ACKO: ja tieto reči počúvam zásadne od pražákov pre ktorých venkov znamená chalupu kde maju 3 cvičné záhony a chodia tam kosiť trávu a myslia si že takto to vyzerá na dedine. Ale prácu majú v Prahe, príjem majú pražský a lekárov majú v Prahe.
GRANTORINO: na ryži, cestovinách a bramborách neni špatné nič okrem toho, že ak ješ len toto a stále dokola tak to neni vôbec vyvážený jedálniček. To že takto sa stravujú krajiny rozvojového sveta kde ľudia nemajú problém s nadváhou len ukazuje, že si tu zase pletieme štíhlosť a zdravie. To nie je to isté.
Jasne, cviciť nemusíš vo fitku, ani si nemusíš platiť rehabilitácie, alebo mixovať domáci hummus. Snažila som sa ti tu na konkrétnych príkladoch ukázať, že pre niektorých ľudí robiť to čo robím ja denne a bežne znamená prekonávať na každom kroku dodatočné prekážky a náklady: finančné aj časové. Preto je to oveľa ťažšie. Keď sa k tomu priráta horšia práca (hlavne čo sa týka dopadov na zdravie), časovo viac náročná a to že doma ich napr čaká jeden nie úplne samostatný senior tak ja skôr čudujem ako to zvládajú.