• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ELIZHANNAH: jsou i na Národní, ale ty porce jsou naprostej masakr. (fakt obří)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KRISKA, KOCHANSKA_CH: haaa! Už jsem to díky vám vystopovala. Zámečnická 3, žejo?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: to je to bistro na zamecnicke naproti mcdonald?
    ani sem nevedela ze delaji zmrzku, diky za tip:)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Zrovna koukam na složení Haagen Dazs a tam asi stabilizátory tak nejsou...holt zacnu chodit zase do Creme dela Creme :))
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    NAVARA: To netvrdíme. Dá se koupit i poctivá, jak jsem, v brněnském příkladu, uvedla.
    KURE
    KURE --- ---
    NAVARA: to nikdo neřekl. Padlo tu něco o nechuti na průmyslové nanuky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ale jen za odměnu! ;p

    Ne, zněly tu hereze až zavánějící postojem "všechny zmrzliny jsou špatné"
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    NAVARA: Fakt? To můžem? :-D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Zmrzliny si samozřejmě můžete dělat doma, z vlastních komponent, takže víte co v tom je :)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    BERUSKA_CA: z kterépak zázračné knihy že to je?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: ano. Tisíce spokojených kancelářských krys :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: to je ten Ústav chirurgie ruky?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ano, po ty knizce uz se na zmrzlinu divam jako na bakterialni prdy a ac jsem otrla, tak tohle mi na chuti neprida.

    Mam to v puvodnim zneni, kdyz autor resil obsah zmrzliny, napsal:
    “You might recognise the names of some of these: guar gum, locust bean gum, alginate, carrageenan and the near-ubiquitous xanthan gum. The last of these is, revoltingly, a bacterial exudate: slime that bacteria produce to allow them to cling to surfaces. Think of xanthan gum when you next scrape the accumulated gunk from the filter on your dishwasher.”
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH:
    MADIETTA: 5) objednat se s tím loktem do vysokého nad Jizerou. Investovat do sebe ten čas a trocbu peněz. Oninto fakt umí. Můj loket se jemně vrátí, když ho hodně týrám, zase týden opakuji cvičení od nich (asi 6 minut v sedě) a zas je to dobrý.

    Mají metodu naučit člověk si cvičením pomoci sám.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    TAPINA: Ja, prosim pekne, neumrzam. Kdyz uz, tak mam radeji zmrzly jogurt (da se koupit nebo jogurt a ovoce prohnat zmrzlinovacem), klasicka zmrzlina mi prijde zvlastne tezka.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: děkuju, to je skvělé, takhle sepsané mi to moc pomáhá utřídit si to v hlavě.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MADIETTA: Ono tady jsou víceméně čtyři možnosti:

    1. Sundat to ještě víc. To je víceméně na výběr mezi sebetýráním a jojo efektem. Ale jsou lidi, co to holt seseknou a modlí se. Já bych to nedělala (ty viditelně taky ne), ale někdo je na sebe rád tvrdej. Za mě nejhorší varianta, potenciál kontraproduktivity 9 z 10.

    2. Vzdát to úplně. Jojo efekt zaručen, jak píše Iom Nukso. Druhá nejhorší varianta.

    3. Zůstat s jídlem i pohybem, kde jsi. Určitě to není nic proti ničemu, zvlášť jestli máš zdravotní problém, který ti překáží v cvičení. Ne vždycky je potřeba pokračovat v cestě zrovna v danou chvíli, někdy pomůže počkat na lepší situaci a zatím si odpočinout. Za mě relevantní možnost. Plus: váha by se nemusela hnout. Mínus: nulovej nebo negativní efekt na metabolismus, neřeší to tu adaptaci.

    4. Zkusit to pomaličku zvyšovat, po kouscích, klidně po 100 kcal za dva tři týdny. Ano, ze začátku to opravdu povyleze, klidně i o dvě tři kila. Nicméně někdy je potřeba, abychom se pohnuli dál, se kousek vrátit. Pro přidání mluví i to, že máš evidentně zdravotní problém a víc jídla znamená lepší regeneraci. Když se ti podaří najít nějakou formu pohybu, klidně jen klidnou chůzi, kterou u toho můžeš dělat, pomůže to. Plus: řeší to adaptaci, zlepšuje metabolismus, pomáhá při uzdravení. Mínus: váha holt o kousek povyleze. Při správně zvoleným pohybu (pokud ho lze dosáhnout) ale to nabrání může být ve svalech.

    Pátou možnost nevidím - napadá někoho něco?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    TAPINA: a kdyz je dobra, dam si jeste 2 a pak uz vubec nic nejim:D do prijmu se to vleze, je to jak vydatnej obed (jen rozhodi makra) ale je hodne vyjimecny natrefit na takovou, aby to stalo za to. takze kdyz 1x za 5 let narazim tak si ji proste vychutnam maximalne.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ELIZHANNAH: ja miluju zmrzlinu, me by ke stesti stacilo maso a zmrzlina:D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam