• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    me spis zarazi ze to vubec resite // ja kdybych se pozastavoval nad tim jak se na me potencionalne diva okoli, tak bych mel bejt zakonzervovanej nekde ve vakuu
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    MONROE: Jojo, fascinuje mě, jak se se všem tlouštíkům horem dolem cpe, jak se mají hlavně hýbat, sportovat, vlastně z tý tělocvičny by neměli ani vylézt, dokud nejsou hubený, ale běda, jak se na to chtěj pohodlně, a nedejbože!, pěkně oblíknout. No to jako nee. Kam bychom to přišli, kdybychom dělali sportovní oblečení pro lidi, který by si měli vybudovat kladnej vztah k pohybu? Naštěstí už to některý firmy pochopily, ale komentáře k těm kampaním jsou čistý peklo.
    MONROE
    MONROE --- ---
    DELIRIUM: A cvicit v pytli od brambor!
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    MONROE: Přesně tak! Tlustej člověk by neměl vylejzat ven a už vůbec ne se objevit třeba v reklamě a ještě k tomu s kolem! Taková nehoraznost!
    Hlavně se ohánět zdravotním hlediskem, jako kdyby jen pohledem na ně někdo ztloustl.To, ze se před pár lety vsude propagoval model ultrastihlych modelek, nikomu nevadilo. A přitom to mělo na mnoho žen dost špatný dopad.
    Vážně nechápu, proč sou lidi tak netolerantní...
    MONROE
    MONROE --- ---
    Zapomenme na to, ze jde o Lelosi.

KRISKA
    KRISKA --- ---
    MONROE: ale kdyz to tomu jdes otevrene vstric, tak je vetsi sance nez pasivne cekat:) drzim palce:)
    MONROE
    MONROE --- ---
    KRISKA: Tady je uplne jina mentalita. Nerikam, ze jsou hloupi, ale treba fajn holka se kterou si rozumim v cr moc neni, ani se ji nedivim. :D
    Hodne mych pratel ma problemy s alkoholem. Nabidnou mi pomoc, kterou mi po nejake dobe vyctou jako zneuzivani.
    Kdyz chci resit teda to, co o me napisou, tak se tomu vyhybaji, ignoruji to, a cekaji, az ja sama zase prilezu.
    Ano, rada se s nimi sejdu, ale neni to to, co hledam. :)
    A sama vim, ze ma osobnost je i diky hpo docela slozita, takze lidi jdou do kamatadstvi se mnou "na vlastni nebezpeci". Ale i tak bych se pro ne jeste nedavno rozkrajela.
    Treba to vyjde, treba ne.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MONROE: zkusit to klidne muzes, nekdy to vyjde a nekdy ne ale clovek pro to neco dela. skoda, ze nemas asi zadnou ze skoly, ale drzim palce, aby si byla uspesna:) je pravda, ze psychika ovlivnuje hodne veci, i co.by se nam vubec nezdalo
    MONROE
    MONROE --- ---
    Chtela jsem si dat inzerat na to, ze si hledam kamarada, nebo kamaradku. :)
    MONROE
    MONROE --- ---
    MOODYCAT: Jojo, taky by to urcite slo. Kdybych bydlela jinde. Tady je to fakt velky spatny.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ARGANNAH: Stopro :).
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MOODYCAT: Ovšem přesto bych se přidržela starého britského přísloví "better alone than badly accompanied." I samota je fakt lepší než někteří lidé.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MONROE: Reseni neni byt sama, ale vybirat si lidi kolem sebe.
    MONROE
    MONROE --- ---
    INDIAN: Vis jak to byva.. Lehce se to rika, tezce dela. :)

Gratuluji, jestli tobe jde stres minimalizovat.
    U me ma co docineni psychicka choroba, ktera mi to vsecko dokaze pekne zavarit ti povim. Ale budu pokracovat, pujdu dal. Az budu moct, dam si vanu plnou peny a zajdu si na masaz.
    Jen tak!

I kdyz svoje spekaty zada nechci fakt moc vystavovat. :D
    MONROE
    MONROE --- ---
    ARGANNAH: Nestacim se divit. Vsecko vazne souvisi se vsim. Je skvely, co jsi napsala, casto hledam milion duvodu proc jsem selhala a ted je mi to jasny..
    V tomhle jsem na uplnym zacatku cesty, ale zkousim to. Zkousim ruzny veci pro to, abych se citila dobre. Obrovskej krok pro me byla Skincare.
    Pro nekoho vyhozeny penize a blbost, pro me?
    Zvysuje mi to sebevedomi, ukazuje mi to, ze aspon oblicej jsem tak nejak bez stresu prijala a umim si udelat i relax. Kdybych sla vic touhle cestou, urcite stres minimalizuju. Coz by bylo skvely, az pro me divny, protoze takovy pocity, kdyz je vsecko fajn moc neznam. :)
    A rozhodne se jim nebranim!!!
    Veta o Chris Powellovi pobavila, diky. :D
    A diky i za tvuj pristup k tomu vsemu.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    MONROE: Heled, nauc se to mit na salamu.

Porad mas stesti, ze je u tebe pouze docasne a nemas to permanentne, ja bejt ve tvy situaci, tak sem stastnej jak blecha, ponevadz ja to mam bouzel permanentne (aneb jednooky mezi slepymi kral 😆)… beru toho tvurce stresu jako handicap se kterym je treba se naucit zit a ze tomu nebude jinak // funguje to, viz muj prispevek nize

Jeste bych se postavil za ten zminenej jidelnicek vydatna snidane + obed a prekonani hladu vecer necim nenarocnym pro zacatek. Ja treba dneska uz od obeda nemam vubec hlad, lezim uz ve vane bez jakykoli vecere a je mi fajn 😎
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Takže se tu klidně vypovídej. Já jsem už moc stará, abych to nějak prožívala, a k léčbě obezity to prostě patří, no.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MONROE: Heleď já mám za sebou s ohledem na boj s obezitou neskutečně dlouhou historii. A přestože jsem ho zatím nevyhrála, dobyla jsem spoustu met, díky kterým třeba aspoň už pořád nepřibírám, nepřejídám se a nezažírám bolesti a trápení. Takže ti můžu kvalifikovaně říct, že jsi na omylu: tohle JE o obezitě. Popravdě je to o ní mnohem víc než spočítané jídelníčky a rituální poskakování v posilovně. To, jak se cítíš a jak zvládáš emoce, má přímý vliv na tvoje tělo, na tvoje instinktivní chování, což zahrnuje např. výběr potravy, na to, co se ti děje třeba se stresovými hormony v krvi, a to všechno přímo ovlivňuje ukládání tuků. Léčba obezity je neoddělitelně provázaná s léčbou rozhozené psychiky, a pokud tenhle rozměr zanedbáš a budeš se soustředit jen na jídlo a pohyb, tak i kdybys měla ty nejlepší trenéry a výživové poradce, akorát pojedeš v jojo efektech. Zbavit se obezity předpokládá osobní zrání, což je cesta na roky a bohužel s nejasným výsledkem. Takže čím dřív začneš, tím líp. V tuhle chvíli jsi prostě zakletá a strašné kletby se neodstraňujou tak, že člověk zůstává v komfortní zóně ve věži u čarodějnice, která tu kletbu vyslovila a neustále ji pravidelně obnovuje. Budeš to muset řešit, tak nebo onak, jinak zůstaneš prokletá navždycky. Což můžeš, to je tvoje svobodná volba, a to říkám bez ironie a bez kritického ostnu. Jak si v obrysech pamatuju tvou osobní historii, tuším, že v tom vězí ještě horší věci než tvoje prudící matka. Ale problémy je třeba řešit postupně a začít s těmi, které hoří nejvíc, a subjektivně se mi jeví, že zůstáváš v těžce obezitogenním (nebo jak se to řekne), stresovém, psychicky nezdravém prostředí. A v takovém prostředí nezhubneš, natož permanentně, i kdyby ti jídelníček sestavoval sám Chris Powell.
    MONROE
    MONROE --- ---
    ARGANNAH: Promin, ze to tady zasiram i vecma, co spis souvisi se mnou, nez s mou obezitou. Polepsim se! 🙏🏻
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MONROE: No, úplně sama... To nevíš, žeo, a dokud si ten pupečník neodstříhneš a neodbrečíš si to za všechna ta léta zpátky, ani se to nedozvíš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam