• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    OLIII: V generaci nad nami byla vaha spolecenskym kriteriem.
    “Jestli budes tlusta, nikdo te nebude mit rad!” Jsem poslouchala taky. Znamenalo to “nevdas se a kdo se o mne postara az budu stara?”
    Jenze ja mela ponekud kuraze, takze jsem napriklad babce, ktera s tim prudila fest odvetila, ze ona je hubena a presto ji nikdo nema rad :)
    Oni v tom videli svoje zajisteni na stari. A taky by byla ostuda, kdyby zrovna jejich dite se “nepovedlo”.

A ten pes mne pobavil, u nas se taky sledovalo i chudak zvire.
    OLIII
    OLIII --- ---
    MARINNE: Už je venku první díl a doporučuju si ho pustit. Mě to docela zasáhlo. V každým příběhu jsem si našla nějakou situaci, kterou znám, a samozřejmě bych mohla přidat ještě pár vlastních. Jednou mě z toho regulérně zamrazilo a na konci se mi z toho chtělo brečet. A to si ještě k tomu připadám nepatřičně, že to tak vnímám, protože jsem nikdy v životě nepřekročila ani BMI hranici nadváhy. To je strašný.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GALE: tak to je víceméně podstata celého toho problému. Je vcelku jedno, co děláš a jak moc jseš v tom dobrej. Jseš tlustej, jseš nezajímavej a to, co děláš, určitě taky za moc nestojí.
    GALE
    GALE --- ---
    Zajímalo by mě, kolik lidí si ten rozhovor opravdu pustilo. O Sádle se tam totiž nedozvíme o moc víc než v tom petiminutovem traileru na Spotify. Paní dále mluví o své práci, projektech a i životě zpěvačky v době korony. Její projekt Hlasohled mě popravdě zaujal víc než samotný podcast a z jejího přístupu by se mohlo dost lidí poučit.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Kdybyste to nevedeli, tak lide nas tlusty odsuzuji proto, ze jsme ekologicka hrozba, protoze toho sezereme tolik jako 5-10 normalnich lidi

MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    VRATENKA: tvl, to je fakt shitstorm par excellence. Naštěstí se tam ozývají i podpůrné hlasy, ale většina z těch idiotů fakt vůbec nepochopila hlavní poselství toho rozhovoru, ale jako vůbec.

Prostě když řekneš, že jsi se sebou smířená a že nechceš, aby tě lidi hejtovali za tvoje tělo, tak propaguješ obezitu a něco si nalháváš, tečka hotovo dvacet. :/
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    VRATENKA: mě vždycky může mrdnout z "dobře míněných" rad typu "stačí se nepřežírat a trochu se hejbat"
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    ACKO: Ta představa, jak páchám děsný dobro, když někomu říkám, jak je tlustej, protože on to do tý doby určitě nevěděl, a teď díky mně konečně prozře a změní celý svůj život a zhubne a já si budu moc připsat další zachráněnou duši, je tak rozšířená, že se mi z toho chce blejt.
    ACKO
    ACKO --- ---
    VRATENKA: taky jsem četla diskusi, fakt mě to překvapilo, co ty lidi dokážou vyblít. Přitom ta ženská působí fakt příjemně a chce jen tak málo, aby ji nechali normálně žít. Zřejmě i to je moc.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    GALE: A na FB DVTV pod videem praktická ukázka toho o čem mluví :-/
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Hej, to vypadá fakt dobře. :) Díky za odkaz!
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MARINNE: zajímavý. S autorkou jsem jako dítě jezdila na tábor a pamatuju si jí, protože už tenkrát byla jiná. Nedávno jsem s ní někde četla rozhovor, že na tom táboře byla brutálně šikanovaná/jednak byla už tenkrát silnější a druhak má tátu Alžířana nebo tak něco, už si přesně nepamatuju.../
    PressReader.com - Your favorite newspapers and magazines.
    https://www.pressreader.com/czech-republic/mf-dnes/20170807/282548723361721
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    Myslím, že by to tu mohlo viacerých zaujímať. Podľa slov autorky: “Jen chci jako autorka uvést věc na pravou míru - určitě nejde o propagaci obezity. Mezi ženami, které mluví, jich je řada s průměrným bmi, včetně např vrcholové sportovkyne, plavkyne, členky reprezentace. I ona slysela od trenérů že je tlusta a mělo to nasledky. Stejně bojují i ženy co jsou hubenej si než je ideal, mají malá prsa, velký nos... Atd. Podcast je o nátlaku být dokonalý a o problémech, které toxický body shaming může do života vnést.”

Začíná podcast Sádlo. Jak se žije dívkám a ženám, které nezapadají do stereotypů štíhlé krásy? | Radio Wave
    https://wave.rozhlas.cz/...t-sadlo-jak-se-zije-divkam-a-zenam-ktere-nezapadaji-do-stereotypu-8398730
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Jak tak koukám tady na to psychologické okénko, házím zajímavé info: VZP začíná proplacet 7000 Kč za půl roku na sezení u vybraných psychoterapeutu. V Praze jich jsou mraky, tak nahazuju, myslím, že by nás to tu uzilo víc
    a je to dobrý implus pro ty, kdo o tom uvažují, ale ještě se nedokopali :-)

https://www.vzp.cz/...spevky/dospeli/prispevek-na-podporu-zvyseni-dostupnosti-psychosocialni-podpory
    MONROE
    MONROE --- ---
    Tyjo, kdyz to tak ctu..

S otcem jsem si zacala rozumet tesne pred smrti.
    Pro mamu a rodinu jsem ta divna. Obrati se jen kdyz neco potrebuji.
    Takze si jaksi ziju jako samorost a samotarka, ac lidi mysli ze kdyz zdravim toho a toho tak mam hodne pratel.
    Leda prd, mam nejlepsi kamosku 20let a to je moje asi vsecko.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ANNIKA: Tve deti maji stesti, ze mas zdravy rozum a nebojis se ho pouzit :) cist takove veci mi dela radost.
    A co by se stalo, kdyby se takove dite narodilo tem mym lidem? Matka mi to vysvetlila, kdyz me porad nutila se ucit to a ono a byt “tabulkove napred”. Pry by me jinak doma ani otec ani “babicka” nechteli.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    NIGHTFURY: Asi. Nevím. Každopádně ten přístup k dětem se naštěstí plošně mění.

Nasi si stojí za tím, že to dělali dobře a že to tak má být. A vnoučata mají rádi, ale holt namlatit se má už pulrocnimu miminu, když neposlouchá, ať z něj není spratek. To se nedá nic dělat.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    ANNIKA: Nemyslím si, že je to tak úplně generací. Někteří lidi mají děti, aby měli koho ovládat a komu rozkazovat, po kom se vozit.. a běda, jak to nejde podle nich.
    A pak ani nemají radost, když to dítě jde svou cestou a je na ní úspěšné a šťastné.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BERUSKA_CA: moje babicka byla v mnoha ohledech podobna a tohle je uz dost extremni pripad. myslim spis obecne, ze vetsinou to ty matky "delaji pro to dite" i kdyz casto uplne blbe a decku hlavne skodi... tohle je uz level uplne jinej a tam se asi tezko da mluvit o tom ze je to pro dite... i tihle lide JA JA JA existuji... moje teta je dokonaly priklad. vubec mi nevadi ze sem ji od pohrbu mamy nevidela.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam