CORNELA: a do jisté míry to může i vysvětlovat ty lidi, co jedí racionálně, zdánlivě málo a nehubnou.
Celozrnný toasťák z lidlu - tuk, v pečivu to člověk nečeká. Většina bílých toasťáků - přidaný cukr. Mléčné kysané výrobky, cukru jak nas.., ale pořád jde koupit proteinové mléčné výrobky s umělým sladidlem, které rozkolísají trávení jak kráva a občas se po nich člověk proběhne. A tak pořád dokola. A to popisuju věci, která zaskočily mne, méně zkušený uživatel se chytne do pasti na musli, džusu, tučných rybách, zdravých tyčinkách a všem možném.
Není potřeba používat kalorické tabulky pořád a denně, ale prohnala bych jimi všechno, co jím. Hlavně výrobky.
Naopak jsem přestala řešit cukr v ovoci, sice mi tabulky svítí rudě, ale pokud mám být tlustá po půlce kaki k svačiuně (s řeckým nízkotučným jogurtem a pohankovými lupínky), budu tlustá. Každý má svoje hranice, moje jsou o deset velikostí víc, než Vicktora Beckham - nemůžu nosit její módu, ale nemusím jíst denně rybu na páře s listím.