Ty jo, já mám asi fest kliku, že jsem byla psychicky odolná. Máti mě buzerovala, že jsem tlustá, celej život. A že už od miminka babička hned řekla, že ségra nikdy tlustá nebude, ale já... Já budu. A už je to tady!
Problémy s váhou svého dítěte řešila tak, že na mě už na základce ukazovala prstem a zpívala "nekrmit nekrmit, hlásají cedule, chtěl jsem jim hodit salám, a teď ho žeru sám" a naučila to i ségru, takze to furt zpívaly a smály se. A říkala mi, ať nežeru, že jsem seredna, že se nebudu líbit klukům a tak dále. Nebyla jsem tlustá. Byla jsem velká a statna. Ale furt se mi vysmivala a pomalu každý jídlo komentovala, že jak se cpu a že bude pak ještě buchta, ale já ať ji teda nežeru. Táta to asi zle nemyslel, ale zas trousil hlášky jako "No jo, náš hildegronek, jak mu chutná! To je chlebarnicka, tam se toho vejde! To jsou tvářcky, samým dobrým ziveny!" a tak dále a tak podobně.
Když jsem se seznámila s manželem, matka mi řekla, že jsem se zatím s každým rozešla já, ale teď to bude naopak, takhle hezkej kluk s takovou nebude, to by se mu kamarádi smáli (cca 75 kg na 175 cm, široký ramena, velký prsa, velký boky).
Při váze 65 kg na 175 cm mě sprdnul sportovní doktor, že se mu tyhle špeky na holkach nelíbí (jestli se mu libej na klukách, to jsem se tehdy neměla tu orazenost zeptat). A tak mraky toho byly.
Tlustá jsem až teď, naši vysiraji pořád, oba jsou i v důchodu stihli a aktivní a moje váha je pohorsuje. Jakákoli tlustá osoba je "to" a ten, kdo s ní je, je uchyl, že na "to" vleze. Bejt tlustej je nejhorší věc na světě.
A jako člověka to sere, ale žádný dramaticky diety jsem nikdy nedrzela, máti pak odsekavala, že se klukům teda líbit nebudu, no a co jako, akorát že jsem se jim teda líbila, no. Teď jsme měli šílený roky, tak jsem chvíli zkusila omezit příjem, ale byla jsem psychicky tak v háji, že to nešlo. A co je o něco líp, tak to postupně jít začíná bez nejakyho drakonickyho omezení.
Tak občas, když zaslechnu, jak se někdo prohladovel na pokraj smrti, protože mu otec jednou nic zlyho netuse něco naznačil, tak si říkám, co by dotyčná dělala u nás... (Čímž teda nechci jakýkoliv blbý kecy na něčí postavu hájit, vůbec, jen občas vrtim hlavou).