• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ACKO
    ACKO --- ---
    MADIETTA: aha, tak to bylo asi těsně předtím, co jsem nastoupila a ty sis tak roztržitě upravovala vlasy. Hele já bych si třeba bývala ráda sedla, ale nikdo mi to nenabídl:-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ACKO: V tom případě ano. :))) Nicméně teda v té tramvaji mě jako už mockrát předtím nějaký pán pouštěl sednout a já jsem opět mohla uplatnit svůj pěkný bonmot "děkuju vám, já nejsem těhotná, jenom tlustá", takže "normálně" je zjevně věru relativní pojem. :D
    ACKO
    ACKO --- ---
    MADIETTA: ok moje chyba, byla to středa jeli jste osmnáctkou, patrně se synkem na koncert Foku ve Valdštejnské zahradě ( jsem si překontrolovala datum teda-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ACKO: akorát že ve čtvrtek jsem to rozhodně nemohla být já, kohos tam potkala, bo tam kde teď jsem, žádný tramvaje nejezdí :D
    ACKO
    ACKO --- ---
    ANNIKA: potkala jsem ji ve čtvrtek v tramvaji a vypadá úplně normálně ( madietto sorry, že tě takhle drbu za zády, už to nikdy neudělám:-)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    ANNIKA: 42 max, vypadá krásně upraveně, má příjemný hlas a krásné nohy.
    ZANNA
    ZANNA --- ---
    ANNIKA: Je krásná, a hrozně šik :-) lehce boubelka :-) mám od ní šaty velikost 42 - 44
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANNIKA: Ne-li 42 :o)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    MADIETTA: Ty jo, by mě fakt čím dál víc zajímalo, jak vypadáš:o) Podle tvých vlastních popisů bych si na první dobrou představila takovou tu supící, brunátnou krabici, 130+ kg, s čtyřma bradama a infarktem na spadnutí, že lidi hned řeší, kolik brambůrků a bonboniér asi sežere.

A čím dál víc mám pocit, jestli nebudeš taková ta morbidní obéza velikosti 44 :o)
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    MAR_TINA: Vyprávěla mi máti, že po válce, když k nim přišla návštěva, tak si dámy skládyly komplimenty ve stylu: "Maruško, tobě to sluší, ty jsi taková pěkná". Přitom pěkná byl eufemismus pro přibrala jsi a celé to mělo význam, pochválit se vzájemně, že se mají lépe a netrpí hladem/řepnou marmeládou a chlebovou polívkou jako za války.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MART1NKA: Whole Foods je pro bezneho amika dost drahy obchod. Plus teda NY neni uplne amerika, tam ti fakt tlusti moc nejsou... jed treba do Atlanty ;)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MADIETTA: myslím, že to přeháníš a že to máš fakt v hlavě. co tě znám, tak v poslední době vypadáš skvěle, hodně jsi na sobě zapracovala a fakt ti to sluší. hubená nejspíš nikdy nebudeš, ale proč? myslím, že se zbytečně trápíš.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: před padesáti lety byly dospělé ženy, matky dvou dětí, tvojí postavy považovány za normální zdravé ženské po dětech. Některé byly silné, jiné hubené, tak to bylo. Jen vypadaly o deset let starší než ty a neoblékaly se tak hezky. Tvoje děti jsou nakrmené, čisté, chodí do školy a ty komplet pracuješ a si na ně sama. Možná by tě nějaké sousedy poklevelily, ale jiné zas obdivovaly.

Když už bych hledala zakopaného psa, tak v psychice, celkové stresové zátěži a nedostatku spánku a odpočinku (obojího, spánek v posteli a odpočinek nějaké bdělé lenošení).
    AIJA
    AIJA --- ---
    MADIETTA:
    Možná to přeháníš a máš to moc v hlavě. U každého funguje něco jiného. Já třeba jen pocit, že musím kontrolovat kalorické tabulky, prostě psychicky nezvládnu. Propagované vážení potravin mě přímo děsí. Takové věci vůbec neumím zvládat. Postupně jsem si zajela jakýsi svůj standard a nevadí mi ho dodržovat, tedy až na potížisty se zahradama:-)
    Přes léto je to samé grilování apod., ale to zvládnu s masem, rybou a zeleninou. Alkohol vlastně nesmím a ta decka červeného, kterou cmrndám celý večer, ta mě nepoloží.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    AIJA: to je právě to, co píše TAPINA. Nejenže bych si teda musela hlídat příjem a složení, ale ještě kontrolovat hodinu pozření, a když to neudělám, tak jsem hadr bez vůle a je to moje vina, že jsem tlustá. Tenhleten pocit viny, kdy ti každý vysvětluje, co všechno děláš špatně, ale nikdy, nikdy ti neřekne, že něco děláš dobře, ten je fakt hroznej. Někdy už jsem z toho fakt zoufalá, zvlášť když se na mě někdo podívá a přesně vidím, jak si v duchu říká, no jo, další vyžraná prasnice, co žije z brambůrků a bonboniér.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MADIETTA:
    Já to tak mám. Jiní tvrdí, že je to blábol, ale u mě to tak funguje. Koncem léta a na podzim přibírám, protože se cpu na zahradách kamarádů švestkama, vínem, broskvema, huškama a jablkama apod. Odpoledne tohle prostě nesmím. Vím to, a stejně se zahradou prožírám několikrát týdně:-)
    Teď v neděli jsem vyhlásila stopstav.
    Odpoledne a večer prostě jedu na zeleninu a maso:-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    AIJA: jakože při úzkostlivě sledovaném nízkém příjmu a úzkostlivě sledovaném složení potravy budu přibírat proto, že jsem si jabko dala v pět odpoledne a ne v deset ráno? No tak to už jsem úplně v prdeli.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MADIETTA:
    Možná to jídlo máš jen špatně poskládané? U mě platí dost kategoricky, že ovoce jen ráno.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Teď si pár stránek zpátky vemte, na jaké složité úrovni my tady to složení potravin rozebíráme. To není normální, představte si, že bychom na téhle úrovni museli znát složení vzduchu, abychom mohli normálně a bez zdravotních následků dýchat. Zaplaťpánbu že u vzduchu zatím vystačíme s tím, že co divně smrdí, od toho radši dál. Takhle to totiž původně fungovalo i s tím jídlem, sladkosti byly opravdu sladké a byly poznat, každý i ten nejjednodušší člověk věděl, že cukroví se nedá jíst celý den a výhradně. Dneska jsou tak fikaně poskládané produkty, že chutnají jako jídlo, tváří se jako jídlo a složením jsou víceméně cukroví. Tohle je ten problém v globále, jednotlivec si to může nastudovat a celý život ostře sledovat, ale populace tloustne, protože každý jednotlivec to nezvládá. A ani nechce. Já bych hrozně moc chtěla jíst normální jídlo, i když si ho neuvařím doma, bez toho, aby v něm číhaly metabolické zrady.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ANNIKA: to je samozřejmě pravda, nicméně já mám teda i kalorický příjem spočítaný přesně (kalorické tabulky), i si jídlo vážím, atd. atd., piju zelenou kávu a zelený čaj a čistou vodu... v podstatě jedu low-carb, hlavně maso, zeleninu a méně sladké ovoce, bílé pečivo nikdy, těstoviny nikdy, tmavé pečivo zřídka, přílohy max pár brambor občas... někdy je to fakt na pěst, že všechno to snažení maximálně tak zajistí, abych nepřibírala. Dřív to bylo lepší, dneska to přičítám 1) věku, už jsem holt stará a metabolismus se zadírá, 2) nedostatku pohybu a sedavému zaměstnání (začala jsem teď docela intenzivně cvičit pod dohledem, tak uvidíme, jestli to bude mít vůbec nějaký efekt), 3) nedostatku spánku a přepracovanosti, 4) duševní nepohodě a stresu (klinická deprese a osobní problémy). Vůbec do toho nepočítám hypotyreózu, kterou už mám přes dvacet let (z toho opravdu tlustá jsem tak posledních deset) a je plně kompenzovaná.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam