• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: A pomohlo ti to odstranění mandlí?
    MALKE
    MALKE --- ---
    MARKYSHA: A víš co? Já si myslím, že i zlomená noha je jenom psychika. Hybaj na trať!

Tady je dneska hotový ráj pro lovce perel:c)
    MALKE
    MALKE --- ---
    CORNELA: Takže víš lépe než já, co jsem chtěla říct. Gratulki! A teď si tam ještě zkus vpašovat myšlenku, že kdybych nevěděla, že metabolismus funguje v těhotenství jinak, nebo kdybych nevěděla, jak to vyřešit, zeptala bych se TEHDY. Pokud to zvládneš.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SARGO:
    Co teprve po těch mandlích, to bude lábuž (a já blbec poslala dál zeleninové příkrmy)
    ACKO
    ACKO --- ---
    DIVA: Já taky nedokážu říct, jak často jim a kolik jídel denně. Je to pokaždé jinak a v jinou dobu, prostě když pociťuju potřebu se najíst. Kdyby se to zprumerovalo, vyšlo by to patrně na 3 jídla denně. Jedno větši a 2 malá, jako třeba jogurt nebo chleba s něčím. Nicméně pokud to má někdo tak že opravdu pociťuje ten nezvladatelný hlad, tak je určitě lepší jíst častěji a málo, protože hrozí, že se pak, až se dostane k jídlu, brutálně přežere.
    SARGO
    SARGO --- ---
    ECLECTICA: Náhodou, já mu jen tiše závidím. Moje angína, to je řada dní s pečlivě plánovanými polknutími (a nad každým ještě upřímně zaslzím) a velmi minimalisticky pojatým příjmem tekutin. Jeho představa je zřejmě válení se v posteli, čumění na seriály a zajídání nudy hromadami jídla. Musí být pecka to takhle mít :-))
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    PHAILO: zjevně ti to opakované rejpání dělá z nějakého důvodu dobře.

MARKYSHA: já to chápu...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ECLECTICA: Já mám svědomí čisté a každý ať si myslí co chce. Jen mám vztek, že už jsem zase nemocná, že pravděpodobně musím na ty mandle a jeho reakce byla neadekvátní a na pěst. Ale co, třeba ty mandle jsou ten problém a už budu zdravá.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ECLECTICA: Mně to nic netrhá, neměj starost.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    PHAILO: hele, i kdyby byla M. líná a přecpávala se čistě z plezíru, proč to tobě tak trhá žíly?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DIVA: Koukám, že budou prostě existovat diametrální odlišnosti mezi kachnou se zelím a kachnou se zelím (ne, nervu do kachny se zelím špek, jíšku, nebo cokoliv dalšího. Upeču kachnu a uvařím zelí, ochutím ho, ale nezahušťuju) A pak jde jen o to, že kachna je furt tučnější, než kuře, ale nemusí to být taková kalorická bomba, aby se člověk po tom nemohl do večera hnout.
    (a zase - nemůžete mít hlad po kachně se zelím, protože já po té svojí nemám)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    PHAILO: víš co jdi už do prdele! Jaké počínání, já ti zabila babičku nebo co?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MARKYSHA: JJ, to je další důvod si omluvit svoje počínání.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    A já mám zase anginu, to je fakt už k posrání.
    MALKE
    MALKE --- ---
    CORNELA: Ty máš neuvěřitelný dar neomylně špatné interpretace textu.

Tak já to zkusím ještě jednou, zvlášť pro tebe:

Co jsem NEŘEKLA: "Holky, proč jsem měla v těhotenství hlad už po hodině?" "Holky, proč se mi to stalo jenom v prvním těhotenství?" "First world problem, v těhotenství jsem měla hlad už po hodině!"

Co jsem ŘEKLA: (Když DIVA prohlásila, že nikdo po hodině po obědě mít hlad nemůže.) Měla jsem hlad už po hodině. (V takové a takové situaci.) DIVA se mýlí.

Je to takto zřetelnější?
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    MADIETTA: hele, tak naposledy - tohle funguje jen tehdy, když máš poslední normální jídlo v 17 hodin. je jedno, kdy jdeš spát. pokud jdeš spát ve 24 hodin a dáš si jídlo ve 21, tak to fugnovat nebude. prostě je to tak. můžeš si to vyzkoušet. hladovění je subjektivní - já nemám hlad od 8 do 15 hodin, pak jo... mám takové fáze. každej to má jinak. když bude chtít, tak to vyzkouší. pokud pocítí nesnesitelný hlad, vybodne se na to. v čem je furt problém.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CHIMERA: bože můj, to je jak u blbejch. Tady nejde o to, že máš poslední jídlo v 5, ale že ho máš 4 hodiny před spaním. Takže kdybys Markyshe poradila, jez naposled 4 hodiny před spaním, nikdo nic nenamítne. Pravděpodobnost, že Markysha chodí spát v 9, je ovšem malá, takže pokud by chodila třeba o půlnoci, což tak dospělí zhusta chodívají, tak jsi jí poradila, ať před spaním 7 hodin hladoví. Chápeš ten rozdíl?
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    CORNELA: ano, 30 kilo neshodím za dva dny, že.
    přibrala jsem před 3,5 lety v těhotenství. neřešila jsem váhu hned, protože jsem kojila.
    řešila jsem to až později, ale nefungovalo to, protože nemám pravidelný režim, nejsem taky typ, co by si dokázal připravit krabičkové jídlo a hlavně ho pak sníst včas. netrvrdím, že tato metoda je špatná, je dobrá, ale jen pro schopné lidi, pro mě ne.
    pak jsem zkoušela i jiné způsoby pod vedením nutričních poradců, ale vždy to krachlo na mé přepracovanosti (večer padnu a nenachystám si nic, přes den lítám jak hadr na holi a někdy se prostě najíst vůbec nestihnu).
    v létě jsem zkusila toto (po 17. hodině nejíst) a jde to dolů. štíhlá ještě nejsem, ale za 2 měsíce taky těžko :-D
    jen mám radost, že už mi něco funguje (4 kila za měsíc).
    /pokud máš pocit, že jsem to měla řešit na mateřské po skončení kojení, tak upozorňuju, že jsem na mateřské vůbec nebyla a 5. den po porodu už jsem fachala; muž pracuje v zahraničí a jsem většinu času na děti a všecko sama - nestěžuju si - jen pro dokreslení/.
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    MADIETTA: jenže já jsem nenapsala, že to, co navrhuju, je DOBRÉ.
    já jsem napsala, že to na mě funguje.
    a ne podle toho, kdy jdu spát, ale podle toho, že prostě poslední normální jídlo musím mít v 17 hodin.
    chápu, že pro lidi, co jdou spát o půlnoci a později, to není, taky by mě svíral hlad, ale přece je nenutím, ne?
    nenutím.
    nesděluju žádná moudra o zdravém hubnutí, ale osobní osobní osobní zkušenost.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CHIMERA: no, kdybys napsala, že je dobré naposledy jíst 3-4 hodiny před spaním, nikdo by neřekl ani popel. ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam