• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PHAILO: Ignoruješ půlku sdělení, a nevím, jestli záměrně, nebo proč. Má abnormální sílu a taky abnormální váhu, kterou nese a neodloží si ji.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Myslím, že to není až tak nepředstavitelné, aby se nad tím bylo nutno pozastavovat. Já teď vážím 78 kg. Kdyby mi někdo naložil na tělo závaží, se kterým budu mít 140, tak jsem si naprosto jistá, že se nezvednu. Takže ten, co se s takovou váhou zvednul, asi bude mít víc svalů, než já, což? Před porodem jsem vážila bezmála sto. Nabírala jsem to plynule 9 měsíců, takže jsem s tím chodila, dýchala, fungovala - a když jsem porodila a zhodila největší nadbytečnou váhu, tak jsem si připadala, že uběhnu z fleku maraton, tak jsem měla "natrénováno" jen běžným žitím s váhou navíc.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    TAPINA: Ty jsi psala, že tlustý má svaly a abnormální sílu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PHAILO: Co by tam nazávodili, když tou svalovou hmotou sotva unesou svoje tělo pomalým krokem? Potkáváš na olympiádě hodně sportovců s 50kilovým batohem?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    TAPINA: To se teda divím, že ti tlusťoši s takovou mega svalovou hmotou třeba nezávodí na olympiádě. Trochu mimo, ne?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MAR_TINA: Já ti nevím, Karle… Renfri sice neznám a nikdy jsem ji ani na fotce neviděl, ale fakt to není moc pravděpodobné. Pokud nemá dva metry.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: jo, něco takového mě taky napadlo. Ale zpráva, že akutně potřebuju sundat 20 kg tuku a ne 60 je psychickopodpůrná, to zas jo.
    Ale umím si představit ženu vysokou 175 cm se zdravotně a kondičně optimální váhou 80-85 kg.
    Viz třeba ID Renfri , tam je ta váha snad ještě vyšší a je to fakt kráska.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Heleďte, a víte co já si nakonec myslím? Že to je možné, že když jde morbidně obézní člověk na bodystat, tak mu to ukáže, že by při metráku a něco měl normální tkáňové poměry. Protože v těchhle hodnotách už se moc nedají aplikovat normální měřítka.
    Člověk, který má 140 kg, není hubené tintítko obalené tukem. On musel nabrat i ty svaly, potřebuje abnormálně velkou sílu k tomu, aby se zvednul ze židle, aby zvednul ruku... žije tak, jako kdyby normálně vážící člověk permanentně nosil na sobě ještě jednoho. Takže jo, ze začátku to může vycházet tak, že se zhubne tuk a zůstane metrák. Ale ony budou při hubnutí přirozeně odcházet i ty svaly, protože už jich nebude zapotřebí, a i ty se budou dostávat do normálních poměrů. Takže by mě zajímalo měření bodystatu po zhubnutí na těch 118, jestli by to pořád byla ideální váha. Pravděpodobně ne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Faraonský chrt váží 20 kg, labrador 35, a ani jeden není tlustý. Mají odlišnou stavbu těla. Ale když mi někdo řekne,že jeho stejně vysoký pes váží 60 kg, tak už ho nemusím ani vidět, abych věděla, že tlustý je. Limity rozdílů končí někde u 40.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ARGANNAH: Z nekterych cisel neni treba cist protoze rvou jako neon - viz pode mnou Tekkit
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    OSCURO: a) Já jsem samozřejmě obézní. Vždyť jsem to tu psala mockrát. Tahle debata opravdu není a nebyla o tom, jestli já konkrétně spadám nebo nespadám do pásma obezity. Samozřejmě že spadám. O to vůbec nejde.

b) Děkuju za tu "odlehlou hodnotu". To je v kostce ono. Určovat, kolik má kdo vážit, jenom na základě výšky, tedy aniž bys toho člověka kdy v životě viděl, je kravina. Nevíš, jestli má křehkou, atletickou nebo robustní konstituci, nemáš tušení o obvodu pasu, netušíš jeho věk, netušíš nic. Člověk může mít tabulkovou váhu a přesto mít nadbytečné množství tuku, nebo naopak váhu vysoce nad svou tabulkově "ideální" a přesto mít tuk naprosto v normě. Z čísla nevyčteš nic.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ARGANNAH: smotný číslo 118kg nic. Ale pokud řekneš, žena, výška 175, váha 118kg...Tak já z toho usuzuju následující: Normální váha by byla řekněme cca 70kg, pokud by měla nějakou anomálii, nebo obří svaly, tak řekněme že by mohla vážit do 85kg. Takže usuzuju že má cca 30kg nadbytečného tuku...

ARGANNAH: poměr tuk/svaly je u profesionálního kulturisty zcela zásadním způsobem "deformován" užíváním steroidů. S trochou nadsázky se dá říct že se bavíme o mrzácích. Držme se v diskusi normální populace, tohle není fér příklad...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TAPINA: Do velké míry souhlasím, u mužů zcela. Nicméně u žen se i robustní konstituce hodnotí jako "tlustá" a pokud ta dáma není vyloženě vyrýsovaná a má to překryté tukem (fyziologickým, zdůrazňuju, ne nadbytečným), dost pravděpodobně se ani sama nebude vnímat jako robustní, ale prostě tlustá.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ARGANNAH: Profesionalni kulturista je stejne odlehla hodnota jak anorekticka - tudiz ze statistickeho hlediska vyloucitelna.

Pokud ale nejsi koularka/kladivarka/vzperacka na androgenech v nejvyssi soutezni forme, neni fyziologicky mozne to co tvrdis a jsi jednoduse obezni. Je to hnusne si to priznat, clovek hleda zpusoby jak se vyhnout pravde, veri polosarlatanskym metodam typu bodystat, protoze proc si to nepriznat, pravda boli. A to s tim neco udelat boli jeste vic (sam se snazim dostat zpet do formy a je to krute neprijemne, nebavi me to az stve , zere to cas a boli to fest)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Mám kamaráda, který má asi skutečně dost masivní konstituci, protože mu nikdo nevěří jeho 90 kg, vypadá hubeně a odhad bývá tak 75 - 80. Váží skutečně 90. Ale to je pořád ještě skoro o 30 kg míň, než 118, člověka, který má 118 a nemá nadbytek tuku si představuju prostě jako jednoznačně identifikovatelnou horu svalů. On ten rozdíl, který může udělat masivnější stavba těla, má prostě svoje limity.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    OSCURO: Nikomu nevadíš, ráda si ohnivě zadiskutuju, pokud je debata v mezích slušnosti. Ale pokud v mých příspěvcích vidíš fat pride, čteš je špatným prizmatem. Obezita není nic, na co by měl být člověk pyšný.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    OSCURO: Takže podle sebe soudím tebe.

Zkusíme to názorněji. Vrcholový kulturista v soutěžní formě má cca 125 kg. Ještě jednou (a vypni si prosím režim arogance): co to číslo 125 vypovídá o poměru tuk/svaly u tohoto profesionálního kulturisty?
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    Ale klidne si tu pestujte "fat pride", ja uz budu mlcet pokud tu nekomu vadim
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: 34 kg ve třech letech!!! Není mi jasné, jak se toho dá technicky dosáhnout, jak se to dá vůbec za tak krátký život stihnout. Hlavně že vykrmovaná kuřata musí být zaručeně dopovaná hormony, jinak by tak nepřibralal :D
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ARGANNAH: Prala sis doporuceni odbornika k vysetreni dusevniho zdravi pokud zacnes ztracet nadhled . Takze doporucuji.

Promin, ale neco je tak ocividne ze muzu klidne generalizovat. Sam mam 175 cm, zadna leptosomni konfigurace, a co jsem ted pribral na 85 kg jsem na prvni pohled clovek s nadvahou (a to mam muzske zastoupeni svalu). Zenska se stejmou vyskou a 120kg neni nic jineho nez obezni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam