• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: V New Yorku to teda tak zlé nebolo. Bola som s tam s ex (Čech pracujúci vo fin-tech korporáte) a v práci boli všetci normálni. Jeho kamaráti mali hubené deti a jedli normálne. Ale to je vrstva, čo má vysokú školu, vzdelaní, ale žiadni milionári to nie sú. Aj moji americkí kolegovia (Philadelphia a Palo Alto) sú v pohode, podľa facebooku sa aj dosť hýbu, jazdia do prírody.
    Navyše tam mali skvelý supermarket typu Whole Foods, neviem, ako sa to volalo, kde mali v strede teplý bar so zdravým cenovo dostupným jedlom. Možnosti tam sú, len vzdelanie pokulháva. Aspoň vo veľkých mestách.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JUPIII: Bramborovu brigádu na něho! Tam by mu to vysvětlili. :-)
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    BERUSKA_CA: Dneska jsme se bavili v kroužku známých a jedna matka přiznala, ž se jí dvacetiletý syn ptal, proč se strkají do řádků brambory. Myslel, že brambory rostou ze semínek.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Takze to maji pro turisty, aby jim tam nepomreli hlady.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Šmarjá!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Abych na USA furt jen nenasazovala, tak je vidět zlepšení. Fakt všechny restaurace, i řetězce, zavedly saláty, ke kterým si můžeš přidat nejaké grilované maso třeba. Ale objednáváme si to jen my. :-) I do Francouzů padaly burgry a podobné.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Stihli lide v USA jsou bud turiste nebo vysoce postaveni jedinci, kteri musi reprezentovat. Bezny lid zacina na metraku a cely den zere ty barevne veci. Deti se s tebou budou hadat (jako v Kanade semnou), ze hrusky rostou v regalu v supermarketu.
    ACKO
    ACKO --- ---
    MAR_TINA: oni ty děti nikam nechtěj, jsou zcela vtažená do lákadel kyberprostoru
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Tohle taky nechápu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Viděla jsem nedávno u vody zdravě sportovně vypadající rodiče, mamka krásnou pevnou štíhlou postavu tuku akorát, taťka náznak svalů, širší ramena, tuku akorát a s sebou kluka 11-13 let, klepavé ruce, nohy, veliké břicho a kozičky tak Céčka.

To jako přivedou kluka ze školy, zavřou ho k počítači se sušenkama a jedou se projet na kole?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ACKO: Ve frontě do letadla zdravě vypadající štíhlí rodiče vrazili děcku na jídlo pytlík syntetických preclíků, co mají poločas rozpadu v roce tři tisíce. To u nás asi až tak běžný ještě není, nebo se pletu?
    ACKO
    ACKO --- ---
    KOCHANSKA_CH: no já se do toho nechci nořit, rozhrabala bych další kontroverzní téma, ale jsem dost zděšená z toho, co vnímám, kam se ten vývoj ubírá
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TAPINA: Žrádlo je všude. Teď jsme to zas v USA pozorovali - předlouhé regály s barevnými pytlíky se vším, co si vezmeš do auta a hned sežereš, žádné vaření a konzumace u stolu. Se pak nedivím, že v prackách neumějí držet příbor. Všude, v každým informačním stánku, obchodě s tričkama. Asi strašná fobie ze smrti vyhladověním.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ACKO: Prý přišla první generace, kdy rodiče zhusta přežijí svoje děcka.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TAPINA: já jsem si na tohle vypěstovala vůli, zuby nehty, ale vypěstovala, fakt už roky a roky si nekoupím nic navíc, než co jsem si naplánovala (a pokud se rozhodnu jednou za uherský rok si koupit nějakou mlsotu, tak si to taky naplánuju), to naplánované jsou samé zdravé a nutričně vyvážené věci, polotovary nula nula nic, přidaný cukr nula nula nic, vařím zásadně ze základních surovin, konzumuju hromadu zeleniny a ovoce, no a stejně jsem jak čuně. Tak to mi řekni teda. Něco evidentně stále dělám špatně. Asi z toho pak mám ten stres.
    ACKO
    ACKO --- ---
    Tak jo, moje kočky jsou po mně:-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ACKO: Chvilku mi vyprávěj o tom, jak neexistujou obézní kočky. I ony mají někdy v hlavě něco jinak.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ACKO: náš kocour sežere regulérně všechno, žebrá dál (já na to nereagovala, mamka to nedokázala)... jeho kočičí sestra to samé... psi známých nápodobně - prostě žebrají, dostanou... začarovaný kruh
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TAPINA: hele jo...
    ale dnes jsem překvapila sama sebe - dříve jsem také měla trabl odolat vůni pizzy apod., a už vůbec čokoládě, pralinky pro mne mor...

onehdá jsem tu psala, že jsem v poslední době měla nějaké dost nepříjemné potravinové reakce
    Sadako mi dala tip, jestli to není palmový olej - a vypadá to, že ano

dnes jsme byli účelově koupit nějaké sladkosti do Glóbusu - jako zahlédla jsem v regálu oplatky (ta poslední akce byla po 2 ks Miňonek) a vysloveně se mi udělalo fyzicky zle
    musel nakoupit muž - já fakt nebyla sto vzít nic do rukou - nakonec z toho jsou nějaké 3 balení želatinových bonbónů

předloni z toho byla igelitka, teď jsem si to kompenzovala Vincentkou a spokojenost ,-)
    ACKO
    ACKO --- ---
    TAPINA: To není snadnou dostupností jídla, moje kočky mají jídlo taky snadno dostupné, přesto žerou málo a jsou štíhlé:-). Máte prostě v hlavě nějakej jinej program, kterej jedete. Já si v okýnkách na ulici nic nekupuju, nanejvýš zmrzlinu v létě, ale tu si vybírám velmi pečlivě, takže jen angelato na újezdě.
    SADAKO: Já bych bohužel řekla, že každá další generace naší euroamerické civilizace je psychicky méně odolná a zdravotně víc na huntě, zjevný přiznak degenerativních změn... prostě pomalu končíme, jen si to nechcem přiznat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam