ARGANNAH: Tak ja pridám skúsenosť niekoho, kto nikdy nemal nadváhu, bmi mám momentálne 24, na tomto sa drží posledné 3 roky.
Jem 3x denne do sýta. S každým sústom vnímam, ako mi pocit sýtosti narastá. Stačia mi k nemu cca 2 stredne veľké obložené krajce chleba, cca 3/4 bežnej reštauračnej porcie. Som typ obľúbený u dojedačov, pretože nie som schopná dojesť ťažšie jedlo, chlap vie, že mi vždy ostane toľko, že ochutná i to moje. Ak si dám polievku, je isté, že nedojem hlavný chod. S jedlom nemôžem piť, pretože to tiež znamená, že sa mi zaplní flek v žalúdku a nezjem ani tú reštauračnú porciu. Väčšinou jem tak, že zjem bielkovinu a 2/3 prílohy a 1/3 nechám na tanieri. Platí to aj s pivom, dostať do seba liter tekutiny nie je fyzicky možné. Ak sa veľmi prejem, je mi zle. Naposledy sa mi to stalo v reštauracii Kuchyň, kde majú all you can eat českú hostinu s mini predkrmom, polievkou, 3 degustačnými porciami hlavného a 2 dezertami. To som v noci nespala a bolo mi zle celý nasledujúci deň. Normálne cítim ako sa mi vracia ten objem smerom hore.
Na moju váhu má vplyv len pohyb. Snažím sa teda nejesť nezdravé veci, takže nemám asi úplne z čoho priberať. Ako dieťa ma nútili dojedať, ale nie prílohy a som ako Marinne strašne tvrdohlavá a nenechala som sa, efekt 0.
Pocit prežranosti neznášam, snažím sa mu vyhýbať.