• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ANNIKA: bylo to dlouhy, mela sem to na 3x a porad si rikam, ze byt fit fat je dobry... takze su vlastne jen fat, dobry vedet :D
    MONROE
    MONROE --- ---
    AIJA: Ne, byla mi doporucena Breclav, dr Cierny.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MONROE:
    V Brně to fakt nikde neoperují?
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    MONROE: já se do schazování třetiny Baruny pustila teď znovu, protože za loňskej rok jsem nakynula jako vánočka. Najela jsem si na systém, kterej mi vyhovuje a začala šetřit peníze na abdominoplastiku... Tak jsem na sebe upřímně zvědavá. ))
    MONROE
    MONROE --- ---
    HOMOLOVKA: Super! Moc ji to preju, at vydrzi. Co jsem se setkala ja, tak mi gynekolozka rekla ze brzy umru a uplne se zhrozila jak vypadam a pak rekla dovetek.. Vim, ze to mate po lecich.
    A musela jsem ji jmenovat jidelnicek. 🤦🏼‍♀️
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    HOMOLOVKA: hubla teda z asi 130 kg a vysoká je zhruba stejně, jako já, takže cca 167 cm. A fakt je, když celej život jí sladký a smažený a nehejbe se a najednou si hlídala kalorie a začala pravidelně cvičit, byť nejdřív hodně zlehka, ty první kila šly dolů fakt rychle...
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    MONROE: hele, nakonec se do toho fakt opřela a zhubla, byť teda prvotní reakce byla pláč a kýbl zmrzliny. Pak si řekla, že to tý starý krávě ukáže a našla si způsob, kterej jí zatím funguje.)
    MONROE
    MONROE --- ---
    HOMOLOVKA: No ty vole! Co ona na to?
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    MONROE: Tohle byl přesně postoj kamarádky doktorky, když se na operaci ptala: "Nebyla jste se líná takhle vyžrat, tak nebuďte taky líná se naučit jíst a hejbat!".
    MONROE
    MONROE --- ---
    Jako prvni jsem se rozhodla sverit rodine a tem neblizsim pratelum.
    Nechci to ventilovat, pak by mi mohly ublizit reci typu
    "No jo, sla na operaci, neumi drit"..,
    MONROE
    MONROE --- ---
    Pokud by byl zajem, tak urcite napisu co vsecko je potreba a tak. :)

Pristi tyden jdu k novymu obvodnimu tak mu to oznamim a myslim, ze nebude mit problem.

Ovsem je skoda, ze neoperuji v Brne. :(
    MONROE
    MONROE --- ---
    Pokud by byl zajem, tak urcite napisu co vsecko je potreba a tak. :)

Pristi tyden jdu k novymu obvodnimu tak mu to oznamim a myslim, ze nebude mit problem.

Ovsem je skoda, ze neoperuji v Brne. :(
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MONROE: Budu moc ráda, když občas napíšeš, jak to probíhá, jak je to úspěšné atd. Moc držím palce, aby výsledky byly podle tvých představ a abys neměla žádné negativní vedlejší účinky. :)
    MONROE
    MONROE --- ---
    MOODYCAT: To fakt ne, tyjo. :D uz ted zacinam mit problemy a lidi se na me koukaji skrz prsty. Ale ti mi muzou.. Hlavni je, ze jsem se rozhoupala sama pro sebe abych se citila hezky. :) Ale i tak to bude boj. Snad to po operaci zvladnu sama.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MONROE: Hele dala bych hidne za to byt na tvem miste :)
    MONROE
    MONROE --- ---
    MOODYCAT: Tak strach je, no.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MONROE: Super :). Zavidim :).
    MONROE
    MONROE --- ---
    Ahoj, tak jsme se s dr domluvily ze bych byla dobrej uchazec o operaci zaludku.
    Sama vi, jak moc me vaha trapi a pri kazdym stoupnuti na vahu chci utect.

Tak to zacnu resit. Drzte pesti.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ANNIKA: Já si taky nemyslím, že hnusně, zle nebo neuctivě. Spíš trochu nepromyšleně.

Je fakt dobré si znovu připomenout, že podle závěrů, které jsou už koneckonců veřejným tajemstvím, je zbavit se obezity s pomocí diet prakticky nemožné a s pomocí bariatrické chirurgie možné, ale stejně velmi obtížné a málo efektivní. Takže bych si dobře rozmyslela, jakým způsobem "biju na poplach" proti nemoci, která je skutečně vážná a nese s sebou vysoká rizika různých komplikací, ale kterou medicína v současné době v podstatě léčit neumí, alespoň tedy ne bez mrzačení pacientova zdravého trávicího traktu.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    ANNIKA: Shrnula bych to za sebe asi tak, že ono vůbec není blbý místo "Budete mít tolikrát zvýšený riziko vysokyho tlaku a cholesterolu a tolikrát cukrovky a tolikrát tohohle, asi možná někdy" říct "Budete mít tohle, tohle a tohle. Dřív nebo později, ale budete."

Neříkám, že po tom všichni řeknou A jo a shodej za rok 30 kg, ale ubírá to ten mentální manévrovací prostor pro všechno to "Ale, vždyt to není tak zlý, ono to nějak, ono se to..."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam