ARGANNAH: Moje kravina není vůbec vtipná, spíš trapná a smutná a hlavně dlouhodobá. Rodiče se mi snažili předat svůj životní styl - jím jen doma nebo jídlo z domu, protože tím ušetřím.
Celoživotní stravování mé matky až do důchodu bylo kafe a cigáro k snídani, nějaký levný rohlík a cigáro k obědu, večeře napucnu se doma hotovkou (většinou nějaká gulášoidní omáčka).
Můj otec podobné, jen ranní kafe asi až v práci a nosil si chleba s nějakým levným salámem.
O víkendu je třeba se samozřejmě pořádně najíst. Vepřové a polská kuřata do každé rodiny! Pamatuji se, že jeden rok byly dražší brambory a mí rodiče je odmítali za tu cenu kupovat. Tak jsme místo brambor jedli celou zimu mražené smažené hranolky. A protože můj otec ji rýži a těstoviny jen v sebeobraně, asi si dokážete představit, jak to u nás vypadalo.
Ve 26 letech jsem měla BMI 27 a množství tuku hravě překročilo hranici obezity. Šla jsem do IS Care, dostala jídelníček tak hrozně poddimenzovaný, že jsem za měsíc zhubla 2 kg svalů a přibrala 0,5 kg tuku. No a od té doby (12 let) jsem se "prohubla" k BMI 32.