• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MARKYSHA: uvidíš, přeju ti, aby fungoval.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAR_TINA: má doporučení od ID ILUZE, tak snad bude příčetný, on spíš jede v čínský medicíně mi přijde.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MARKYSHA: já taky, ale byla bych obezřetná, aby nemířil k okyselování apod. Sledovala jsem chvíli blog Mudr. Hnízdil, který má snad celou kliniku a nakonec mi přišel jako fanatik.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SARGO: třeba v tom taky jede, já už ani nevím, po čem přibírám, ale já bez něj, i při nižších dávkách, které potřebuju, trpím - dreprese, únava, padání vlasů, peklo. To radši budu tlustá :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAR_TINA: no já věřím, že tohle řeší ten celostní lékař
    SARGO
    SARGO --- ---
    MAR_TINA: To se právě taky bojím. A sotva jsem padla na jednu endokrinoložku, která měla dobrý náhled, obratem mi odešla na mateřskou :-/

MARKYSHA: Jen tak pro zajímavost, jestli nevadí otázka - euthyrox zvládáš v pohodě? Já po něm přibrala prudce a tak moc, že letěl obloukem z okna...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARGO: patolog?
    Já se fakt bojím, že na to není profese.
    SARGO
    SARGO --- ---
    CORNELA: Z toho, co píšeš, by defacto tyhle nejídelní obezity byly výsledkem neustálého stresu.

CORNELA: Jenže, co je "komplet vyšetření"? Za kým s tímhle jít, aby na tebe nekoukal jako na hypochondra a vůbec se byl ochoten zabývat?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: to nebude problém, já už mám založený takový krásný hypochondrický destičky s kopiemi všech zpráv odevšad :-)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARKYSHA: Hele s těmi váhovými skoky po angíně, to je imho u lidí jako my normální, že když x dnů skoro nejíš, tak zhubneš nula nula nic a následně šíleně přibereš. Můj naprosto laický odhad je (a fanfáry, shoduju se s Cornelou, nastává konec světa), že potřebuješ jíst o dost víc, než jíš, protože přesně takhle se u mě projevuje podjídání - že ač bych měla hubnout, tak skoro nehubnu, a jakmile si dám o trochu víc, přiberu jak blázen.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: to by mi měl pomoct ten lékař, nějaký dr. Prokeš, že by mě proklepl s přihlédnutím ke všemu, zatím jsem řešila jednotlivé části mého problému u odborníků.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: mně pomáhají ty lymfo masáže, ale jsou drahý, tak nemůžu často. Vždycky se cítím lehká jak peříčko :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: myslíš teda, že bych měla využít ty v Kalorických tabulkách ten aktivní režim? nebo s tím ještě někam zajít, za dalšícm výživářem, koukala jsem, že jeden příčetně vypadající je kousek od nás.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: a objektivně od doktorů mám potvrzený zadržování vody a problémy s lymfou, dostala jsem na to prášky, tuším, že se to jmenovalo Detralex, ale bylo mi po tom blbě, protože se to rvalo s Euthyroxem a pořád mi tekla krev z nosu.
    MART1NKA: já nemám deprese z obezity, to už jsem si vyřešila, já konkrétně se trápím, že nemám rodinu, že bych potřebovala mámu, na spoustu se ještě zeptat, ale umřela, dokonce jsem kvůli tomu navázala znovu vztah s psychopatickým otcem, ale to byla chyba, to mi přitížilo. Trápí mě úzkosti, že přijdu o děti z jakýchkoli iracionálních důvodů, o muže, že zůstanu sama. To samozřejmě aktivně řeším s psychiatričkou, ale ještě to bude asi trvat.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: Když jdu na veslování, tak jím 7800.
    SARGO
    SARGO --- ---
    MARKYSHA: Mám teorii, že při angínách se tělo dostává do zvláštního stavu, kdy tělo přechází na pránu, na kterou bohužel není zvyklé a má to za následek nabývání váhy. Jinak si vážně nedovedu vysvětlit, že jsem za čtyři dny (dva nutridrinky denně, abych nejedla atb nalačno, a slabší litřík tekutin) přibrala tři kila. Jinak mám plné pochopení, též funguju poněkud proti fyzikálním zákonům.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MARKYSHA: Problém sebavnímania je fakt ťažký. Naposledy, keď som sa vážila, tak som mala 58kg na 162cm a musím povedať, že sa cítim tak 80% času tlustá. Bojujem s tým, stravujem sa normálne. Ak mám na seba dosť času, tak som v pohode a s pohybom si dodávam i endorfíny, takže nemám depresie. Ak na seba čas nemám, tak to ide do pekla a sem tam sa prichytím, ako sa nenávistne pozerám do zrkadla a keď vidím tlustú slečnu, jak si to spokojne štráduje v kraťasoch, tak nechápem, ako môže existovať niekto, kto to nerieši. Úplne chápem, ako to funguje. Človek má sklony k poruche a akonáhle ide psychika do hája (stres v práci, deti, problémy v partnerstve), tak sa tá porucha rozjede a živí sa na depresii. A aj keď si to človek uvedomuje, tak je to boj, pretože ide proti vlastnej prirodzenosti.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: mám celé tři sady konfekční velikosti oblečení, vždycky ty dvě nacpu do vakuového pytle a hodím do uložného prostoru v posteli.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MALKE: právě, že je to strašlivý hýbání kily a je mi to divný, třeba jsem schopná zhubnout/přibrat 5-10 kg za deset dní. A to hubnutí se nekoná, když nejím, třeba kvůli angině, že jsem nepolykala nebo kašlání, to váha stála nebo nevím, protože to se ani moc nevážím, to nějak přežívám, takže je možné, že jsem třeba i hubla, ale jak jsem začala jíst předpisově (a to si vážím, počítám kj, hodnoty, všechno), tak jsem prostě hrozně rychle přibrala. A u toho moře jsem za deset dní zhubla deset kilo a to jsem tam sice chodila, ale zase u tý kamarádky jsou zvyklý na opulentní večeře s tučnými francouzskými sýry, těstovinami a tam jsem se přizpůsobovala. Je fakt, že já mám i problémy se štítnou žlázou, která stále není dobrá, zadržuju vodu, jednou za čtvrt roku chodím na sadu lymfomasáží a tam už pravidelně "shodím" 8 kg ve vodě. Ale jídelníček jsem si už nechala zkontrolovat jedním vyžívářem a jednou nutriční terapeutkou a dokonce mi doporučili o 500 kj přidat na dopolední svačině, kterou ne vždy stihnu, s obezitologií mám špatné zkušenosti. Chci zkusit jednoho celostního lékaře, ale moc nadějí v tom nedávám. Podle mě je zatím ta psychika, takže na tu se soustředím nejvíc, plus držím ten jídelníček a sport u mě vyplývá z přirozenosti, mám ho ráda. A valná většina lidi mi ani nevěří, že snažím. Třeba nedávno při kruháči, kde dávám na frak štíhlým chlapům, mi jeden povídá"Promiň, když mě nejdou na rozum ty tvoje špeky, když máš takovou kondičku, to se cpeš v Mac Donaldu nebo co". No jo, no. Já prostě doufám, že se mi to podaří nějak pořešit.
    MALKE
    MALKE --- ---
    MARKYSHA: Čistě ze zvědavosti (pokud nechceš, tak neodpovídej) - za jak dlouho se konalo to zhubnutí/přibrání? Mně to přijde jako strašlivý rozstřel hodnot, já kolísám taky (už jsem zhubnula tak 200 kilo:c) ), ale v rámci 4-5 kil (čímž se nejni co chlubit, furt je to tak dvacet kilo nad ideálem).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: já, když jsem o tom tehdy, uvažovala, tak jsem částečně začala to kolečko, který má eliminovat nevhodné kandidáty - psycholog-gastroenterolog-dietní sestřička apod. a já když byla u té dietní sestřičky, tak se mě ptala, co je moje top nevhodné jídlo, které mám ráda a zakazuju si, já řekla smažák s hranolkama a ona "no vidíte a teď si budete moc dát třetinu smažáku a tři hranolky", jenže pro mě je horší představa, že si nesmím dát velký zeleninový salát než že si nedám smažák s hranolky do konce životal, já to beru tak jako bych byla celiak nebo cukrovkář, kteří mají doživotní dietu, tak já jako chronická obéza holt taky nesmím určité věci, ale hromady salátu i bez zálivky, kysané zelí by mi fakt chybělo. Ale umím si představit, že jestli to říká každému kandidátovi, tak si to vyloží, že hurá, můžu prasit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam