Najít si textové nebo audiovizuální zdroje nějakého typu není problém. Když si k tomu sednu v práci, můžu se přehrabovat ve vědeckých databázích dle libosti a číst stovky stran fulltextů anglických článků z odborných lékařských časopisů od největších světových obezitologických jmen. Lze se ale ptát, kolik bych toho musela prostudovat, abych si udělala objektivní obrázek. Ze svého oboru vím, jak zkreslující může být přečíst si nějaké náhodné dvě studie bez toho, abych měla kontext zbytku oboru a aspoň povšechnou znalost jeho různých směrů a historických vývojových fází. Jedna věc je, že skutečně uvažuju, že to podniknu - ale druhá věc zas to, že jako pro lékařského laika je pro mě mnohem praktičtější konzultovat odborníka obezitologa, který už tu práci udělal za mě, a spolehnout se na jeho expertízu.
Ale než k němu vyrazím, chci mít nějakou předběžnou představu. Takže kromě toho, že sériově nakoukávám nejrůznější videa, poslouchá rozhovory s obezitology a pročítám stránky různých klinik, bych taky ráda slyšela nějaké zkušenosti. Ideálně z první, ale klidně i z druhé ruky. Jak jsem psala, většina toho, co se na webu válí, je buď marketing nebo hrdinská mytologie, tak ať mám nějaký reality check.