PHAILO: Tak třeba v silovým trojboji jsou koeficienty, podle kterých se porovnávají výkony váhových kategorií a čím vážíš víc tím ti wilks ubere. Když zhubneš, sníží se ti výkon, i když ti šel dolů hlavně tuk . Jinak ale nesportující obéza má podle mě hrozný bolesti, já jsem třeba tlusťoch co rád sportuje a nic mě nebolí, i když mám nadváhu obrovskou, když jsem méla tři měsíce rizikové těhotenství, šlo všechno do háje a všechno bolelo. Takže pokud to někdo má nejen vyžraný, ale i vylenošený, nebude se rád hýbat, protože ho to bolí a když se málo hýbe, kde by vzal svaly?
Další věc, co vnímám jako problém je, jsou lidi co zhubnou z obezity III. stupně na I.stupeň, z okolí mají sice krásnou zpětnou vazbu, ale pro zbytek světa jsou pořád tlustí. Mně to vždycky demotivovalo a povolila jsem si. Vlastně neexistuje okamžik, kdy bych byla se sebou spokojená a to ani při historickém minimu 160 cm- 60 kg. Asi je nejlepší se na okolí vykašlat, na who taky a bojovat za sebe a své zdraví a ne uznání ostatních.
MADIETTA: A tohle mě štve, já jím polovinu (7000kj), cvičím a stejně jsem obézní. Ach jo. Ale u mně to včetně imunity dělá setrvalý stres a deprese, jinak už si to neumím vysvětlit. Ale už jsem se přijala a mám se ráda i tlustá, což neznamená, že nebudu bojovat dál. Někdy to musí povolit, i ty kila, i ty deprese.