KURE: Já mám teda pocit, že dr. Fung je dost rozporuplná postava a někdo mi říkal, že je trochu šarlatán. Nicméně přerušovanej půst doporučuje i Sinclair v Konci stárnutí, v podstatě jde o to, že v těle se spouštěj nějaký očistný procesy a "uklízí" se v buňkách, probíhají tam nějaký jakoby opravy, protože stárnutí je vlastně zvyšování míry opotřebení a chybných procesů v buňkách a tímhle se to podpoří - interpretuju to jako naprostej laik.
Přerušovaný půst doporučuje i Satchin Panda jako nástroj pro synchronizaci se svým cirkadiálním rytmem.
Všichni plus i já z vlastní zkušenosti (už jsem to tu opakovaně psala) se shodneme na tom, že tělo se prostě na tohle naučí, pak mu to hladovění nijak zásadně nevadí, rozhodně ve dnech, kdy mám půst se nijak neplahočím, naopak mám energie hodně. Maximálně mě bolí hlava, když to zrovna nesedne, ale v takovej den se na to klidně i vykašlu. Plus mě osobně ten skill - vydržet nějakou dobu bez jídla přijde jako docela praktická věc :)) Pak není člověk tak strašně závislej na neustálým jezení a oprostí se od toho pocit, že pokud se každý 3 hodiny nenají, zemře strašnou smrtí.