MAR_TINA: ja zacala resit 2 roky zpet, po nehladu.cz u vyzivoveho poradce pana Zatecky a ac uz v nehladu dbali na "dost" jidla, pan zatecka mi dal jeste o dost vic jidla a vysvetlil mi, jak si mam hledat sama svoji horni hranici, abych uz vzdycky byla sobestacna.
Presto jsem byla chvili na FB ve skupine hubneme a jime s kalorickymi tabulkami, kde je hodne i vyzivaru a nutricnich poradcu a kdykoli jsem napsala svoji zkusenost, ze jsem pribirala z nedostatku jidla, 10 vyzivaru se do me pustilo, ze tam je milion nepriznanych prasarnicek, slazenyho piti, atd, atd... ze proste nehubnuti nebo pribirani z nejezeni neexistuje.
Takze problem je v tom, ze dneska na 20 nutricnich poradcu (nemyslim tydenni kurz nekde u nuticu potravinovych doplnku) pripada 1 poradce, kterej s tim ma zkusenosti a dokaze to spravne vyhodnotit i na zaklade popsane historie a primarne se snazi hledat reseni na zaklade duvery v klienta a ne ho shazovanim a degradaci jeho slov nutit k nedostatecnemu prijmu. A pro ty nutricni jsou lidi, na ktery to nezabira podivny hricky prirody, lhari a zatajovaci, rozhodne to nevede k tomu, ze by sami zmenili pristup, protoze co si budem, on kazdej treti stejne keca co a kdy jedl, v jakym mnozstvi...
takze jsem ze skupiny nakonec odesla, jakakoli snaha poradit zenam s evidentne nizkym jidelnickem totiz vedla k urazeni me vlastni osoby a valcovani "jedinyho spravnyho nazoru", kdy jsem doufam alespon u tech lidi zasela pochybnosti, ale uz jsem tam opravdu nechtela vubec byt. Protoze jedina svata pravda je v kalorickym omezovani.