Ale na pozitivnější notu. Za týden zahájím jakýsi fitprogram (long story short, návrat do posilovny po šesti letech, tentokrát pod dohledem někoho, kdo tomu opravdu rozumí, ne jak ten moula, co mě minule zrakvil). Byla jsem na nějakém vstupním měření v lednu, tehdy jsem tomu pánovi říkala, že musíme počkat, než se mi zahojí nemocné achillovky. To se stalo (plus mínus), minulý týden mi dělali kontrolní měření a zátěžový test. Je to po skoro třech měsících, kdy jsem pauzovala, nepočítala a vzhledem ke stavu achillovek se hybala jen minimálně. A naměřil mi přesně totéž, co minule, včetně drobného procentuálního úbytku tuku. Jako obzvlášť na to čísla nespoleham (viz debata vedle ve fitklubu), ale stejně je to povzbudivé. Fakt se mi zatím vyplácí řešit mnohem víc udržitelnost úbytku než úbytek jako takový. Net je plný lidí, co shodili to, co já, ne za tři a půl roku, ale třeba za šest měsíců, to je samozřejmě k nasrání. Ale beru to tak, že testuju cestu, kterou jsem ještě nikdy nešla, a podstatné je, že vede zatím vytrvale, byť pomalu k cíli.
Držte mi palce, devátého mám první trénink.