• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    CHOCOLAT: a možná ještě horší je mít i doma nějakého sladkomila, který se stará, aby doma neustále nějaká sladkost byla.
    CHOCOLAT
    CHOCOLAT --- ---
    MADIETTA: Já to mám stejně. Sama sladké skoro nekupuju, zbavila jsem se závislosti, kterou jsem měla od dětství, a teď už na to sama od sebe chuť nemám. Pouze, když se to octne v mem dosahu. V práci asistentky na porady kupují esíčka. To je čisté zlo. Když sedím v té zasedačce, nejsem skoro schopná myslet na nic jiného. Jen koukám na ten talíř a přemýšlím, jak se k němu nenápadně natáhnout. Když se to nesní, dají to po poradě do kuchyňky. Já si tam jen tak jdu pro vodu a najednou talíř esíček a nikde nikdo. To se nedokážu ovládnout a začnu se tím ládovat. Vím, že je to hrozný svinstvo. Ale ono to voní. Tou skořicí a cukrem...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MADIETTA: To je velmi rozumné chování. Žádná vůle není nekonečná a je lepší doma pokušení nemít.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KOCHANSKA_CH: nemoc je to, že kdyby to doma bylo, nemám vůči tomu žádnou schopnost sebeovládání. Jsemm na tom podobně, jako kdyby měl feťák doma pytlík heroinu a čekalo se od něj, že si každý den dá jednu mikrodávku, místo aby si to píchnul všechno.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KURE: Kvalitní uzeninu občas pozřu, zásobuje rodina vlastní produkcí, ale víc ujíždím na dobrých sýrech. Moje droga jsou buráky. K&K v pixle. :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MADIETTA: To není nemoc, jen dobrá strategie, hele. Můj muž to má podobně. Nechce, aby to pokušení doma bylo.
    KURE
    KURE --- ---
    MADIETTA: nebuď na sebe tak přísná. Každého nekde tlačí bota a vyhejbat se "droze" není nemocný. Nemocný by bylo se nevyhybat.

Můj kryptonit je uzený/uzeniny. A moje řešení je brát jen exkluzivní kousky, tím toho celkem přirozeně člověk koupí méně a nedělá to často. A běžnou supermarketovou produkci si predstavuju jako karcinogeni buchtu nasaklou barvivem a fosfaty.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KOCHANSKA_CH: spletla jsem dvě věci dohromady - za nemocné považuju hladovět, ne se mírnit v konzumaci jedlých substancí, tam naopak považuju za nemocný svůj přístup. ;-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KURE: tak to je moje strategie, prostě se k tomu ani nepřiblížím. Když je to něco, o čem vím, že mi to fakt hodně chutná, tak mi to jednoduše domů nesmí. Protože já tu disciplínu v sobě nemám a ten pytlík bych snědla celej.

Už se i dostkrát stalo, že jsem odnesla věci jako nugátovou bonboniéru neotevřenou k popelnicím, protože jsem věděla, že jakmile bych to otevřela, měla bych ji celou v sobě, a kdyby zůstala doma, tak bych ji otevřela.

Ano, vím, že jsem nemocná.
    KURE
    KURE --- ---
    No pozoruji na sobě, že čím méně tyhle věci jím, tím méně mi chybí. Ale radši si nevezmu vůbec, než riskovat.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MADIETTA: Na nízkých kaloriích nefunguju, jím pěkně, ale chips nebo gumoša si spíš ani nevezmu. Nebo fakt jen ochutnám. Mám za sebou dlouhou cestu k ozdravění střev. A věci, co jsou ve většině zpracovaných potravin, by mě poslaly zpět na startovní čáru nebo, v horším připadku, do špitálu. Asi bych i ztloustla. Ne, raději knihu. Nepovažuji to za nemocné chování. Naopak je zdravé se zbavit závislosti na ultrazpracovaných potravinách. No, potraviny to vlastně nejsou, spíš "jedlé substance".
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ANNIKA: To je jedna věc, u které mám v sobě vnitřní rozpor, nejspíš vybudovaný na základě společenské masírky. Opravdu upřímně obdivuju lidi (teda přesněji řečeno ženy), které mají tu obrovskou vnitřní disciplínu a opravdu jsou schopné vzít si z pytlíku JEDEN čips, JEDNOHO gumového medvídka, které jsou schopné fungovat na 800 kaloriích za den a každý den cvičit a jsou za to odměněny dokonalou postavou. Uvědomuju si, že je to nemocné, a přesto je obdivuju a sebe plísním za to, že jsem toho nikdy nebyla schopná, a považuju se za línou obžeru.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    ARGANNAH: Moje oblíbená část je a modelkou, jejíž deepest, darkest desire je cheesburger :-D

To bylo naopak takový pozitivní, že sice mám špeky, ale aspoň si můžu dát cheesburger, když chci. Celkově je mez hladoveni/omezování, za kterou bych nešla, a radši teda ty špeky. Obdivuju ty, kteří to dají, ale nepatřím k.nim.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    GLADILAF: Děkuju :)
    GLADILAF
    GLADILAF --- ---
    ARGANNAH: Podle nedavne fotky z 12.7. v jinem auditku jsi velmi hezka a vypadas sympaticky.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ARGANNAH: Ne. Jen by me to utvrzovalo v tom, ze “norma” je jinde a ze se musim segregovat.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Tyjo. Zajímavej koncept pro sraz klubu například. Přišli byste na něco takovýho?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: a jeste si nechat nafotit nejaky paradni profi fotky a udelat z nich treba kalendar nebo plakat
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: prosím prosím, udělej párty, něčeho takovýho bych se rozhodně chtěla zúčastnit.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KURE: ano, nektere vypadaji super, jine ne.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ARGANNAH: konstruktivni je dobra psychoterapie. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam