• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KURE:
    TAPINA: výborný příklad je na tohle ten výživový guru Farid Ahmadov, který všechny svoje metody testuje na sobě tím, že cíleně hromadu sádla nabere a pak ho bez problémů zase shodí. Dělá to tak furt dokola. Ženská už by měla metabolismus na sr...ky.
    KURE
    KURE --- ---
    TAPINA: genetika určitě hraje roli, ale nejsem si jist, že to je čistě rozdíl muž žena. Jsou i opačné páry.

ARGANNAH: můj taky ne. :/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KURE: Ani ne, tady jsou fakt rozdíly. Všimni si, že když někdy vidíš pár, který žije vyloženě nezdravou stravou, nedostatek kvalitnich živin a hodně prázdných kalorií, tak velmi často on je hubený až vychrtlý, ona je tlustá. Dokud tam nezačne hrát roli větší než malé množství piva, pak se zakulatí i muž.
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: a není to tím že funguje rychle nabral rychle schodil?
    Dokud si tělo nezvykne na novej stav jako standard, mělo by to jít jednoduše(ji)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Random povzdech na téma nedávné debaty o mužích a ženách, z obrácené strany. Manžel se poslední měsíce moc nehýbal (chřipky, depky, návaly práce), trochu mu narostl pupek. V posledních asi dvou týdnech měl ale asi dva nebo tři dny, kdy si trochu fyzicky zamakal, a hele, už se mu ten pupek zase viditelně o něco zmenšil. Jí pořád stejně, sladkosti included. Já chci mužský metabolismus, kua sakra. Tohle je infinitesimálně NEFÉR.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    IOM_NUKSO: Může se spousta věcí ;) otázkou je snášenlivost, v mým okolí to zkoušelo dost lidí a všem bylo epesne blbě i po jedny až dvou... Ale jako jo, když se ti chce nonstop zvracet tak nejis a zhubnes :D
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    CORNELA: v pribalaku rikaj, ze se muzou i 4 :)
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    IOM_NUKSO: Dvě mysimby doporučuju vyzkoušet, brala jsem jednu a bylo mi po tom blbě dost dlouho tak, že se to nedalo...
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    AOTEAROA: Mysimba je jedna složka antidepresivum buprppion(wellbutrin, elontril)... Riziko serotoninovyho syndromu je u toho vždycky, pod dozorem je hezká formulace, ale v reálu u doktora nejses pořád zeo... Takže za mě proč to pokoušet, když jsou jiný možnosti
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    AOTEAROA: bupropion je dost efektivni antidepresivum, akorat 90mg neni zas tak moc, treba dostane jeste trochu pridano neceho jinyho nebo si da mysimby dve.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    CORNELA: to jsem četla a vyvodila si z toho, že pod dozorem předepisujících lékařů obou léků to lze, ale vlastně by mě zajímalo spíš jak moc je to běžné. psychiatrička říkala, že vcelku běžně má pacienty na AD zároveň i na lécích na obezitu a pod dozorem to lze, ale nebavily jsme se konkrétně.

kamarádka s hmotností 148 kg teď začíná užívat Mysimbu, ale zároveň její psychoterapeutka říkala, že je čas nasadit antidepresiva, takže je objednaná k psychiatrovi asi za měsíc. tak mě zajímalo, jestli ta mysimba vlastně není překážka. co mi psala, tak prý možná dokonce tento lék může i mít určitý antiidepresivní účinek a možná nic dalšího nedostane (to si vygůglila).

já beru SSRI a o Mysimbě právě taky uvažuju.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    AOTEAROA: Viz pribalak

AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    nevíte, zda se dá předepsat Mysimba k Cipralexu, nebo se to vylučuje?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BRUKEV: ja teda taky dojidam a hlavne nemam vubec problem s tim se prezrat, proste kdyz mi neco chutna, tak jim porad dal.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GRANTORINO: tohle zazivam, kdyz jdu s maminou nekam do restaurace. Vzdy je rozhorcena, kdyz nedojim jidlo. Argument, ze jsem uz plny a ze nechavam opravdu jen tri, ctyri sousta, selhava.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KURE: jasně, že je úplně blbá, ale zkus potom někde v restauraci nechat něco na talíři, navíc když to platíš a víš "co by za to daly děti v Africe" :D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MADIETTA: Tohle je jeden aspekt věci - ale druhý je, že uspokojování potřeb těla jsou dneska vnímané jako volnočasová aktivita, která je fajn a zdravá, ale nemá lidem překážet v práci.
    KURE
    KURE --- ---
    GRANTORINO: to je nejblbejsi poučka co znám. Jsem též její obětí.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: u mě to nevnímání je spojené hlavně s odporem, nenávistí vůči tomu tělu. Odmalička vím, že je hnusné a odpudivé, a hnusné tělo si nezaslouží, abych na něj byla hodná, abych ho měla ráda, abych naslouchala jeho potřebám. Dodneška mám problém s konceptem "rozmazlit se".

Vlastně se dost divím, že se u mě nikdy nerozvinula žádná PPP jako anorexie nebo ortorexie, ale vysvětluju si to tím, že jsem na to příliš líná.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ARGANNAH: a ještě bych podotkla, že nevím jak u vás, ale my jsme byli s bráchou vychovávaný, že co je na talíři se sní a nesmí nic zbýt :), což je taky na palici jíst , když už jseš plnej nebo nemáš hlad. a moje matka se to snaži praktikovat i na vnoučatehc a když to vnoučata nedojedí, tak to přece sním já, to dá rozum.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: je docela desivy, ze existuje hromada zamestnani, kde se i musis naucit zadrzovat a idealne nemit potrebu chodit na zachod, coz vede ktomu ze lide prestavaji uplne pit a jist, aby se jim nechtelo v praci.

ze pokud se nam dari si nejaky reflexy zachovat tak pracovni proces to casto dorazi.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ignorovat svoje tělo ovšem patří mezi základní dovednosti, které se pečlivě učíme už od školky. Správný civilizovaný člověk potřeby svého těla nevnímá, hlad, únavu, potřebu pohybu, dokonce i bolest srdnatě přemůže, a když už téměř nemůže, nastupuje chemie, která pomůže.

Navíc si myslím, že se na nás těžce podepsal virtuální prostor a jeho pojetí avataru. Přestali jsme chápat tělo jako živočicha a začali jsme ho brát jako něco, co se uměle generuje a performuje za účelem vytváření identity. Ne že bychom to nedělali vždycky, ale míra, v jaké je to dnes odtržené od naší zvířecí podstaty, je fakt extrémní - je hezké, že my "děláme tělo", ale ono taky "dělá" nás. Ignorovat to je nejkřiklavější příklad Baudrillardovy hyperreality, jaký jsem kdy viděla. Sorry za tu postmoderní hantýrku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam