• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TAPINA: Nemám na mysli existenční obavy, spíš každodenní stres spojený s uspěchanou prací a tlakem na výkon.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ARGANNAH: A myslíš, že dnešní populace mí opravdu víc stresu, než dřívější? Já bych neřekla. Řeší se jiné věci, ale život, kdy lidi budou v pohodě a nebudou se nervovat kvůli ničemu, nikdy nebyl a nikdy nenastane, protože když nemáme strach o život, o budoucnost, o finance a o práci, tak se dokážeme až k nespavosti vystresovat kvůli nějaké úplné blbině typu "nevím co budu zítra vařit".
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: i ten směr srovnáme faktory celé skupiny, nebudeme obviňovat ze selhání jednotlivce, je dobrý.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Zase ani slovo o psychologických faktorech a stresu. Ale, on the bright side, tím argumentem "je nesmysl, aby 60% populace přišlo o vůli", si mě teda koupil.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MADIETTA: Nic moc překvapivého. Tohle se přece ví, že za obezitou lidí, kteří se vyloženě nepřežírají, stojí skryté cukry v potravinách a že je dnes nutné hlídat si složení jídel, ne až tak množství.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Zajímavý pohled na věc

We’re in a new age of obesity. How did it happen? You’d be surprised | George Monbiot | Opinion | The Guardian
    https://www.theguardian.com/...-obesity-shaming-overweight-people?CMP=Share_AndroidApp_Add_to_Pocket
    RETAL
    RETAL --- ---
    ARGANNAH: "jestli jeví zájem jen ve světlých obdobích a v krizích si mě ani nevšimne, tak to není perspektivní partner."

Mít nehodu, dostat nemoc, prožít nějaký šok, to jsou krize.
    Mít nadváhu nebo být obézní je životní styl.

Pokud muž začne žít se štíhlou ženou a ona později vlastní vinou ztloustne, porušila nepsané podmínky vztahu.
    Stejně jako třeba když on začne pít.

ARGANNAH: "pokud jsou spolu v dlouhodobém vztahu nějaký pátek, pak i on s nejvyšší pravděpodobností mohutně přispěl k tomu, že se do téhle situace dostala"

Na druhou stranu máš pravdu, že každý člověk s destruktivním životním stylem (obezita, alkoholismus...) kolem sebe má nejméně jednoho enablera, který mu takový život umožňuje (třeba i z dobré vůle a z lásky).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Já jsem s mým exem zažila obojí - poznal mě, když jsem měla kolem 100 kg, pak jsem zhubla na 70 kg, přestal se mnou spát a začal intenzivně žárlit, kolem 90 kg se uklidnil, po druhé dceři mi to ujelo rychlostí rozjetého vlaku hodně nad sto. No a to se se mnou rozvedl s tím, že ho už nepřitahuju a všechno špatně. (zajímavé je, že během doby, kdy se mnou půl roku po rozchodu ještě bydlel, po mně loudil nezávazný sex).
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ARGANNAH: Druhá věc je, že si to ty ženy nechají líbit.
    Že se ztratí v tom “on doma nic nedělá”. Nedělá, protože ona mu to toleruje.

Což si přiznejme, že většina z nás tady tímhle ochranářským komplexem netrpí a nějakou invenci v tomto směru ze svých protějšků vytřískáme.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ACKO: Protože občas na nic jiného ani nedosáhne?
    A protože když tatíkovi po návratu z foroty dobrým (mno, tohle je občas diskutabilní, když zahlédneš ty fotky, jak si večer pošušňali) žvancem spraví aspoň trochu náladu?

P.S.
    Ale jinak ok, já si třeba s jídlem fakt ráda hraju.
    Jasně, baví mne i jiné věci, ale vaření a pečení je pro mne svým způsobem relax.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TAPINA: Což pak přesně potvrzuje, že úpadek té osobnosti byl často nesen právě dynamikou toho vztahu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ARGANNAH: A pak je dost takových, které po rozvodu rozkvetou a zhubnou a dost chlapů, co svoji rezignaci na život a alkoholismus začnou řešit taky až po rozvodu.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ANNIKA: Mezi "musí si pomoct sama" a mezi "opustil ji právem a jen z její viny" leží světelné roky prostoru. S tím prvním nemám problém, to druhé je, až na výjimky, prostě problematické a zjednodušující.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ECLECTICA: hele ja jsem pribrala v tehotenstvi 24kg, v porodnici jsem nechala 11 a ted po 8 mesicich mam stale oproti puvodni vaze navrch 8kg a nemam pocit, ze by to byla nejaka hruza. tohle je uplne neco jinyho, tady slo o prilady, kdy si muz zacne se zenou, ktera vazi dejme tomu 60kg na 170cm, takova ho vzrusuje, jeji telo je pro nej ideal, ale najednou za 10 let ma ta zena 90 a jemu se zacne hnusit. a neni mozny mu to vycitat, je to naprosto pochopitelny. ze nekdo pribere v tehotenstvi a pak mu chvili trva, nez se toho zbavi, pripadne se ani nedokaze zbavit vseho, to je uplne neco jinyho. 10/15kg plus vypada preci jinak nez plus takovejch 30/40/50, to uz je najednou uplne nekdo jinej.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    ECLECTICA: Asi moc nechápu - já je dávala jako příklad, že se rapidně netloustne fakt jen z deprese a tragických události. Že to prostě někdy postupně jaksi samo. Pokud se takoví dva najdou, tak třikrát hurá, průšvih je, když jeden z páru metamorfuje a druhý ne. Na terminologii jsem si vzpomněla na paní, co si libovala, jak se ten její hezky "vytaťkoval".
    ACKO
    ACKO --- ---
    ARGANNAH: tady je ovšem otázka, proč je největší radostí Mařky jídlo, mojí největší radostí by se třeba nikdy nemohlo stát, mám tam aspoň 5 lepších věcí, které se vejdou i do velmi napjatého časového harmonogramu a nízkého rozpočtu. Spíš je to tím, že lidi si připadají unavení a tak jedí, přičemž já jsem třeba úplně nejvíc unavená, když se válím a jím. Když jsem celý den v pohybu a jím málo, unavená nejsem
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ECLECTICA: jasný, tyhle hormonální věci okolo mateřství a tak do toho bych nerad zabrušoval...
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ARGANNAH: my ani nejsme nějak v opozici...takový příběhy jak jsi popsala určitě jsou. Že to maníkovi vyhovovalo tak tomu se nedivím žejo:) Na druhou stranu tu hlavní odpovědnost za sebe přeci jen neseme sami...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TEKKIT: já třeba v těhotenství, vlivem kombinace hormonálních změn, léků proti depresi a nutnosti omezit pohyb z důvodu hrozícího předčasného porodu přibrala z původních 44 kg na 63. Po šestinedělí jsem měla stále 12 kg navrch, a to je při mé miniaturní výšce sakra znát. Dolů to šlo vlastně samo, ale to je spíš výjimka než pravidlo. A dovedu si představit, že vlivem změn životního stylu v takovém případě někdo ještě nabere, klidně i dalších 10 kg.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TEKKIT: Nechci, aby to znělo, že ta žena za nic nemůže - dostala se do té situace z vlastní vůle a jsou to její vlastní volby, které jsou jí příčinou. Dá se říct, že přesně takhle jí to vyhovovalo. Ale to, co chci říct, je, že to vyhovovalo i jemu a jsou to i jeho volby a očekávání, co umožnilo vznik takové situace. Je za ní spoluzodpovědný a místo toho, aby společně s láskou hledali cesty jak to udělat, aby jídlo přestalo být jediná nebo hlavní radost v jejím životě, tak ji ještě potopí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam