MONROE: Nekdo tu v minulosti doporucoval jidelnicek od Michala Totha (
https://www.michaljoseftoth.cz/ ), muzu ho taky doporucit.
Cele to probiha online, vuci cemuz jsem byla puvodne docela skepticka, ale nakonec mi to vubec nevadilo, protoze jsem dostala veskere informace, ktere jsem potrebovala. Jidelnicek sestavi na zaklade udaju, ktere mu posles (vyska, vaha, pohyb, chce videt i fotku postavy), posle ti ho emailem. Ma i nejakou skupinu na Facebooku, kde odpovida na dotazy a kde se vytvorila komunita lidi, kteri si radi, sdileji recepty apod.
Jidelnicek je rozepsany na ctyri jidla denne. U obedu a vecere jsou rozepsane jednotlive druhy masa a priloh (vcetne napr. testovin), u kazdeho je napsana gramaz, s tim, ze maso/prilohy muzes libovolne kombinovat. U dopolednich/odpolednich svacin je asi dvacet variant svacin ruzneho druhu, ze kterych jsem nemela problem si vybrat. Celkove mi ten koncept prisel super, protoze hlavne obedy/vecere jsou dost variabilni a muzes jist v podstate vsechno, pokud je to ve spravne gramazi, za coz jsem byla fakt rada, protoze mi to umoznovalo jist i jidla, ktera jsem jedla i driv a nemela jsem pocit, ze se musim nejak omezovat. Byla jsem i u vyzivoveho poradce v nemocnici a to bylo hrozne, tam jsem dostala klasicky jidelnicek s dvaceti jidly, ktera bych mela tocit porad dokola, a to byl presne ten druh jidelnicku, podle ktereho bych nikdy ani nezacala jist, natoz abych ho dlouhodobe dodrzovala.
Cena jidelnicku je asi 2500 Kc, spolu s jidelnickem dostanes i dve pomerne objemne kucharky (tak 100-150 receptu tam urcite je). Ma to i hezky nafoceny. Ja jsem jidelnicek nevyuzila, protoze jsem si dovedla jidlo sestavit sama, ale pokud nekdo tolik nevari, tak verim, ze je oceni.