GRANTORINO: Na minimální úpravě, jojo. Že je to kolikrát rychlé, protože se všechno připravuje z ingrediencí nakrájených do velikosti a tvaru jednodušše poživatelného hůlkama neznamená minimální úpravu. Prakticky všechno plave v soli (sojovka), cukru (mirin nebo prostě přímo cukru) a oleji. Letos slavím v Japonsku dekádu (uznávám, semtam byla přestávka). Řekla bych, že o běžném místním stravování mám vcelku představu.
Nicméně to už jsme opravdu hodně mimo téma. Ohledně zpracovaných potravin, nepřestávají mě fascinovat reklamy na instatní jídlo a polotovary cílené hlavně na mladé ženy v domáctnosti. Přes den je to snad každá druhá reklama, trend domácího "poctivého" vaření sem ještě nedorazil, všechno musí bát hlavně convenient. Ale vzhledem k tomu, že tu kromě předpřipravených sandwichů prakticky neexistuje studená kuchyně, komu by se chtělo třikrát denně vařit, že. A jsme zase o dostupnosti.