• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    ARGANNAH: To je třeba jedna z věcí, které mě nakoply - že jsem tlustá teď není dobrý, hezký ani zdravý, ale ok, funguju. Jenže jedu v režimu, ve kterém pomalu nabiram, takže za deset let budu zdravotně na hromadě, a to mě upřímně děsí.
    Takže cíl je něco shodit, ale neplanuju jakože "od - do" a pak hurá zpátky do původního režimu, protože mám zhubnuto. Holt musím zůstat v přednastaveném. Uklidnujici je, že ani teď to není žádná hrůza a udržovat by to pak měly ještě menší restrikce než teď, takže vlastně dobrý. Doufejme. Plus doufám, že větší děti a víc osobní svobody hodí taky víc aktivit, pohybu a času pro sebe. Uvidíme, co na to srážka s realitou :-D
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    ARGANNAH: ja aj schudnema a aj to priberiem naspäť. Režim si držím, ale potom príde zmena v práci, niekoľko dovoleniek/výletov za sebou, alebo choroba a to mi stačí. V jedle som obmedzená už tak dosť, takže keď mám toho veľa tak som rada že jem aspoň nízkohistamínovo, na cestách je aj to problém. Plus s tlakovou vyrážkou to cvičenie pri zhoršení stavu odpadá hneď ako prvé.

Ale idem zase do seba, lebo vidím v rodine aké zdravotné dopady ma môžu čakať a fakt sa tomu chcem vyhnúť.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Jinak téma udržování váhy by si zasloužilo možná trochu víc vydřenit. Protože mi právě přijde, že se všichni tváří, jak je potřeba hubnout hubnout hubnout, ale o technikách udržování váhy se diskutuje málo nebo vůbec. A když někdo něco řekne, vesměs řekne "jezte zdravě a hýbejte se", což je sice prima rada a v jádru samozřejmě pravdivá, ale naprosto k ničemu.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Ok, dík
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ARGANNAH: To je poslední news o který se u nás mluvilo... A podle suklu jsem taky žádnou novinku nenašla
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: To je ale old news, nebo ne?
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ARGANNAH: Co se řešilo na našich kongresech tak to byla jenom Saxenda
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Matoulek něco naznačoval, že mají přijít nějaký antiobezitika nový generace, nevíte o tom místní lékaři něco?
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    V Kanade .
    Vlastne jsem jenom chtela napsat, ze jsem nikdy nevidela hubnuti na lecich urcenych na hubnuti.
    I kdyz ten Ozempic na hubnuti je tu zatim jen off label.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    KOSMOKOSMO: A to je kde? :D
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    Tuna to legalni je. Na ADHD. Hubnuti je side effect
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    KOSMOKOSMO: To je překvapivý, že na amfetaminu nezerou, to nežere nikdo, akorát to v ČR tak trochu není legální no (krom adipexu na recept s modrým pruhem)...
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    Vlastne jo, teenageri hubnou na Vyvanse. Zapominaj uplne jist.
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    Mne nehubne nikdo na nicem. Ani na Ozempicu, ani na Saxende ani na Contrave.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    XMARGE: Tak jako diabeticce jsi měla dostat Victozu, která má indikaci diabetickou a proto to platí pojišťovna
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Saxendu jsem si půl roku píchala i já (na doporučení diabetoložky). Zhubla jsem 6 kg za tři měsíce a pak nic. teď jsem tři měsíce bez saxendy a naštěstí jsem zatím nenabrala. Ale za ty prachy to moc nestálo no:o(
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    ARGANNAH: souhlas, taky se mi to zda klicove, zrovna vcera jsem byla u kamosky, ktera se prohubla loni na + 12 kg a zacina nove kolo.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Tak nic proti metodám na zefektivnění snižování váhy, byť drobného. Ale ve finále je to zas pozornost věnovaná méně podstatným problémům - nejdůležitější je stejně umět nepřibírat. Fakt se čím dál víc divím, že se téhle otázce věnuje tak málo pozornosti. Většina lidí má zřejmě pocit, že tlustí jsou tlustí proto, že neumějí zhubnout. Chá chá.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    GALE: Já cituji data - rozdíl cca 4 kg mezi tímhle a placené za rok... A vlastní zkušenost - sníží to chuť na sladký a trochu craving, ale jinak to vodvaz fakt není... Ale lepší si sebe pichat jednou týdně než denně
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Kdo tohle napsal, nemá tušení, co sežere jedenáctileté dítě :D
    GALE
    GALE --- ---
    CORNELA: Jen cituji článek.
    Ty výsledky hubnutí mi nepřijdou tak zlé.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    GALE: Kecy, jíte min než dítě to fakt neudělá, u liraglutidu je průměrný zhubnutí 8kg/56 týdnů a průměrná váha na začátku byla kolem 106 kg, takže takovej vodvaz to fakt není
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam