• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: strašný. Slyšela jsem termín sebevražda vidličkou. :(
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    (ARGANNAH: s tím teda ale, že dokud to jde konzervativně a dokud budu schopná si úbytek udržet, nechci ani prášky, ani operaci. ale ani jednomu se principiálně nebráním.)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Jasně. Ale jak píšu, tahle operace se dělá superobézním, kteří tak jako tak záhy umřou, pokud se něco neudělá.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Něco mi říká že trvale snížit možnost vstřebávat živin je cesta k dřívější smrti.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Jsem to smazala, nechci se zas celý odpoledne hádat na nyxu. :) Ale do bypassu bych náhodou šla. Rozhodně ne teď, ale výhledově. Máme v rodině cukrovku a radši bypass než cukrovku. Ale BPD je zbytečnej hardcore imho a pokud nemáš dvě stě kilo a výhled na půl roku života, je to podle mě težkej overkill
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ARGANNAH: A žádné vlhké snění, neboj ;) není potřeba hanit všechno, do čeho ty osobně nechceš jít... ;)
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ARGANNAH: Existuje, nemůžeš srovnávat jabka s hruskama pod pojem "bariatrie", kam patří strašně široký spektrum výkonů naprosto odlišných rozsahu
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Ta operace pochopitelně trvalá je. Ale strávila jsem před rokem asi dva měsíce nakoukavanim edukačních videí a čtením textu, včetně odborných studií. A plyne z nich, že velká část pacientů po bariatrii stejně získanou váhu neudrží. Takže žádné "trvale" opravdu neexistuje.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MAR_TINA: Nebo do tabulek prostě sport nepisou, protože to pak odecita dost často hausnumera
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ARGANNAH: Tak když si necháš kus žaludku a střev uriznout, tak to je trvalý, protože telo není schopný fyzicky vstřebat dostatek živin, u některých výkonů dokonce ani zachovnou potřebu. Že je to mutilujici je pravda, ale trvalý
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MAR_TINA: Na ob klinik se dlouhodobě řeší, že dělaj plikace v blbě infikovaných případech a pak to překvapivě selhává... A blbou technikou, takže se to lidem rozmota... Překvapivě to pak nemůže fungovat
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    SAT_ANN: aha, to ani neznam a dost ten web mezitim zmenili...

ten losos je opravdu lehce zvlastni kombinace, ale ja bych si ho mozna i docela dala :D - teda kdyby mi to nekdo uvaril :D me strasi spis vegetariansky chilli parky :D nemam zrovna rada typicky cesky jidla, jako hodne smazenyho, knedliky a omacky, ale tohle je celkove divoka denni variace :D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Já třeba aktivity vůbec nevyplňuju. Kdysi u Cajthamlové jsem to chvíli dělala, ale ty její nutriční mi to spíš rozmlouvaly. Že je to nepřesné a veeeelmi orientační a jenom to mate, atd. atd.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Ježiš. Cecílie Jílková. Nevím jak dnes, ale když začínala, byla to chodící reklama na poruchy příjmu potravy.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    MAR_TINA: Ja jsem si hodnoty vypocitala podle toho jak to doporucuje tabulkarka z instace ktera sdilela tenhle kalkulator https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka
    Jako bazal si nastavit druhou hodnotu co vyleze az pokud zvolim hubnout/drzet/nabirat, kde se ukazujou i makra.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: tvl v mojí kategorii věku a váhy (44 a skoro sto) nemůžou najít pět žen s fyzickou aktivitou. Jediná, ostatní jsou level gauč. Facepalm.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Jo, tenhle princip. Jenže poradkyni jim dělá cecilie Jílková. Hint, necukru nebo co to bylo a byla na nyxu. :)

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já mám kalorické tabulky nějakou plus verzi a nabízí mi to jídelníčky těch, co hubli. Přijde mi, že to i vybírá ženy v mě váze a věku. A ta paní, co měla podle nich vysokou aktivitu (byla třikrát týdně na kombinaci běhu a chůze), jedla pořád nad 2000 kcal a podle mě dost nedokonale, chleba s ramou a sýrem a jednohubky s uzeninou mě třeba zaujaly. Předpokládám, že zeleninu spíš nepsala, než nejedla, kdo se s tím má vypisovat a kalorie to nemá :)

Takže jako potvrzuji tu více kalorickou teorii. Paní prý zhubla že sta na 94 kg.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TEKKIT: To jo, vtip je ale v tom, že když ráno pořádně nafutruješ a dáš si pořádný oběd, večer pam nepropadáš takovým těm hladovým psychostavům a stačí ti lehká večeře. A o to jde. :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    LA_PIOVRA: Moje “babicka”, zde znama pod jmenem Frau Hitler, to kvuli sve privetive povaze, byla tez v koncentraku. Prezila.
    Taky rikala, ze tlusti lide kupodivu nemeli “zasoby” ale problem. A kdyz chteli SS nekoho zabit aniz by si spinili ruce, nabidli mu prostreny stul…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam