• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    SARGO
    SARGO --- ---
    CORNELA: Šest kilo za měsíc se jen tak nepřehlídne - nic jiného se nezměnilo. A ona zatím vyrábí co má, dostala jsem ho proto, že se... asi to budu říkat úplně špatně, ale nějak se rozestupuje, tak aby se jí ulevilo :-))
    SARGO
    SARGO --- ---
    MARKYSHA: Doufám, že jsou i jiné možnosti, než euthyrox, protože další přibírání už bych asi nedala ani s předstíraným nadhledem. Ale vzhledem k tomu, že krk už pár týdnů cítím dost fest, asi bych se měla začít smiřovat, že už to bez toho nepůjde :-/ Ale třeba to půjde srovnat i jinak, hodnoty mám pořád v normě.

MARKYSHA: Vyzkoušej mi ho a dej vědět :-D

CORNELA: Myslíš pan "uděláme krevní testy, všechno je více méně v cajku, musíte míň jíst a chce to pravidelný pohyb"? 8-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MARKYSHA: uvidíš, přeju ti, aby fungoval.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAR_TINA: má doporučení od ID ILUZE, tak snad bude příčetný, on spíš jede v čínský medicíně mi přijde.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MARKYSHA: já taky, ale byla bych obezřetná, aby nemířil k okyselování apod. Sledovala jsem chvíli blog Mudr. Hnízdil, který má snad celou kliniku a nakonec mi přišel jako fanatik.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SARGO: třeba v tom taky jede, já už ani nevím, po čem přibírám, ale já bez něj, i při nižších dávkách, které potřebuju, trpím - dreprese, únava, padání vlasů, peklo. To radši budu tlustá :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAR_TINA: no já věřím, že tohle řeší ten celostní lékař
    SARGO
    SARGO --- ---
    MAR_TINA: To se právě taky bojím. A sotva jsem padla na jednu endokrinoložku, která měla dobrý náhled, obratem mi odešla na mateřskou :-/

MARKYSHA: Jen tak pro zajímavost, jestli nevadí otázka - euthyrox zvládáš v pohodě? Já po něm přibrala prudce a tak moc, že letěl obloukem z okna...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARGO: patolog?
    Já se fakt bojím, že na to není profese.
    SARGO
    SARGO --- ---
    CORNELA: Z toho, co píšeš, by defacto tyhle nejídelní obezity byly výsledkem neustálého stresu.

CORNELA: Jenže, co je "komplet vyšetření"? Za kým s tímhle jít, aby na tebe nekoukal jako na hypochondra a vůbec se byl ochoten zabývat?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: to nebude problém, já už mám založený takový krásný hypochondrický destičky s kopiemi všech zpráv odevšad :-)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARKYSHA: Hele s těmi váhovými skoky po angíně, to je imho u lidí jako my normální, že když x dnů skoro nejíš, tak zhubneš nula nula nic a následně šíleně přibereš. Můj naprosto laický odhad je (a fanfáry, shoduju se s Cornelou, nastává konec světa), že potřebuješ jíst o dost víc, než jíš, protože přesně takhle se u mě projevuje podjídání - že ač bych měla hubnout, tak skoro nehubnu, a jakmile si dám o trochu víc, přiberu jak blázen.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: to by mi měl pomoct ten lékař, nějaký dr. Prokeš, že by mě proklepl s přihlédnutím ke všemu, zatím jsem řešila jednotlivé části mého problému u odborníků.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: mně pomáhají ty lymfo masáže, ale jsou drahý, tak nemůžu často. Vždycky se cítím lehká jak peříčko :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: myslíš teda, že bych měla využít ty v Kalorických tabulkách ten aktivní režim? nebo s tím ještě někam zajít, za dalšícm výživářem, koukala jsem, že jeden příčetně vypadající je kousek od nás.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: a objektivně od doktorů mám potvrzený zadržování vody a problémy s lymfou, dostala jsem na to prášky, tuším, že se to jmenovalo Detralex, ale bylo mi po tom blbě, protože se to rvalo s Euthyroxem a pořád mi tekla krev z nosu.
    MART1NKA: já nemám deprese z obezity, to už jsem si vyřešila, já konkrétně se trápím, že nemám rodinu, že bych potřebovala mámu, na spoustu se ještě zeptat, ale umřela, dokonce jsem kvůli tomu navázala znovu vztah s psychopatickým otcem, ale to byla chyba, to mi přitížilo. Trápí mě úzkosti, že přijdu o děti z jakýchkoli iracionálních důvodů, o muže, že zůstanu sama. To samozřejmě aktivně řeším s psychiatričkou, ale ještě to bude asi trvat.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: Když jdu na veslování, tak jím 7800.
    SARGO
    SARGO --- ---
    MARKYSHA: Mám teorii, že při angínách se tělo dostává do zvláštního stavu, kdy tělo přechází na pránu, na kterou bohužel není zvyklé a má to za následek nabývání váhy. Jinak si vážně nedovedu vysvětlit, že jsem za čtyři dny (dva nutridrinky denně, abych nejedla atb nalačno, a slabší litřík tekutin) přibrala tři kila. Jinak mám plné pochopení, též funguju poněkud proti fyzikálním zákonům.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MARKYSHA: Problém sebavnímania je fakt ťažký. Naposledy, keď som sa vážila, tak som mala 58kg na 162cm a musím povedať, že sa cítim tak 80% času tlustá. Bojujem s tým, stravujem sa normálne. Ak mám na seba dosť času, tak som v pohode a s pohybom si dodávam i endorfíny, takže nemám depresie. Ak na seba čas nemám, tak to ide do pekla a sem tam sa prichytím, ako sa nenávistne pozerám do zrkadla a keď vidím tlustú slečnu, jak si to spokojne štráduje v kraťasoch, tak nechápem, ako môže existovať niekto, kto to nerieši. Úplne chápem, ako to funguje. Človek má sklony k poruche a akonáhle ide psychika do hája (stres v práci, deti, problémy v partnerstve), tak sa tá porucha rozjede a živí sa na depresii. A aj keď si to človek uvedomuje, tak je to boj, pretože ide proti vlastnej prirodzenosti.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: mám celé tři sady konfekční velikosti oblečení, vždycky ty dvě nacpu do vakuového pytle a hodím do uložného prostoru v posteli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam