IOM_NUKSO: ty datle jsou hodně propagovány "zdravýma" výživama. Obsahují vysoce koncentrovaný datlový cukr, což je směs fruktozy a glukozy a pak ještě sacharozu, v tyčinkách často nebývá nic moc dalšího. Trocha tuku a někdy přidané proteiny. Ta od kuřete byla aspoň z půlkuy doplněná něčím kvalitním.
Hlavně na fruktozu, která jde rovnou do krve a nezdržuje se nikde po cestě ve velkém mnořství (a sušené datle jsou velké množství), reaguju takhle hrozně. Někdo asi ne. Ale i tak je to svačina při výkonu, ne jídlo do kanclu.
Na řeči o vitamínech a minerálech nedám, na to stačí sníst kus papriky nebo okurky a nemusím tlačit datle.
Marska má cukr a glukózový sirup a tuky (a skvělou chuť) a uvolňuje tu energii postupně, neudělá mi ten fruktozový náraz. A jím jí, když vyšlapu kopec zvaný Asfaltová agonie a pak dvě hodinu šlapu z kopce do kopce v lese.
Myslím, že celý problém mého těla a datlí je fruktóza v příliš vysoké dávce. Čerstvé ovoce mi nevadí, i když hrozen vína bych celý taky nesnědla nebo by mi bylo nedobře.