• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Přesně. A teď si vezmi, že v určitém životním období byla moje celková váha 131 kg, tuku jsem měla na těle 38% a bodystat se tvářil, že by mi stačilo shodit na 118 kilo, abych byla v normě. A kterýkoli náhodný kolemjdoucí na ulici by mi s těmi 118 kily řekl, že jsem morbidně obézní.

Tolik k dojmologii pouhého oka.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A třeba Cajthamlová mi říkala, ať s mojí kostrou a celkovou tělesnou stavbou zapomenu na BMI 25, že do 30 je to ok (!!!) a pod 25 málo na udržení. A ať koukám na 1) vnitřní tuk 2) celkový tuk a ať si pamatuju, že 25% tuku v ženském těle je normální a hezké a 30% přijatelné a pořád zdravé.

Třeba takové ty německé Gertrudy, díky kterým mi sedí Tchibo oblečení, jsou taky spíš jen velké a nehezké než tlusté.

A Angličanky zase naopak :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Hlavně psali 59% evropské populace. Když pomineme velmi tlusté malé národy jako jsou Češi, Chorvati a Řekové, zbyde nám nepříliš tučné obrovské Polsko a Francie, možná i Španělsko bych tipovala více pod 60% a celá štíhlá Skandinávie.

Mám takový dojem, že krom tloustnutí (což je fakt) nám ještě kulhají měřítka.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ARGANNAH: Nepotřebuju poznat procento tuku, abych viděla, že nejčastější postava, kterou na ulici potkávám u lidí nad 40, je u žen typ "kredenc" a u mužů typ "pivní mozol". Mladší jsou na tom lépe, ale zase ne všichni.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Ne že bych principielně nebyla ochotná uvěřit, že 60% populace má nadváhu. Ale proč bych v tom neměla hledat chybu? To se u odborných studií běžně dělá, že se ověřuje metodologie, zákaz hledání chyb platí jen pro věřící a jejich náboženské texty. Jestli je ten výzkum dobře udělaný, tak prostě žádné hnidy nenajdu a všichni si potvrdíme stávající převládající dojem, že populace nám děsně tloustne.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TAPINA: Promiň mi kousavost, ale moc bych se divila, kdybys na ulici jen tak pohledem a přes šaty poznala procento tuku vs. procento vody vs. procento svalů, což jsou hodnoty, které bez profi měření nepozná ani člověk sám na sobě. Váha sama o sobě je většinou nic nevypovídající číslo.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TAPINA: Taky si všímám.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Mně to nepřijde nepravděpodobné. Že by na ulici 6 z deseti lidí, které potkám, nemělo přinejmenším nadváhu? Ale má, má...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    WATTEVILLE: Vadilo by ti odkázat na konkrétní místo nebo kus zkopírovat? Ráda bych se podívala, jakou metodou to měřili a jestli pracovali s BMI, ale nechce se mi to celé pročítat
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WATTEVILLE: WHO má taky tabulky dělaný vychrtlých příjemců humanitární pomoci :D
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    WATTEVILLE: Nechodis ven na ulici? :-)
    WATTEVILLE
    WATTEVILLE --- ---
    Podle WHO trpí 59% evropské populace nadváhou či obezitou, vždycky si říkám, kde ti lidi jsou :) http://www.euro.who.int/...a-and-evidence/european-health-report/european-health-report-2015/ehr2015
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TAPINA: podotýkám, že to dítě nemělo žádnou potravinovou alergii ani intoleranci.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: Mně přijde, že to je nějaká forma tvorby závislosti na matce a potvrzení její důležitosti. Takový to "Beze mě byste chcípli hlady" už v době tyčinek, mekáčů, nonstop bezínek a rozvozu pizzy neplatí, tak se to musí nahradit.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    (Jsem si vzpomněla právě na ty naše školní praxe na vysoké. Odvezli nás do vesnice, kde byl jeden konzum na návsi a beztak nebyl čas si do něj dojít, ubytovali na ubytovně, ráno jsme vstávali v šest a vyráželi hromadně autobusem do kravína, jídlo se fasovalo, na oběd se chodilo do jezeďácké závodky, návrat večer. I kdyby si chtěl někdo připravit svou dokonalou dietu na týden z domova, tak si ji přes den nemá jak nosit s sebou)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MADIETTA: To je strašný, todle. Jak si ty matky představujou život svých dětí do budoucna? Stravování na táborech, na škole v přírodě, na školních praxích?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: Mladší syn si chtěl pozvat na návštěvu kamaráda ze školky. Samozřejmě jsem souhlasila, kontaktovala jsem kamarádovu matku. Nebyla proti. Když mi dítě předávala, dostala jsem několikaminutovou přednášku o tom, co kluk jí/nejí a co mu smím/nesmím dát k svačině. Šla mi z toho hlava kolem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SOLEI: to je další věc. Jednotlivé rodiny se tak moc liší v přístupu k jídlu (a výchově), že v rámci soužití jakkoli kontaktovat cizí dítě je nesmírně riskantní.
    Zážitky typu "všichni jsem se bahnili na konci ulice a paní W. nás nahnala z louže na zahradu a dala nám rohlík s čajovkou" prostě mizí.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    TAPINA: já se teď pekelne lekla, do autobusů přede mnou nastoupila mamka s dvojcecim kočárem, bylo jim něco kolem dvou let? Děti z kočárů utekly a chtěly sedět přesně na těch sedačkách které bránily tomu aby kdokoliv ještě do autobusu nastoupil, plakaly a probíhaly , autobus se rozjizdel, prostě nebezpečná cituace,. Tak jsem zkusila využít moment překvapení abych upoutala jejich pozornost a nabídla sušenky, až potom mi došlo že mi dotyčná maminka mohla za něco takového dat taky pěkně přes drzku, přesně z toho důvodu, že bych mohla nejen uskodit pokud to nesmí, ale i proto ze takove veci prostě nedostávají.
    Moje dítě mi na limonadu u sušenky prdi, moje dítě chce rajče a čistou vodu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: těžko říci a na téhle úrovni pokažení (tj. malé či žádné) nikdo nic zjišťovat nebude a asi nezjistí.
    Jinak můj střevní systém funguje hezky, na vstupu i na výstupu, tak to asi je velká spotřeba kamení.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MARKYSHA: Bacha na asociace, a to jsem cudná. ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam