• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: hrozně moc držím palce.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KRISKA: Tak nebudu tvrdit, že se taky nebojím, že ten příjem je moc vysoko. Bojím. Ale ty tři měsíce tomu dát chci a jsem odhodlaná nešílet, i kdyby šla váha trochu nahoru. Svým způsobem se učím tolik nehrotit to číslo a myslet na to, že to dělám proto, abych nabrala svaly a rozjela metabolismus. Mohla jsem místo toho ubrat třeba o tisícovku a doufat, že na tom ještě pár kilo sundám, jenže co pak, dal už bych ubírat nemohla, to bych se dostala na bazál nebo pod něj. A já tohle znám, člověk pak šílí s pohybem na naprosto neadekvátním příjmu, hubne málo nebo vůbec a jakmile přijde nějaká demence v ospbním nebo pracovním životě, všechno se to rozsype a váha letí nahoru jak šílená. Když jsem si přitom na podzim rozhodila ty achillovky a pak se od listopadu do konce března prakticky nehnula, šlo to nahoru jenom asi o dvě až tři kila. Považuju to za obří úspěch, a když jsem se s tím chlubila obezitologovi, řekl mi "na tom je vidět, že máte ten příjem dobře nastavenej". Tak snad si to teď nekazím. V nejhorším i kdyby to dopadlo blbě, tak tělo dostalo aspoň pauzu a když se vrátím zpátky na těch cca 10 500 jako jsem jedla předtím, mohlo by to zas chvíli fungovat.

Uvidíme.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: urcite pis, me to dost zajima. Uz proto, ze ja mam hrozny sklony pri vzestupnym prijmu to seknout a nehledat horni hranu a ubirat si z toho co si myslim, ze je uz maximum a pak se jen tocim v kruhu tloustnu, nic se nedeje, tloustnu, nic se nedeje..

takze pro me urcite hodne velka motivace to fakt nevzdavat moc brzo, i kdyz vsechno ve me krici ze prece nemuzu zrat 8000kJ kdyz chodim 2x tydne cvicit, ze to je mega blbost
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: dík:)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KURE: To záleží na stylu. Já chodím do Centra tance, ti se hodně specializujou na kurzy pro jedince, ale kdysi mívali i taneční kurzy pro páry (teď nevím, chodím sama). Dress code záleží, co tancuješ, v principu tě nikdo nenutí do ničeho, ale člověk stejně zapluje do stylu těch kostýmů. Holky, co dělají pole dance, tancujou v croptopech a minišortkách, kvůli tyči, na orientu všichni dřív nebo později nakoupí rozevlátý sukně a penízkový pásy, holky, co dělají flamenco, tancujou v širokejch sukních a botách, u kterých jsou dobře slyšet kroky, a tak prostě. Před patnácti lety jsme chodili s mužem na párovej kurz standardu (dneska bych ho tam už nedostala), byl tam uvolněnej dress code, většina nás tancovala ve víceměně normálním oblečení. Jen jeden pár tam tvrdošíjně oblíkal velkou večerní, včetně toho, že ona měla šperky a voněla na 10 metrů Chanelem číslo 5, což v tom malým obyčejným tanečním sále působilo dost jako overkill, ale tak dělalo jim to radost, tak co. :)
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: jestli se můžu zeptat, ten tanec. To funguje jak? Hlásí se tam páry, nebo sólo? Jakej je dress code?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ARGANNAH: Oprava, dvakrát týdně do fitka (na hodinu a půl)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Takhle, chodím k tomu jednou týdně tancovat, jednou týdně do fitka a jednou týdně cca (někdy dvakrát) na zhruba hodinovou klidnou procházku. Každou chvíli mám hlad jak vlk, fakt, většinou před obědem nebo před večeří, už dlouho jsem nezažila takovou vlčí lačnost, ale strach jíst teda nemám, moje PPP je fakt už naštěstí vyléčená. Když mám hlad, tak se prostě najím, klidně i hodně (všechno zapisuju, abych nešla přes těch 12 tisíc denně, což se ale stejně někdy stane, např. jsme oslavovali, že holku vzali na tu lesárnu, a ony ty tři Aperoly, ehm, no nic). Energie je ok. Ve fitku mi třeba na páse najíždí endorfiny úplně nádherně, ale že bych se vyznačovala během dne nějakou přemírou energie, to zas ne. Ono přeci jen jsem dost těžká a ta spousta pohybu utahá. Dělám, co můžu, abych dost spala a dost odpočívala. Ale všeobecně vzato se cítím dobře.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: my to doma děláme u opakovaných jídel tak, že kdo vaří (já), zapíše celé jídlo do tabulek do sekce moje jídlo a pak už se to jen zváží a zapíše jako 300g rizoto.
    Je to voser.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: a na jídlo - sytost, hlad, strach jíst, pocit, energie nebo ne, jiné pocity - máš jaký názor?
    KURE
    KURE --- ---
    ILLUZE: jasný. Mě by se data taky libily, ale prostě Mě sere si zapisovat jídlo :(
    A v půlce případů vlastně ani nevím co zapsat. Kolik má domácí segedyn s domácím knedlíkem, když ani nevím kolik surovin bylo použito na celej hrnec, z kterého si nandam porci?
    Jasně, nejsem úplně blbej takže nejakej odhad mám, ale nebaví mě přesně zapisovat nepřesný údaje.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Experiment s reverzní dietou pokračuje stejně absurdně jako začal. Váha litá nahoru dolů jako šílená, vůbec netuším, co si o tom mám myslet, obvod pasu víceméně stojí, nicméně, dámy a pánové, hubnou mi ruce a nohy. Hlavně ty nohy. Něco tak divnýho jsem nezažila. Pořád nevím, jestli to vlastně funguje nebo ne, ale něco se pod tou kůží patrně děje. Budu si sem chodit ulevovat, nemůžu to pořád pouštět jenom na svého chudáka rezignovaného manžela. Někdy za necelé dva měsíce snad z trenéra vyrazím kontrolní měření, pak se snad ukáže. Roger over.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KURE: Mě to pomohlo teď zrestartovat. Uvědomit si, že je kurde rozdíl sežrat půlku čokolády a nebo fungovat na 2 plnohodnotných jídlech.
    Nevím, jak to popsat - teď mám období, kdy ta data potřebuji vidět.
    KURE
    KURE --- ---
    KRISKA: ok, to dává smysl. Já to taky sleduju jen velmi volně. Protože trekování jídla je strašný opruz.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KURE: me to garmin pise podobne

Ale syncuju to orientacne. Mam nastaveno pal 1,375 a cca 7700 KJ a kdyz su na vylete tak proste ten den jim dle pocitu hladu i treba dam i 12k a neresim.

Casto ale mi hodinky ukazou klidne i 9000kJ na vylete a nekdy nesnim 12k ale 9 a pak mi to jde i do minusu.

Beru to tak, ze vylety proste neresim a snazit sw drzet prijem v tydnu podle koeficientu a hodinky sou vec orientacni, ale prave se podle jich neridim. Protoze bych mela denne cca o 500kJ vyssi prijem podle nich v prumeru.

Porad nevim, jak duveryhodny ty cisla jsou a radsi se drzim sveho koeficientu + neresim vylety.

Tak sem i myslela, ze kdyby acidqa mela prijem na koeficient jestli se tema hodinkama stresovat nebo prave prijem na koeficient k pohybu nema a pak je asi lepsi se jimi ridit

KURE
    KURE --- ---
    KRISKA: a tvoje hodinky ukazujou celkovou spotřebu, nebo jen to co je navíc za chůzi? Mě to garmin píše takhle
    Pro porovnání mám 100kilo procházka byla 100minut a 5km

KURE
    KURE --- ---
    ILLUZE: protože "saturated fat bububu cholesterol "
    Podobně jako chudák vejce. To ale zachraňuje bílek.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ILLUZE: vyzivovy poradce je mor dnesni doby, rychlokvasne kurzy od lidi, co vyzive nerozumi lidem, co nemaji snahu se vzdelavat nad ramec vikendovyho kurzu...

a nemas ten jidelnicek psanej uz na nejaky ty aktivity?

ja uprimne nevim, jak se stavet k hodnotam z hodinek, protoze se s po jejich stazeni a odecteni aktivit casto dostavam pod bazal, tak je nestahuju moc, jen spis orientacne.

podle me desne prestreluji ty moje, prece neni mozny, aby 10km pesky stalo 6000kJ kdyz aktivita chuze v mirne zvlenem terenu ryvhlosti 4kmh zadana v tabulkach (3km tam nemaji) mi hodi 2400kj na 3h usek, a to vim navic, ze jdu pomaleji.

prijde mi ten obrovsky rozdil zvlastni
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ACIDQA: Krucipísek, prosím vysvětlete mi, proč je pro některé výživové poradce máslo jako rudý hadr na bejka.
    Jednu bych s chutí doteď kopla do zadele, když naší starší ve třetí třídě naklavírovala v rámci nějaké akce ve škole "jíme zdravě", že máslo je jed. Roky to z ní postupně odbouráváme.

ACIDQA: Asi mám podobný problém. Protože mi přijde, že teď žeru, ale fakt se mi vlastně za měsíc nepodařilo dostat na 1929 kcal.
    Akorát, že prostě nejím hotovky a sladké, vše si vařím sama. A držím se v zásadě jistého jídelníčku, který mi připravila kamarádka a pomohl mi sundat cca 20 kg, kdy mám jeden den v týdnu dovolenou od sacharidů a 2-3 dny nejím pečivo. Ale ve dny, kdy můžu, tak to stejně s čerstvou stravou prostě nedokážu vytáhnout. A jakmile si appka stáhne data z mých aktivit z iWatch, jsem i v tyto dny prakticky na polovině doporučeného příjmu.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KURE: i mám sama takový kulovitý tvar... koule je prostě moje těleso, jak vidím kouli, du po ní! :D :D
    KURE
    KURE --- ---
    MADIETTA: evidentně tě to táhne ke koulim :)
    Pardon, můj vnitřní puberťák byl silnější než já.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam