• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ANNIKA:
    presne, to osedis a pripadne pomaha si koupit i pohodnejsi sedlo, pokud mas hodne uzky a tvrdy.

jinak sme meli v arealu me prvni prace moznost si pujcit kola zadarmo, tak sme jednou jeli po cyklo kolem reky s kolegama na obed... no mela sem chut ten den byt bez obeda a zpatky jit radsi pesky, presne stejnej zazitek z toho kola mam... ale zase kamaradka, ktera ma bmi asi 40, tak ona se hrozne rozhybala diky tem sdilenym kolum a po brne vubec nejezdi mhd, vsude skoro na tom sdilenym kole a na vylety s manzelem pak hodne na svoje kola.

ju priserne ale priserne porad bolely zada a klasika doktor ji rekl, at napred zhubne... tak nekde v tv vyhrala plastickou operaci prsou zadarmo, ze bude v TV, prsa si nechala zmensit tak na polovinu, mozna min a hle, zada ji neboli, za tech cca 10let zhubla mozna 20kg a k tomu se ji dari si vahu alespon drzet a hlavne se fakt hybe a hodne jezdi na tom kole, takze se ji zlepsili jiny zdravotni aspekty.

ja na kole nikdy zadny srandy nedelala, max tak vyskocit na obrubak nebo tak :D ale jo, mrzi me, ze mam jedinou kolenovou vadu, se kterou se primo vylucuje jezdit na kole, protoze to vyrazne zhorsuje bolestivost. zas sem tenkrat vymenila kolo za turistiku, kolo sem obrecela, ja vetsinu svyho volnyho casu travila na kole nebo u pc, ale dokud je kam vymenovat aktivity, tak to jeste de....

akorat sem mivala stavy, kdy sem se musela jit "vyjezdit" na silnici, pri chuzi tohle nejde, chybi tam ta rychlost a dymanika, behat nebeham, tak to je jediny, co mi chybi, ze nemam moc jak resit ty tesne predzachvatovy stavy, ktery mi na kole sly zvladat lip, nez bez nej.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ANNIKA: V minulým životě jsem nejezdila tisic a víc kilometrů za rok. Zadek se musí osedět, pak to nevnimáš. Teď, když na to občas vylezu, tak trpím.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANNIKA: já půlcesty (tu z kopce) nesedím, tak mě víc bolí ruce a střed těla, než zadek :D

Jako na kole se dají dělat salta, dokonce i moje by to asi uneslo, ale to bych musela začít trénovat o 35 let dřív a mít jiné geny https://youtu.be/a0XBHsSOEos Video v podstatě vysvětluje, co všechno lze namoci na kole. Všechno.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    MAR_TINA: To jsi s ním dělala salta? :-D

Plus nevím, jak ostatní, ale mě na kole brzo začne fest bolet otlacenej zadek :-D

Každopádně nedávno jsem zkusila takový to sdílený kolo a byl to tak strašně těžkej a tezkopadnej krumpl, že jsem funela už po jenom bloku. A měla problém se vůbec rozjet :-D
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: nordic walking naprosto podporuju. Používám kdykoli, když mi tělo, počasí, místo nebo vybavení nedovolí nic jiného. A vždycky minto pomohlo zachovat nebo nahodit kondici.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANNIKA: já bych k tomu nejen nohy jako kolo dodala, že včerejší 2,5 hodiny v terénu mi namohly nohy, záda, trapezy, tricepsy, předloktí a šikmé břišní :D

Jsem strašně happy. Tělo už funguje na 100 %, kolo je skvělý, dává mi svobodu se dostat na velmi osamělá místa a zařádit si na lesních pěšinkách.
    Teď už jen makat a užívat si.

KURE
    KURE --- ---
    Dovolím si přihodit sport pro nesportovce, vlastně dva.
    Nordic walking. Krásně to utaha celý tělo, uleví kolenům a pálí to vic kalorií než chůze. (A máte se o co opřít když přijde slabá chvilka)
    A tzv "rucking" což je glorifikovana chůze s těžkým batohem. Na klouby je to o hodně méně namáhavé než běh. A váha batohu jde skvěle škálovat.
    A jde to kombinovat. :) mě to za dva měsíce dostalo z "pajdam kolem baráku" na "ujdu 6.5km za hodinu a trictvrte s peti kilama na zádech."
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Koloběžka! Přijde mi jako skoro dokonalej sport pro dřevo s kily navíc - posiluje komplet svalový korzet, nejen nohy jako kolo, a navíc se to opravdu blíží běhu, takže se člověk užene, když chce, a buduje fyzičku bez otřesů a doskoků, co mu huntují kolena. Nebo si jede piánko. kMně hrozně pomohla, a to absolutně nemám rovnováhu, takže zkraje jsem na tom visela, třepala se a očekávala brzký tragický skon, ale kupodivu rychle se to vsáklo. Takže si myslím, že to hezky posiluje i hluboce stabilizační svaly. A z pár minut, co jsem vydržela zkraje, je teď hodina a půl. A můžete jezdit jak na malý, co se pak dá vzát do ruky a odvézt třeba MHD, nebo na velký hezky někam do přírody. Doporučují ji i jako rehabilitační cvičení...

A jelikož jsem taky neohrabaná, z těláku trauma, míčový a kolektivní sporty nesnáším, tak mám ráda plavání - hlavně proto, že ve vodě se člověk neotluče :D Ve vodě jsem mrštná a celkem rychlá a buď si užívám toho ticha a klidu, nebo jsem loni odchodila plavecký kurz pro dospělé, takže se taky můžu servat, když chci.

Chůze mě dřív docela bavila, teď už moc ne, ale nedostatek kamarádů na procházku řeším zpravidla nějakým telefonátem - s kamarády z jiných států nebo měst chodíme "na procházky spolu". Není to úplně ono, ale lepší, než jen poslouchat podcast. To mě fakt nudí.

A ještě vám na tancování, možná spíš "tancování" nahodím svoje obílený videa - mají super písničky od oldies po dnešek, disneyovky, muzikály, filmy, žádný složitý choreografie, vždycky jen ukáže dva pohyby na tanec, co se pak střídají. Spousta je low imapct, nebo předem ukáže, co se dá dělat místo hopsání. Lektorka je boží, žádná sladká křehotinka, co si dá pozor, aby se jí neuvolnila ani pečlivě nastylizovaná lokna, ale je praštěná, vtipná, dělá hovadiny stylu pustí Shreka a předvádí, jak jedeme na koni a vyhlížíme Fionu, nebo se převlíkne za Jane Fondu, předvádí Swayzeho a tak. To mě fakt hrozně baví, i tím, jak mi to nejde :D

DIRTY DANCING HIIT DANCE WORKOUT
    https://www.youtube.com/watch?v=mRSZETKKPWM

GREASE HIIT DANCE WORKOUT- PART 1/2
    https://www.youtube.com/watch?v=9kspErQPMqY

22 min HIIT Dance Workout. If you've been going through it lately, this is for you
    https://www.youtube.com/watch?v=UGCyZSlInT8&t=461s
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: mně to přijde jako dobrý vývoj. Cítíš hlad následkem výdeje, nebojíš se jíst, pohyb a že je ho dost, zvládneš. Pokud váha kolísá, ale neletí nahoru, tak asi fakt funguješ jako zdravý člověk.
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: hrozně moc držím palce.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KRISKA: Tak nebudu tvrdit, že se taky nebojím, že ten příjem je moc vysoko. Bojím. Ale ty tři měsíce tomu dát chci a jsem odhodlaná nešílet, i kdyby šla váha trochu nahoru. Svým způsobem se učím tolik nehrotit to číslo a myslet na to, že to dělám proto, abych nabrala svaly a rozjela metabolismus. Mohla jsem místo toho ubrat třeba o tisícovku a doufat, že na tom ještě pár kilo sundám, jenže co pak, dal už bych ubírat nemohla, to bych se dostala na bazál nebo pod něj. A já tohle znám, člověk pak šílí s pohybem na naprosto neadekvátním příjmu, hubne málo nebo vůbec a jakmile přijde nějaká demence v ospbním nebo pracovním životě, všechno se to rozsype a váha letí nahoru jak šílená. Když jsem si přitom na podzim rozhodila ty achillovky a pak se od listopadu do konce března prakticky nehnula, šlo to nahoru jenom asi o dvě až tři kila. Považuju to za obří úspěch, a když jsem se s tím chlubila obezitologovi, řekl mi "na tom je vidět, že máte ten příjem dobře nastavenej". Tak snad si to teď nekazím. V nejhorším i kdyby to dopadlo blbě, tak tělo dostalo aspoň pauzu a když se vrátím zpátky na těch cca 10 500 jako jsem jedla předtím, mohlo by to zas chvíli fungovat.

Uvidíme.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: urcite pis, me to dost zajima. Uz proto, ze ja mam hrozny sklony pri vzestupnym prijmu to seknout a nehledat horni hranu a ubirat si z toho co si myslim, ze je uz maximum a pak se jen tocim v kruhu tloustnu, nic se nedeje, tloustnu, nic se nedeje..

takze pro me urcite hodne velka motivace to fakt nevzdavat moc brzo, i kdyz vsechno ve me krici ze prece nemuzu zrat 8000kJ kdyz chodim 2x tydne cvicit, ze to je mega blbost
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: dík:)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KURE: To záleží na stylu. Já chodím do Centra tance, ti se hodně specializujou na kurzy pro jedince, ale kdysi mívali i taneční kurzy pro páry (teď nevím, chodím sama). Dress code záleží, co tancuješ, v principu tě nikdo nenutí do ničeho, ale člověk stejně zapluje do stylu těch kostýmů. Holky, co dělají pole dance, tancujou v croptopech a minišortkách, kvůli tyči, na orientu všichni dřív nebo později nakoupí rozevlátý sukně a penízkový pásy, holky, co dělají flamenco, tancujou v širokejch sukních a botách, u kterých jsou dobře slyšet kroky, a tak prostě. Před patnácti lety jsme chodili s mužem na párovej kurz standardu (dneska bych ho tam už nedostala), byl tam uvolněnej dress code, většina nás tancovala ve víceměně normálním oblečení. Jen jeden pár tam tvrdošíjně oblíkal velkou večerní, včetně toho, že ona měla šperky a voněla na 10 metrů Chanelem číslo 5, což v tom malým obyčejným tanečním sále působilo dost jako overkill, ale tak dělalo jim to radost, tak co. :)
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: jestli se můžu zeptat, ten tanec. To funguje jak? Hlásí se tam páry, nebo sólo? Jakej je dress code?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ARGANNAH: Oprava, dvakrát týdně do fitka (na hodinu a půl)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Takhle, chodím k tomu jednou týdně tancovat, jednou týdně do fitka a jednou týdně cca (někdy dvakrát) na zhruba hodinovou klidnou procházku. Každou chvíli mám hlad jak vlk, fakt, většinou před obědem nebo před večeří, už dlouho jsem nezažila takovou vlčí lačnost, ale strach jíst teda nemám, moje PPP je fakt už naštěstí vyléčená. Když mám hlad, tak se prostě najím, klidně i hodně (všechno zapisuju, abych nešla přes těch 12 tisíc denně, což se ale stejně někdy stane, např. jsme oslavovali, že holku vzali na tu lesárnu, a ony ty tři Aperoly, ehm, no nic). Energie je ok. Ve fitku mi třeba na páse najíždí endorfiny úplně nádherně, ale že bych se vyznačovala během dne nějakou přemírou energie, to zas ne. Ono přeci jen jsem dost těžká a ta spousta pohybu utahá. Dělám, co můžu, abych dost spala a dost odpočívala. Ale všeobecně vzato se cítím dobře.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: my to doma děláme u opakovaných jídel tak, že kdo vaří (já), zapíše celé jídlo do tabulek do sekce moje jídlo a pak už se to jen zváží a zapíše jako 300g rizoto.
    Je to voser.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: a na jídlo - sytost, hlad, strach jíst, pocit, energie nebo ne, jiné pocity - máš jaký názor?
    KURE
    KURE --- ---
    ILLUZE: jasný. Mě by se data taky libily, ale prostě Mě sere si zapisovat jídlo :(
    A v půlce případů vlastně ani nevím co zapsat. Kolik má domácí segedyn s domácím knedlíkem, když ani nevím kolik surovin bylo použito na celej hrnec, z kterého si nandam porci?
    Jasně, nejsem úplně blbej takže nejakej odhad mám, ale nebaví mě přesně zapisovat nepřesný údaje.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Experiment s reverzní dietou pokračuje stejně absurdně jako začal. Váha litá nahoru dolů jako šílená, vůbec netuším, co si o tom mám myslet, obvod pasu víceméně stojí, nicméně, dámy a pánové, hubnou mi ruce a nohy. Hlavně ty nohy. Něco tak divnýho jsem nezažila. Pořád nevím, jestli to vlastně funguje nebo ne, ale něco se pod tou kůží patrně děje. Budu si sem chodit ulevovat, nemůžu to pořád pouštět jenom na svého chudáka rezignovaného manžela. Někdy za necelé dva měsíce snad z trenéra vyrazím kontrolní měření, pak se snad ukáže. Roger over.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KURE: Mě to pomohlo teď zrestartovat. Uvědomit si, že je kurde rozdíl sežrat půlku čokolády a nebo fungovat na 2 plnohodnotných jídlech.
    Nevím, jak to popsat - teď mám období, kdy ta data potřebuji vidět.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam