• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    BIRMA
    BIRMA --- ---
    KRISKA: Taky tomu všemu moc nepomohlo dospívání v anorektických devadesátkách, kdy vrcholil kult vychrtlých modelek a jako tlustou se vnímala každá holka, které netrčely žebra a nevypadala jako dvanáctiletý kluk s ženským obličejem. Teď přece jen vidím posun k sice zase většinově nedostupnému, ale přece jen zdravějšímu ideálu pevného vysportovaného těla, ovšem s křivkami, zadkem, prsama apod.

Stejně je to bizar, vzpomínám si na jeden z prvních pracovních kolektivů, kde jsme byly v převaze ženy, a tam se vlastně hubnutí a postava vůbec řešilo horem dolem furt.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    k tomu vsemu nepomaha fakt, ze jako silne = skarede (zajimave, ze casto par kg navic znamena misto davej si bacha na zdravi, ze ses vlastne skareda holcicka) se casto oznacuji naprosto bezne holky, s normalni zdravou vahou, akorat je porad predstava kostnate nohate dite a ramena, boky, hrudnik, vse trochu sirsi nez utle dite uz je razeno do tlousky, tudiz skaredosti.

vlastne vetsina normalnich holek resi tyto problemy taky, staci par poznamek, naznak... a pokud uz stihle nestandartni zeny maji toto mineni, potize, nemoznost navazat vztah, najit praci, neco dokazat "kvuli tloustce" u objektivne silnejsich zen toto musi byt 3x horsi:( takze on by mozna takovy aktivismus mohl i pomoci paradoxne i tem "normalnim" holkam, treba by to ozdravilo nahked na vlastni zdravi/postavu/sebemineni
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    LUCIASHECK: ja mám ruky od zápästia smerom k prstom už roky opuchnuté tak, že tým pravidelne desím sestričky. V narovnanej polohe mám na priehlbiny tam kde sú kĺby. Nosiť prstene neexistuje. Pri akejkoľvek aktivite kde sa zapotím a vyjde mi tep hore mi spuchnú ešte viac, až mi nejde zatnúť päsť.

Ale ja som rada, že je to len kozmetická vada, mohlo to byť niečo oveľa horšie.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUCIASHECK: má drahá, víš hovno, co je kulatej obličej ;)))
    AIJA
    AIJA --- ---
    LUCIASHECK:
    Ale zase lepší než tlustý a oteklý kotníky přelívajíci se pře boty:-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    AIJA: Jo, zapesti a kotniky :-D jako by k tomu zbytku ani nepatrily a akorat umocnujou mohutnost vseho ostatniho :-D
    AIJA
    AIJA --- ---
    LUCIASHECK:
    Hele, celá já:-D
    A dost mě pobavilo, že kolem kotníků mám 22-23cm. Jediný, co je na mě kostnatý:-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    A malem bych zapomnela - s kulatym oblicejem casto se pojici sirokej krk, to je taky dost nahovno fíčura :-D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    AIJA: Ja jsem opacnej extrem, ja jsem “opravar,” protoze “co kdyby ten dalsi byl jeste horsi.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Jedna fotka za vsechny, ktera to tak nejak pekne shrnuje. Pas skoro neexistujici, proste rovnej, ksicht kulatouckej, vrchni ruce vsechno jen ne hulcicky, boky neadekvatne siroky k temer neexistujicimu zadku, ... tohle proste prototyp hubeny zensky neni (byt jsem v dobe porizeni objektivne hubena byla)

AIJA
    AIJA --- ---
    LUCIASHECK:
    Taky jsem to tak měla. První odstavec podepisuju. Druhý upravuji jen tím, že jsem měla dlouhou fázi rozcházení z mé strany, protože obava, že se chlap rozejde se mnou, byla nezkousnutelná. V každém vztahu jsem řešila dilema, jestli ještě chvíli nebo už, aby mě nepředběhl...Později mě to přešlo, ale zase mi vadilo, že se chce chlap ženit a já se nechci vdávat. V pozadí byl pořád našeptávač, že by se to pak hůř řešilo.
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    LUCIASHECK: :))))

Nechci snižovat vaší dobrou debatu, ale nadpičník mne velmi pobavil. Geniální, i když na veřejnosti asi nevyslovitelný pojmenování.

:)))
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Já jsem se do toho přesvědčení, že jsem ohavně tlustá, dostala skrze pár separátních znaků - nikdy jsem neměla výraznej pas (ani v anorektickym obdobi s váhou pod 50 jsem neměla v pase pod 70), takže logicky “nemá štíhlej pas, nemůže bejt štíhlá.” Nikdy jsem neměla plochý břicho - i ve vrcholný formě jsem pořád měla “nadpičník” a náznak lovehandles. Od doby, co mám prsa (který mi začaly růst dost brzo), mám mohutnější paže v horní části. Na gymplu žádná jiná spolužačka větší prsa neměla, všechny byly štíhlý, s víceméně plochym břichem a malejma prsama, takže s tímhle “hendikepem” jsem byla sama. Teď už vím, že prsatá ženská bez macatějších paží je jednorožec, ale musela jsem to pártisíckrát vidět na vlastní oči. A asi úplně nejpodstatnější - KULATEJ OBLIČEJ, kterej už v základu vypadá oplácaně a na kterym je každý přibraný kilo vidět ještě dřív než na břiše.

Chlapi ze me byli vzdycky u vytrzeni, jeste driv, nez jsem se o ne vubec ja zacala jakkoliv zajimat. Nicmene vztahy jsem si asi taky trochu sabotovala. Zaprvy jsem byla asi trochu obet dalsich skvelejch predsudku typu “kozaty zensky jsou promiskuitnejsi,” coz v kombinaci s tim, ze kolem me furt nejaky chlapi krouzili, vedlo k tomu, ze jsem parkrat na to konto dostala kosem (to jsem zjistila az posleze, ale tehdy jsem si to vylozila jako “urcite se mnou nechce bejt proto, ze jsem tlusta”). A pak uz jsem si to nastaveni “muzu bejt rada, ze se mnou vubec nekdo chce bejt” s sebou nesla taky a trvalo to dlooouho, nez jsem se ho zbavila :-/ Paradoxne mi v tom pomohlo az to, ze jsem dost skokove pribrala a ta kategorie chlapu, co jde jenom po zarezu, odpadla, ale u tech ostatnich zajem nevymizel.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GALE: Me moje prvni laska dovedla do sparu anorexie, protoze kdyz vztah zacal ochladat, myslela jsem ze to je “logicky” tim, ze jsem tlusta (68kg/178cm).
    A v budoucich vztazich jsem taky pricitala to, kdyz nexo nevychazelo tomu, ze jsem tlusta. Kdybych nebyla, tak by si me prece ten druhy vazil a choval se ke mne s uctou. Protoze takhle me bere jako posledni staci, ke ktery se muze chovat jakkoli, protoze ona musi byt rada, ze ma aspon “neco”.
    GALE
    GALE --- ---
    ARGANNAH: Prvoplánově jsem vztahy nesabotovala, alespoň ne vědomě. Pokud jsem ale měla vztah, pak jsem se chovala velmi podřízeně, abych dotyčného neodradila, protože mi kdykoliv může odejít za hezčí. Vycházela jsem z premisy, že všechny ženy v okolí jsou hezčí (hubenější), zajímavější a obecně lepší než já. Z toho vyplynulo, že minimálně muj první vztah byl velmi toxický.
    Zaujala mě ale tvá poslední věta. Sabotáž hubnutí ve chvíli, kdy se zdá, že by to mohlo vyjít. Ano, tam jsem pořád.
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    ARGANNAH: nerekla bych vytvaret, ale doplnuje zdatne. Protoze si umim predstavit, ze pokud by okoli rikalo cokoliv, ale rodice by byli ten spravnej support, tak tloustka nebude hrat pro dite problem do dospelosti.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ELWERINE: Na jednu stranu určitě souhlasím. Na druhou stranu je ovšem otázka, nakolik preexistentní nadváha u dítěte (byť iluzorní, daná např. robustní konstitucí u dospívající dívky) tuhle situaci pomáhá vytvářet. A to je věc, za kterou je rozhodně odpovědný veřejný diskurs kolem tloušťky. Ergo jedno z témat pro tlustý aktivismus.

(Ale nerozporuju samozřejmě, že je to problém vztahu rodičů a dítěte, který problém obezity daleko přesahuje. A že když už je jednou matka disponovaná dceru ponižovat jako ženu (např. proto, že žárlí na její mládí), tak to bude dělat, i kdyby holka byla zcela konvenčně krásná. A možná tím spíš.)
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    ARGANNAH: osobne si myslim, ze tohle bude situace, ktera bude pasovat na malo lidi. Za sebe si myslim, ze tuhle comfort zone si clovek tvori v dusledku vztahu v nejblizsim kruhu, ktere nejsou optimalni a delaji sramy a zasevaji nejistotu do vsech budoucich vztahu jakehokoliv typu. Bez ohledu na tloustku.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ARGANNAH: Hele a to bude možná ono. Já jsem taky ztloustla až po dvacítce. A on se ten vztah k vlastnímu tělu vytváří zamlada. V pubertě jsem řešila jiné mindráky - že nejsem dost vysoká (ehm, 170 cm už někdy v 15 letech, ale některé spolužačky byly vyšší), že mám kruhy pod očima (stačilo by umět se namalovat, ale youtube tutoriály holt ještě nebyly), že mi to "nějak nesluší" (neslušelo, chodila jsem děsně oblíkaná, ale to se taky člověk musí holt nějak naučit).
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ARGANNAH: Sabotaz vlastnich vztahu - mam s tim zkusenost. Abych se pak mohla sebelitovat a zalezt si do svoji tlusty diry a tam si sypat popel na hlavu. Hledani znameni typu - “aha, takze precejen se ti nelibim! Tady je dukaz!”

Hrozny :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam