• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: problém je ten tlak na rychlost.
    Odeslat na obezitologii pro léky a podporu a říci, že by měla hubnout tak 3-5 kg měsíc a až bude mít co já vím 100 kg, ať přijde, je ok.
    Chtít 15 kg za dva měsíce je nemožné, nesmyslné a sprosté.

Z paní vypadalo, že zatím zhubla ze 140 na 120 kg a je jí 60 let, to je velký úspěch. 20 kilo za půl roku by mohla dát, zejména s tou zdravotní motivací.

Ale jestli jí odoperují kýlu a převis po takovémhle hubnutí a distázu prý ne, na tu má cvičit (šedesátka s letitým rozestupem svalů pravděpodobně od doby těhotenství), co se asi stane, až přiběre 30 zpátky? To tam přechno praskne.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MAR_TINA: no, v tehle situaci je ted moje kolegyne. Uz ji jednou kylu operovali, ale protoze je fakt tlusta, tak mela dost pooperacnich komplikaci a ruzne infekce a zanety. Je nutna reoperace, ale s jeji nadvahou ta operace bude technicky narocna a nese s sebou dalsi rizika…

On teda ji doktor rekl, ze se do te operace bez zhubnuti nepusti vubec, protoze zatucnelost organu, krvacivost, nefunkcnost pojivove tkane, zatucnela zvetsena jatra, ktera operaci take komplikuji… a dalsi rizika.

A taky ji nabidl, ze kdyz se to podari, muze pri tom udelat dalsi zakrok - protoze jedna narkoza. Ale rekl, ze muze, ne musi.

Nerekl ji tedy, za jak dlouho to musi zhubnout.
    KURE
    KURE --- ---
    KURE: ještě jsem chtěl dodat, asi to není zřejmé z toho co jsem napsal, že to šílený načasování je, pevně věřím, nápad ty paní, po tom co zjistila, že by jí to mohli udělat naráz.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: tady bych se naší medicíny zastal.
    Velmi pravděpodobně ji nikdo neřekl nic o tom jak má hubnout. Rozhodně ne na chirurgii, kde jí diagnostikovali kylu.
    (Jsem v přesně stejné situaci jak ta paní, až na to, že už jsem zhublej)
    Ten chirurg ji pravděpodobně pouze řekl, aby se přišla objednat na operaci kýly, a že ji plastiku udělají až zhubne. A že to jde udělat při jednom.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    VON_GILOTINE: tak otázka je, jestli je dobře, že by mě dneska za takové dítě někdo chválil.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tohle je dnešní ze skupiny o abdominoplastice.
    Dobrý den, nevím, jestli se ptám na správném místě, ale zkusím to.
    Mám velkou pupeční kýlu, cca 10 - 15 cm, a dost nadváhu, kterou úspěšně zvládám, 15 kg už dole (bohužel skoro vůbec ne břicho), do konce června musím ještě cca 15 kg zhubnout, aby mi to břicho viselo. Pak dostanu termín operace kýly.

Současná medicína. Nemocnice Na Františku. Paní dostane za úkol za dva měsíce zhubnout 15 kg!, aby jí odoperovali kýlu a při té příležitosti kožní převis.
    Doprdele proč?
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Ano tumbler byl zlatou erou rozvoje ppp, ty blogy byly hlavne tam
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ARGANNAH: …a protoze neuznaji chybu, maji posrany nejen metabolismus, ale i vztahy v rodine.
    A casto bejvaj nasrani, ze se jejich deti snazi mit lip.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    DELIRIUM: to je neuvěřitelný no...
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    TEKKIT: Že jo. Ale v oněch dobách to bylo naprosto normální. Ještě začaly frčet pro Anna blogy. Což bylo veřejné adorovani anorexie. Daly se tam najít ruzne thinspirace (fotky extrémně vychrtlych dívek a zen), jídelníčky (jablko a sklenice mléka na den), triky, jak navodit dojem, že jíš atd. V podstatě se tam holky navzájem podporovaly a hecovaly k tomu, aby nejedly, extrémně cvicily a anorexie (Anna) byla vlastně kamarádka a cíl všeho snažení. Pro Mia (bulimie) blogy, už tak časté nebyly. Holt bulimie neměla ten efekt "krasne hubenosti"
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    DELIRIUM: celý tvůj příspěvek je totální masakr. Lednička, zvracení a "výživový poradci"(zmrdi co prodávají kotejly)....šílenství
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    V chytrem časopise pro ženy sem se v mládí dočetla, že na podporu hubnutí je nejlepší dát fotku prasete nebo opravdu obezniho člověka nebo sama sebe v plavkách na ledničku, aby mě to motivovalo nezrat. Protože když máš hlad, jdeš k ledničce a tam na tebe vykoukne takovýhle "nestesti" tak si to jídlo velmi rozmyslis.
    Model - nos na zádech batoh se svými kily navíc upgradovany k "dokonalosti"

Na škole v přírodě na 2. stup i ZŠ sme se hromadně učily od jedné spolužačky po obědě zvracet. Jelikož ona mohla jist i 5 knedlíků a potom dezert, protože uměla tuhle super věc. Vůbec nám to nepřišlo divný a naopak sme jí všechny zavidely, že zvládne zvracet na povel.
    Na tom 2. stupni sme ještě zkousely jist vatu, aby se zaludek "najedl" ale nepribrala si ani deko.

A ještě si vzpomínám na zážitek s vyzivovym "poradenstvím"
    Kdysi jim kamaradka dala moje číslo. Byl to ten princip, že vám naslibujou, že poradi, pomůžou atd atd zcela zdarma, ale potom z vás nátlakem vymami několik kontaktu na vaše zname, jelikož proc byste jim bránila v úžasné postavě :")
    Tak sem tam, k vůli ní, zašla. Zadarmo bylo to, že vás zváží a na té váze změří procento tuku. Já toho času trénovala téměř jako vrcholový sportovec a jedla už konečně normálně. Takže žádná nadváha, jenom svaly. Ale bylo mi řečeno, že takhle ne a musím místo jidla pit jejich koktejly. Že pry je užívají i maratonci. Na to mi ukázali knížku, kde měli vystrihany z časopisů různý lidi, jakože před a po, i sportovce :D A že to jsou jejich klienti. Ani si nedali tu práci, aby to nevypadalo, že to je nějaká koláž, ale normální fotky.
    Potom že mě loudili 10 čísel na moje kamarády. Nedala sem jim ani jedno, ale fakt to byl velký nátlak.
    Potom mi ještě cca co měsíc volali, i když sem jejich zázrak odmítla a furt mi to nutili. Tím stylem, že sem si od nich nechala zadarmo poradit, ale koupit si něco, to ne. Že tohle se přece nedělá.

Třeba si ještě na další dietní zázraky z dob pravěku vzpomenu. Tohle téma mě opravdu baví. Jako je to v podstatě strašný, ale když už se stalo, tak se tomu aspoň můžu ironicky pousmat.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    moje matka tak zhruba od čtyřiceti odkládala všechno na dobu, až zhubne. pak si koupí, pak udělá, pak pojede... dokonce i na pohovor (byla OSVČ pracující z domova a nedělalo jí to úplně dobře na psychiku) půjde / životopisy rozešle, až zhubne.
    No doklepala to s prací z domu až do důchodu, že.

strašně smutný :-(
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Já se popravdě přiznám, že o tom s rodiči mluvím jen velmi opatrně. Oni jsou v té věci úplně stejná oběť jako já a vím, že kdyby doopravdy pochopili, co v téhle věci napáchali, strašně by si to vyčítali. Což absolutně ničemu nepomůže a jim to hrozně ublíží.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BERUSKA_CA: Celá tahle generace byla těmihle příšernostmi úplně prokletá. "Bili na poplach" před epidemií obezity, nejedli, věčně se řešili, hysterčili kolem drobných nedokonalostí na těle svých dětí, zkoušeli miliony divných režimů, jeli podivná "cvičení", která je nebavila, ale holt na to hubnutí. Nadělali spousty škody, ale nadělali ji s pocitem, že to, co dělají, je životně důležité, a dělali ji víceméně za potlesku tehdejší vědy i populární kultury. Normální stockholmský syndrom.

A teď jim to na stará kolena člověk nemůže vysvětlit. Jednak starého psa novým kouskům nenaučíš - ale hlavně protože jejich ego odmítá připustit, jak šíleně naletěli a co všechno posrali. A nejen sobě, ale hlavně svým dětem.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Ale jednou to moje matka na chvili dala. Usnesla se, ze na moji promoci nepujde tlusta, cituji: “I kdybych mela chcipnput”. Coz se ji malem povedlo. Vyhubla tak straslive, ze se me spoluzak velmi opatrne vyptaval, zda nema “nejakou fakt osklivou chorobu”.
    (Pochopitelne to pak pribrala i utokem, to neni prekvapeni.)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Já jsem zase zavzpomínala na tukožroutskou polívku. Jako vůbec nebyla špatná, což o to, ale jist to pořád fakt nešlo. No a jak píše Beruška, ty účinky stálý za to.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: šmarjá, si mi připomněla hubnoucí čaj z listu senny, který se měl pít šálek před každým jídlem, a velmi ostudnou událost v Průhonickém parku.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ARGANNAH: Moje matka na to byla odbornik. Prohubla se k +40kg, jak jinak.
    Jedna dieta ji radila jist ob den, to s ni nebylo k vydrzeni. Pak byla nejaka tukozroutska polivka a to jsem se zacala shanet, kde mame plynovou masku, to bylo taky velkolepy. Jo a pak Korinkova s kytickama a zviratkama. Jednou jsem omylem vypila cinsky caj, ktery (jak jsem pozdeji zjistila z reklamy v casopise) mel uvolnovat “tluste, nekolikakilove, nanosy ve strevech”. Z toho, co se mi delo rano mohu zodpovedne dosvedcit, ze mi musel zazivaci trakt zarit jako alabastr.
    GALE
    GALE --- ---
    ARGANNAH: Moje kravina není vůbec vtipná, spíš trapná a smutná a hlavně dlouhodobá. Rodiče se mi snažili předat svůj životní styl - jím jen doma nebo jídlo z domu, protože tím ušetřím.
    Celoživotní stravování mé matky až do důchodu bylo kafe a cigáro k snídani, nějaký levný rohlík a cigáro k obědu, večeře napucnu se doma hotovkou (většinou nějaká gulášoidní omáčka).
    Můj otec podobné, jen ranní kafe asi až v práci a nosil si chleba s nějakým levným salámem.
    O víkendu je třeba se samozřejmě pořádně najíst. Vepřové a polská kuřata do každé rodiny! Pamatuji se, že jeden rok byly dražší brambory a mí rodiče je odmítali za tu cenu kupovat. Tak jsme místo brambor jedli celou zimu mražené smažené hranolky. A protože můj otec ji rýži a těstoviny jen v sebeobraně, asi si dokážete představit, jak to u nás vypadalo.

Ve 26 letech jsem měla BMI 27 a množství tuku hravě překročilo hranici obezity. Šla jsem do IS Care, dostala jídelníček tak hrozně poddimenzovaný, že jsem za měsíc zhubla 2 kg svalů a přibrala 0,5 kg tuku. No a od té doby (12 let) jsem se "prohubla" k BMI 32.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam