• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KOCHANSKA_CH: spletla jsem dvě věci dohromady - za nemocné považuju hladovět, ne se mírnit v konzumaci jedlých substancí, tam naopak považuju za nemocný svůj přístup. ;-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KURE: tak to je moje strategie, prostě se k tomu ani nepřiblížím. Když je to něco, o čem vím, že mi to fakt hodně chutná, tak mi to jednoduše domů nesmí. Protože já tu disciplínu v sobě nemám a ten pytlík bych snědla celej.

Už se i dostkrát stalo, že jsem odnesla věci jako nugátovou bonboniéru neotevřenou k popelnicím, protože jsem věděla, že jakmile bych to otevřela, měla bych ji celou v sobě, a kdyby zůstala doma, tak bych ji otevřela.

Ano, vím, že jsem nemocná.
    KURE
    KURE --- ---
    No pozoruji na sobě, že čím méně tyhle věci jím, tím méně mi chybí. Ale radši si nevezmu vůbec, než riskovat.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MADIETTA: Na nízkých kaloriích nefunguju, jím pěkně, ale chips nebo gumoša si spíš ani nevezmu. Nebo fakt jen ochutnám. Mám za sebou dlouhou cestu k ozdravění střev. A věci, co jsou ve většině zpracovaných potravin, by mě poslaly zpět na startovní čáru nebo, v horším připadku, do špitálu. Asi bych i ztloustla. Ne, raději knihu. Nepovažuji to za nemocné chování. Naopak je zdravé se zbavit závislosti na ultrazpracovaných potravinách. No, potraviny to vlastně nejsou, spíš "jedlé substance".
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ANNIKA: To je jedna věc, u které mám v sobě vnitřní rozpor, nejspíš vybudovaný na základě společenské masírky. Opravdu upřímně obdivuju lidi (teda přesněji řečeno ženy), které mají tu obrovskou vnitřní disciplínu a opravdu jsou schopné vzít si z pytlíku JEDEN čips, JEDNOHO gumového medvídka, které jsou schopné fungovat na 800 kaloriích za den a každý den cvičit a jsou za to odměněny dokonalou postavou. Uvědomuju si, že je to nemocné, a přesto je obdivuju a sebe plísním za to, že jsem toho nikdy nebyla schopná, a považuju se za línou obžeru.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    ARGANNAH: Moje oblíbená část je a modelkou, jejíž deepest, darkest desire je cheesburger :-D

To bylo naopak takový pozitivní, že sice mám špeky, ale aspoň si můžu dát cheesburger, když chci. Celkově je mez hladoveni/omezování, za kterou bych nešla, a radši teda ty špeky. Obdivuju ty, kteří to dají, ale nepatřím k.nim.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    GLADILAF: Děkuju :)
    GLADILAF
    GLADILAF --- ---
    ARGANNAH: Podle nedavne fotky z 12.7. v jinem auditku jsi velmi hezka a vypadas sympaticky.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ARGANNAH: Ne. Jen by me to utvrzovalo v tom, ze “norma” je jinde a ze se musim segregovat.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Tyjo. Zajímavej koncept pro sraz klubu například. Přišli byste na něco takovýho?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: a jeste si nechat nafotit nejaky paradni profi fotky a udelat z nich treba kalendar nebo plakat
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: prosím prosím, udělej párty, něčeho takovýho bych se rozhodně chtěla zúčastnit.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KURE: ano, nektere vypadaji super, jine ne.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ARGANNAH: konstruktivni je dobra psychoterapie. ;)
    KURE
    KURE --- ---
    A viděly jste některý ty zplastikovany krasavice?
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ARGANNAH: Už proto, že jsem už překročila čtyřicítku a v tomhle věku bez plastik už z člověka klasická krasavice nikdy nebude.
    Dá se s tím dělat něco konstruktivního?
    - ja kvuli tomuto mam porad vic sebevrazednych myslenek, jakoze to konstruktivni reseni :/
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Synchronicita: začala jsem koukat na Netflixu na Lucifera [mixed feelings, slušnej seriál, ale to téma má imho mnohem větší potenciál] a jak tam ta postava umí vytáhnout z lidí jejich největší a nejvnitřnější přání, samozřejmě si člověk klade otázku, co si přeje on sám. A zas se dostávám k tomu samýmu: strašně si přeju zlikvidovat veškerou nadváhu, nakoupit si krásný oblečení (který teď v těchhle velikostech složitě sháním po všech čertech) a prostě naplnit ten konvenční společenskej ideál krásy. Upřímně řečeno, jako největší životní sen je to fakt hlubokej úpadek. Už proto, že jsem už překročila čtyřicítku a v tomhle věku bez plastik už z člověka klasická krasavice nikdy nebude.

Dá se s tím dělat něco konstruktivního? Existuje nějaká terapie na tohle? Např. poshánět si krásný hadry, nechat si udělat složitej drahej účes a zorganizovat Boubel Beauty party pro vystajlovaný boubelky a jejich fanoušky někde v nějakým pěkným podniku? Včetně třeba představení burlesky s plus size tanečnicema? Aby si člověk ten pocit, že je obdivovanej, prostě na chvíli vyzkoušel?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KURE: Diabetici dvojkaři si ty senzory musí hradit, jedničkáři je mají, tuším, na pojišťovnu.

BARA_ONLY_ONE: Třeba proto, abys zjistila, které potraviny ti zvedají glykémii a vybudí inzulín a ten zařídí, že se přebytek energie narve do tukových buněk.
    KURE
    KURE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: https://www.glucosegoddess.com/

Možná je to trochu trend, Možná že to konkrétně tahle paní drobet nafukuje.
    Ale diabetes není digitální. Není to: vše ok, cvak diabetes.
    A Hodně lidí je někde na cestě k tomu si diabetes vypěstovat.
    A každý metabolismus je jiný a jinak reaguje na různá jídla v různých situacích. Když víš že ti něco vystřelí cukr do oblak, tak to třeba nebudeš jíst.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    A mohu vědět, proč je výhodné trackovat cukr v souvislosti s obezitou? Tedy pokud člověk nemá diabetes, ale pak by to trackování předpokládám řešil ve spolupráci s lékařem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam