• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KRISKA: zkus si najít tělocvičnu jen pro holky, nejlépe funkční trénink. Ujišťuju tě, že se ti nikdo smát nebude. Začala jsem chodit přede dvěma lety a setkala jsem se jen s kamarádským povzbuzováním a příjemnou atmosférou.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KRISKA: Práve vôbec. Tlusté holky bývajú o dosť silnejšie a pri váhach ide len o to, čo zvedneš nie o to, ako vyzeráš. Mne (normálna váha) trvalo rok sa dostať tam, kde iné začínali.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KEMENTARI: chtela jsem ti dat + a drncnul mi tu pes a a klikla sem na - tak se omlouvam, nevim, zda se to tim + aspon vynuluje, omlouvam se.

jinak.me se libi "svalnaty" / silny zeny taky, rosumne stihly a osvaleny, ja su od mala zase "ta tlusta", takze svalovina se mi nejak.netvori a pokud je schovana pod buckem pekne, aby ji nikdo nenasel :D

nekdy by me i lakalo zkusit si silovej trenink, ale zas mam tu predstavu, ze prijde tlusta holka do posilovny, ze to chce zkusit a vsichni se ji vysmeji, pac neudela ani jeden klik, neuzvedne ani osu a tak... nevim, je mi jasny, ze tohle je asi takovej ten stereotyp v mysleni, ale fakt bych se stydela hyt si to jit i vyzkouset do posilovmy kde nekdo je
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Nehadejte se a choďte plavat :D

COWBOY
    COWBOY --- ---
    MADIETTA: Je otázka, čemu tady říkáme hubnout. Jestli ubírat centimetry na obvodech nebo kila na váze.
    Mně tedy silový trénink nejvíc pomáhá ubírat ty centimetry. Tedy někde ubírat a někde přidávat. A kila šla dolů taky. I když nejdřív šla nahoru.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MADIETTA: Nehovorím, že behanie je univerzálny liek na obezitu. Obézni ľudia by ani nemali behať, takže ono sa to tým vyrieši samo. Ale z ľahkej nadváhy určite môže pomôcť. Vylučovať ho, pretože ti to nehrá do businessu je hlúpe.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MART1NKA: přesně tak. Jsem silná, ohebná, bez bolestí a tlustá. Klasická "fat but fit". Nevím, jestli bych běháním zhubla, protože to provozovat nikdy nebudu, ale potvrzuju, že silovým tréninkem se nehubne.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    LA_PIOVRA: Keď beháš dlhé trate, tak sa tvoje telo snaží byť čo najľahšie. To znamená, že mu prekáža aj váha svalov. U ľudí, ktorí sa snažia nabrať svaly pre „krásu“ či na silový šport je to pravda a ano, behanie je kontraproduktívne. Zas na druhú stranu, ľudia, čo zdvíhajú ťažké váhy sú príliš ťažkí na vytrvalostné športy. Je to proste iná disciplína. To je ako lezenie. Lezci tiež musia byť čo najľahší. Budeme teda tvrdiť, že ľudia nemajú liezť, lebo strácajú svaly?
    Dovolím si tvrdiť, že priemerná kancelárska krysa s nadváhou zhubne behaním každá.
    Keď som chodila na funkčňáky, stretla som tam mnoho odporcov behania. Dokonca aj ľudí, čo tvrdili, že silovým športom človke zhubne efektívnejšie. Zo strán trénerov samozrejme a autorov podobných článkov. No a z tých zákazníkov, čo tam mali nadváhu neschudol nikto. 0. Všetci zosilneli, zohybneli, prestali ich bolieť záda, ale tuk nezmizol nikomu.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    LA_PIOVRA: To je úplná skratkovitá pičovina ten článok.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KEMENTARI: klidně bych si to s tebou vyměnila, já si fakt sama sobě neimponuju :D

Mám takové roztomilé trauma z mládí. Měla jsem na VŠ spolužačku, přesně ten typ žen, kterým jsem vždycky záviděla. Vážila pětačtyřicet kilo i s botama, měla dlouhé rozevláté vlasy, drobný něžný obličejík, muži se předháněli, aby ji mohli ochraňovat a pomáhat jí. Jednou jsme společně celá parta z ročníku jeli na hory. Měla jsem krosnu a lyže jako všichni. Dívence nesl batoh i lyže její přítel a ona si pouze nesla v ruce spacák. Když jsme se sešli na nádraží, zadívala se dívenka na mě něžnýma očima a pravila: "Ty jsi taková velikánská a silná, já ten spacák fakt už neunesu, nevzala bys mi ho?" Myslela jsem, že se propadnu. Ale byla jsem tak konsternovaná, že jsem jí ho vzala. :D
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MADIETTA: Me to hrozne imponuje, kdyz ma zenska silu. :) Ja neunesu ani kocar s miminem, kdyz si dolu pridam jeste nakup, mam problem i vydrncat tri schody.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    VALENTINA: No já se snažím běhat do kopce. :-)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    LA_PIOVRA: tak musime zacit se sprintama:))
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Titulek je trosku clickbait, ale autor je byvalej altlet, bezec na kratky trate, dneska trener silove kondicni pripravy mj. profi sportovcu, co potrebujou z podstaty svyho sportu laborovat se svoji telesnou vahou (fighteri)

BĚHÁNÍM TLOUSTNETE - BarbarGym.cz
    https://barbargym.cz/behanim-tloustnete/
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KRISKA: naprosto ti rozumím. Cca před dvěma lety jsem chodila asi půl roku běhat. Trénovala jsem obden, vždycky 30 minut. Za tu dobu jsem zlepšila výkon asi o 500 m, ovšem po doběhnutí mi bylo vždycky naprosto na umření, byla jsem rudá jak rak a do třetího patra jsem se vlekla takovým způsobem, že se mě jednou kolem procházející soused zeptal, jestli nepotřebuju doktora.
    Dost podobně to vypadalo v mém běhacím období před 20 lety.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    CORNELA: stacil by asi minimalni, ale ne totalni stagnace... nevim, k cemu bych to prirovnala, asi jako bych dva roky chodila 2x tydne do posilky a zvedala bych skoro stejny vahy jak na zacatku ale moje kamoska zveda uz 3x tolik... pri totoznym cviceni. ona to teda neni totalni stagnace, ale ten posun je skoro neviditelnej, a stve me to, protoze se nekolik let ucim neco, co porad neumim a nemam na to svaly a jiny holky to zvladaj po par mesicich a rychle se jim dari zlepsovat...

a pokud v tom poradu "stacilo" jist vic sacharidu zjednodusene, tak mam nadeji, ze se to treba taky jeste obrati...

MADIETTA: tak me spis stve, ze cviceni, na ktery chodim, tak su jak holky, ktery nikdy necvicili a kdyz prijdou novy, za par mesicu jdou na tezsi veci a ja se porad dokola uz nekolik let placam v tom stejnym, a nejsu schopna to posunout na vyssi obtiznost, coz mi u nekterych cviku, co se holky nauci za pul roku a me to trva 3 a porad ho nezvladnu, prijde fakt tristni...

me kondice pokud, tak stagnuje... doma sem se taky snazila cvicit, ale nejak proste doma to neni to samy co na lekci s lektorkou, pulku si nepamatuju, druhou pulku si nepamatuju jak udelat a pak udelam par veci, co znam, porad dokola a pak me to prestane bavit
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    MADIETTA: boze, jak ja ti rozumim :). Akorat ja uz to beru "sportovne", a beru to jako pozitivni stranku veci, ze bych "pluh" utahla i sama :D
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KRISKA: já třeba svaly cvičením vůbec nabírat netoužím* - pravý důvod, proč jsem začala cvičit, byl ten, že mám extrémně sedavé zaměstnání, je mi přes 40 a nechci se za pár let úplně rozpadnout. Jsem založením líná lemra, gaučový a kavárenský povaleč, sport ve mně neprobouzí žádné endorfiny, maximálně jsem po výkonu ukrutně nasraná. :D Je jen málo pohybových aktivit, které mě opravdu baví. Ale z nějakého důvodu mi silový trénink strašně sednul, a to dokonce tak moc, že jsem nepřestala ani v karanténě, nakoupila jsem si domů vybavení a cvičím častěji a pravidelněji než dřív. A to zlepšení kondice, zejména stav mých zad a středu těla fakt vidím naprosto zřetelně a díky tomu vytrvávám a jsem spokojená, že to funguje. O nějaké atraktivní tělo už mi v mém věku fakt nejde.

*ale překvapivě je nabírám docela výrazně a rychle a ještě ke všemu jsem silná jako bejk. :/ Celý život jsem toužila být éterická víla, taková ta drobounká křehounká ženuška, strašně takovým ženám závidím. Zjištění, že nejenom že vypadám, jako bych mohla utáhnout pluh sama místo dvou volů, ale že bych ho nejspíš fakt utáhla, mě tedy paradoxně vůbec nepotěšilo :DDDD
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LA_PIOVRA: zajimalo by me, jak moc teda pridat jidla, aby tento efekt mohl nastat... ale prijde mi skoro, jak kdyby mluvili o me.

nejvic smutny na tom asi je, ze clovek maka ale jak kdyby nic nedelal, ma strach se najist aby nepribral, cviceni pritom nema prakticky zadny efekt na zvysovani svaloviny, pritom vynechat par dni je zlocin, pac by se mohl zlomit aspon status quo - nehubnu ale nepribiram, a svaly jdou okamzite do kopru...

zajimavy to bylo a navysila sem si diky tomu sacharidy na 150 ze 130 (i poradkyne chtela aspon 150 ale zacit s 130) jen teda nevim, na ukor ceho je zvednout - bilkoviny nebo tuky? takze to su zvedava, co mi rekne poradkyne na dalsim sezeni.

a rika tam ta "holka" co sem rikala ja s prvnim sezenim... kdyz nezabralo nic doted, tak se proste podridim a splnim. i kdyz je tezky jit proti zvyklostem. treba vic regenerovat... proste to jde jakoby uplne proti vsem presvedcenim v mozku. prece na hubnuti musim min jist a kdyz to nema efekt tak musim vic cvicit a kdyz to stale nema efekt tak musim jeste ubrat a jeste vic cvicit...
    prislo mi uzasny, kolik shodila (i kdyz to bude i tim silovym treningem) ale dava mi to nadeji, ze se taky muzu z 27% tuku dostat treba na 23%
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    POZITRON: Nejak mi tam ta matika nefunguje. Ja som si to nepustila. Sledujem jednu Britku co mala kedysi anorexiu a ortorexiu a ta nezhubla ani dokoncenim Iron Mana - samozrejme bola vysoko v deficite. Proste niektore telo sa zastavi dalej uz to nejde. Ine zhubne. Zalezi asi na genetike.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam