• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MART1NKA: existujou i kosile, ktery neni potreba zehlit, idealni darek od line hospodinky linemu dementovi
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    MART1NKA: nj, to muze byt jen pro clanek, muzska arogance, ale oblibene krajeni slaninky k alkoholu nebo presvedceni, jak jsou mastna vajicka nebo masa zdrave si myslim, ze je furt u chlapu hojne a radi se je davaj.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: pár žen (docela víc), které celý den lemtají sladké nápoje bez zamyšlení, jsem viděla, a všechny fakt olbřímí obezita. Ženy si toto nemohou dovolit. Ale přijde mi, že to byly buď ženy poměrně hloupé, že nepobraly informaci cola = cukr = obezita, anebo s větším problém v psychice zabíjeným cukrem.

Chlapi mi přijde, že sladké nápoje lejí i vzdělaní a chytří.

A pak si ještě člověk z různých stran poslechne kecy o zlých náhradních sladidlech.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    IOM_NUKSO: Nojo, ale ked citas success stories beznych chlapov, tak to zacina: “prestal som pit colu a zacal jazdit na kole”.
    Od zeny som nic take nikdy nepocula.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: Jasne no, ked som mala 18, jasne som ex povedala, ze kosele neumim zehlit rovnako ako on a kedze su jeho, tak si ich bude zehlit sam. Chvilku na mna prekvapene pozeral, potom zobral zehlicku a urobil si to sam. Nastastie vacsina chlapov v mojom veku uz bola vycvicena nejakou ex, ak nemali emancipovanu matku. Mame vyhodu v tom, ze nam je samym dobre, nepotrebujem mat doma dementa co potrebuje sluzku, to radsej budem sama. :)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    MART1NKA: i chlapi se prejidaji, protoze vyplnuji nudu/depresi. Delaj si doma takove soukrome "party" s jidlem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: i u těch starších kolikrát stačí jasně říci, jak je to blbý, a jim to sepne. Prostě to dělali automaticky jako okolí a jen potřebovali probrat.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: Mne príde, že toto chovanie chcípne s generáciou. Mladší chlapi si to už nedovolia.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: Ako môj skromný odhad je, že “emotional eating” je omnoho častejšie prítomné u žien.
    Chlapi podľa mňa bývajú tlustí často preto, lebo im chutí klorická strava a nápoje a nechce sa im hýbat. Jeden môj ex si nemohol pustiť telku bez piva a misky chipsov. Nehýbal sa dobrovoľne nikdy. Poznám chlapov čo vychlastajú denne litre coly, ženskú žiadnu. Ženské zajedajú hnev, smutek…
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: a musím říci, že bych strašně ráda vzkázala všem ženám a holkám, které s někým začínají chodit, že jakmile protějšek projeví pindy pro jejímu životnímu stylu - jídlu a sportu typu pindá, že chce normální jídlo a ne dietní shit, tak vytyčit hranice, případně jít dál.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: já zase teď skoro rok serfovala na FB po skupinách o abdominoplastice a drtivá většina účastnic jsou ženy. Mix po zhubnutí dietou a bariatrií a po porodech a jiné důvody pro plastiku.
    A těch, co zhubly na mě neuvěřitelná kila, to teda většinou po bariatrii, je tam dost.

Ale to bude zkresleno tím, že muži asi mívají menší tendenci k velkému převisu a třeba to tolik neřeší.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Jo. A taky znova ty statistiky úspěšnosti i třeba po bariatrii. Čekat na obezitologii, než přijdu na řadu, je kolikrát třeba na dvě hodiny, tak tam pročítám Obesity News, válí se toho tam vždycky hora. Jsou tam i rozhovory s pacienty, co po operaci úspěšně a hodně zhubli. Zatím tam snad nebyla ani jedna žena (to ale může být náhoda, nečtu ty čísla systematicky, prostě co mi přijde pod ruku) - a většina těch chlapů v rozhovoru zmiňuje, jak zásadní pro ně byla manželka, která jim pečlivě připravovala jídlo podle návodu. Já jakoby nechci snižovat ty chlapy samotné a práci, kterou na sobě odvedli, ale opět je tu další faktor, který to ovlivňuje. Hubnoucí ženská je přesně v opačné situaci - rodina pindá, že chce normální jídlo a ne dietní shit, takže ona pak typicky ve výsledku vaří dvě varianty od každého jídla. Taky nějaká asymetrie, která se na té úspěšnosti projevuje.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ARGANNAH: Taky k tomu musi mit podminky, jako dostatek spanku a primerene rozdelenou zatez/odpocinek. Kdyz je clovek vecer servanej jak pivovarska kobyla, asi si nepujde zabehat. A to nemluvime o mamzelskych povinnostech.
    Hubnuti je prace jako kazda jina. Vyzaduje svoje podminky, jinak neprijde odmena.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: mne by zajímalo i rozdělení příčin obezity podle pohlaví.
    Jestli je třeba jiný poměr psychických příčin.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BERUSKA_CA: Určitě je to o principu (a potvrzuju, že pokud chlap není debil a ženská umí mluvit jasně, tak se to mnohdy dá celé vyjednat bez velkých bolestí. Taky to mám doma nastavené uspokojivě). Nicméně jde o celý ten přístup k hubnutí, který je fakt a priori jiný. Což se ale podepisuje na celkové úspěšnosti žen versus mužů, ještě zesílené tím, že chlapi mají přirozeně v průměru víc svalů a tedy mají v průměru proti ženám další výhodu navíc. Ta úvaha ve finále ani tak moc nesměřovala k hněvu na sociální nespravedlnosti (byť tam nakonec dotekla), ale spíš k tomu, co cítím už delší dobu a teď se mi to nějak daří verbalizovat: že totiž chce-li být někdo v hubnutí dlouhodobě úspěšný, musí hubnout ne jako žena, ale jako chlap.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ARGANNAH: Neni to o hubnuti, ale o tom principu: ve vycviku je takova narocnejsi sekce, kdy je potreba studovat tak 10h denne, zhruba rok. Mela jsem praci na plny uvazek a pohybovala jsem se mezi dvema zememi. I postavila jsem pred ex kybl, hadr, vysavac a vyzvala ho, at se seznami s novymi kamarady. Cudliky na pracce uz poznaval. On mel taky zakorenene to starovekke rozdeleni funkci, tak tohle byl sok. Ale snazil se a kdykoliv tu historku nekde vypravel, vynorila se zena a jestli bych nemohla prijit a nejak uvedomit jejiho manzela, ze cas neni nekonecna velicina. Byla jsem tehdy ponekud popularni :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NIGHTFURY: myslim, ze muzes tak o 20 kilo pridat 😀
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    ARGANNAH: Paní mohla jedním mrknutím shodit nějakých 80-90 kg naráz, kdyby vykopla manžela i s jeho hemzy.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: Ta doba je nastastie over. A chlapi sa viac a viac staraju o deti.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: nojo, ve všech reklamách na debilní hubnoucí koktejly byly jen ženy, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam