• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MANCA1
    MANCA1 --- ---
    MADIETTA:
    Jak to máš rozhozené časově? V kolik vstáváš a kdy co jíš? Silový trénink máš kdy?
    MANCA1
    MANCA1 --- ---
    MAR_TINA:
    Tak tohle mi fakt nejde. Když už se přinutím k televizi vytáhnout podložku a pocvičit, tak prakticky okamžitě usnu:-)
    MANCA1
    MANCA1 --- ---
    WERKA:
    My jsme tak ve stejném věku asi, teda co jsem tak vypozorovala:-)
    Mně se zadaří dvakrát týdně přijít domů kolem čtvrté a ani tenhle příchod u mě nic něřeší. Jsem hrozně unavená a máloco a málokdo už mě dostane ven z baráku.
    MANCA1
    MANCA1 --- ---
    LUCIASHECK:
    To nemá. Určitě nemá míň vody v 60 letech.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MART1NKA: Tréner mi povedal, že titulok obletel bulvár ale nikto sa do tej štúdie už nepozrel.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    POZITRON: Rieši sa to dosť často vo fitness auditku.
    Aktivita, ktorú človek vydá na vytvorenie a udržanie svalov spaľuje energiu.
    Svaly samotné vraj potrebujú viac energie, ale to číslo nie je nijak signifikantné číslo, že by mohol človek jesť viac. Videla som niekde, že kilo svalov v kľudovom režime spáli cca 10kcal denne. Nabrať kilo svalov nie je pre ženu žiadna sranda. 10 kalorii je co? Polka okurky?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    POZITRON: Chtěla jsem tím říct, že především musí být všechny vnitřní orgány v pořádku, jinak se tělo pochopitelně chová jinak. Ve chvíli, kdy máš například rozhozenou štítnou žlázu a bereš na to léky, se tvoje tělo může chovat dost jinak, než tělo zdravého člověka.

Ohledně spalování, informace z druhé ruky (ale zato od na slovo vzaté odbornice): ono trvá poměrně dlouho, než tělo zaregistruje, že se něco děje. Případ, o kterém mluvím, byla dáma středního věku, která nikdy žádné diety nedržela, ale vedla sedavý život. Pak se začala opravdu hodně hýbat, (dejme tomu z "pracovních" důvodů) a metabolismu trvalo snad půl roku, než se ty hodnoty na bodystatu začaly měnit. Vůbec si netroufám odhadnout, jak by to vypadalo u ženy po x amatérských hubnoucích pokusech. Mohu posloužit pouze svým příkladem. Můj poslední pokud shodit, který probíhal od května 2016 do července 2017, byl velice pečlivě monitorovaný. Hýbala jsem se pravidelně až šestkrát týdně (posilovna, bazén i dlouhé procházky), jedla jsem celou dobu podle odborně na míru sestaveného jídelníčku váženého a zapisovaného do příslušné aplikace, byla jsem pod kontrolou lékařky-odbornice na výživu a pravidelně jsem chodila na bodystat. Za celý ten rok se rychlost spalování ani nehnula.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MADIETTA: Rozumím. Já takhle totiž jím od raného mládí víceméně pořád. Jednou denně se potřebuju pořádně natláskat a k tomu si dát ještě něco malého. Naopak jíst 5-6 malých porcí denně by mi nevyhovovalo vůbec. (Což neznamená, že bych to komukoli chtěla nutit...)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POZITRON: podle Madietty to vypadá, že za léta nebo vůbec. Čím vyšší věk je ve zlomu konec hladovění / začátek jídla, tím hůř.

Ty svaly musíš nějak udržet a jak rozlišit, jestli člověk víc spaluje, protože má svaly, nebo víc spaluje, protože je cvičí. Osvalení lidé mají lehce vyšší ten bazál, ale je to hodnota, kterou doženeš půlhodinkou chůze navíc. (Nebo žehlením u TV namísto sezením na gauči).
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MART1NKA: myslis vliv objemu svalovy hmoty na spalovani ze je minimalni?
    ja tu otazku myslim vazne. zajima me, do jaky miry se zpomali metabolismus dlouhodobym hladovenim a jak se pak da vratit do puvodniho stavu, jestli vubec.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ECLECTICA: přerušovaný půst, ano. Nevím, jaký by to mělo mít efekt, na mě to nemá žádný.

Totéž např. tolik vychvalovaný low-carb (ten mi naopak uškodil, naprosto mi rozhodil hodnoty ŠŽ, do té doby roky stabilizované). Nebudu už nikdy dodržovat žádné dietní programy kromě "jíst zdravě, pravidelně a málo".
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MADIETTA: vím, že je to kontroverzní, ale takový ten režim, kdy člověk jí třeba od 7 do 15 a po zbytek dne hladoví, jsi nezkoušela?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    POZITRON: Je to hoax, ten rozdiel zas tak markantný nie je.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    POZITRON: to jsem zkusila, když už jsem nějakou dobu cvičila. Říkala jsem si, teď už přece musím mít víc svalů a líp spalovat, a cíleně jsem přidala na stravě. Trochu. Výsledek: výrazně jsem přibrala.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ARGANNAH: tohle prave nechapu. neni to tak, ze cim vic svalove hmoty, tim lepe telo spaluje? a nabizi se, ze Madietta musi mit svalu dost, podle toho, jak ji bezna zavazi nestaci.
    nebo takhle to nefunguje?
    a jeste nerozumim, jestli kdyz si nekdo zpomali metabolismus hladovenim, tak jestli se to da vratit zpet do normalu, nebo uz ne zcela, pripadne jak nejlepe na to.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Na druhou stranu, pokud si alespoň dobře pamatuju z dávných debat, Madiettino spalování a způsob stravování nespadá do kategorie spalování běžného zdravého člověka. Tzn. asi bych ji nehodnotila podle kritérií nadhozených od stolu.

Pokud si to pamatuju špatně, nechť mě Madietta opraví.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MADIETTA: jestli muzu rict svuj subj. dojem z fotek, co si na nyx davala tak ne vypadas jak blob, ne a ne a ne. Proste nevypadas, byt nemam problem ti verit, ze se ti to jevi jinak.
    Uvaha myslim miri spravnym smerem, ale na to, abys tvorila svaly mas moc malej prijem. Ze se zlepsujes ve vahach je z velky casti dany i ti, ze se zlepsujes technicky v provadeni cviku (ze zacatku to tvoriva nejvetsi cas vykonnostniho vzestupu), plus adaptace.

MADIETTA: hele, to fakt ne, byl bych debil, kdybych uvazoval tak jak naznacujes. Ja vyval hubenej, obratnej, slachovitej, hodne jsem sportoval, pak jsem prestal, sedavy zamestnani, prezirani, hektolitry piva a pak na mne v 27 v zrcadle koukalo vyzrany sele a 10+ let trvalo, nez jsem s tim neco zacal postupne delat a vim, ze to neni snadny a ze nejaky knizeci rady "tak proste nezer a hejbej se" jsou kokotina.
    A taky vim, ze v sobe vzorec chovani, co vede k tloustnuti, mam zarytej v mozku dost hluboko a vim, ze tahle moje party, kdy zeru jak nepricetnej, ale netloustnu, jednou skonci, treba si zlomim nohu, treba mne prestane bavit cvicit nebo budu mit jiny priority a vim, ze zas budu muset vse nastavit jinak. Jen uz mam pocit, ze lip vim jak a neplacam se v tom tolik.
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    MADIETTA: pravda je, že když jsem se kdysi objednala k obezitologovi a 3 tejdny mu psala poctivě jídelníček, tak mi řekl, že jsem typickej exemplář, tlustá, protože jsem podviživená a v momentě, kdy jsem začala jíst podle jeho doporučení, kila šly dolu a to jsem měla pocit, že nedělám, než žeru...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LA_PIOVRA: tak já bych myslela, že to bude mít vliv minimálně na formování postavy, když už ne na redukci hmotnosti, s tou jsem ani nepočítala. Začínala jsem s cvičením dvakrát týdně, to bylo málo, tak jsem přidala, nicméně jediný efekt je ten, že si můžu neustále zvyšovat váhy, ale vypadám jako blob furt.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Onehdy jsem sem dávala článek o tom, co všechno ovlivňuje tělesnou hmotnost skladbu (např. mj. i významné rozdíly v délce trávicího aparátu u různých jedinců). Ten energetický příjem uvedený na obalech potravin je proto velmi nespolehlivý údaj.

Obdivuju všechny, kdo jsou dlouhodobě schopní jíst pravidelně, v malých dávkách, etc. A ještě víc je obdivuju, pokud nevidí kýžený výsledek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam