• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    CMLKA: V létě si objednám pár nanuků bez cukru na Rohlíku, nebo si tak cca dvakrát zajdu do štatlu do lowcarb bistra, kdy mají vlastní výrobu zmrzky z opravdické smetany se stévií. Hýčkám si svou remisi cukrovky. Ovšem po přečtení níže zmiňované knihy už mi ty průmyslový nanuky z Rohlíku taky nějak zhořkly. :-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ELIZHANNAH: Ja jim zmrzlinu nekolikrat tydne celej rok ;)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    MADIETTA: ja mam taky zkusenost, ze kolem tech 1700-1800kcal se mi to zastavilo. Zaroven jsem se musela u toho ale omezovat. Vykaslala jsem se na to, jim jak chci a pribrala jsem o 2 kila vic nez z ceho jsem hubla :/ ...ale nebyla jsem nejak extra motivovana, tak mozna jen proto.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    TAPINA: Jj, přesně tak to mám taky. Prostě je to dominantně studený a to překryje vše :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ELIZHANNAH: Já si zmrzlinu dám ráda, když je horko, ale jen malou. Od půlky kopečku už ani necítím chuť, jak mám v hube vymrzlo :D Nechápu lidi, co si dají tu největší nebo tři kopečky a celé si to údajně vychutnají :D
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    LUSINDA: a on někdo má vyloženě potřebu si dát zmrzlinu? To je spíš takový mlsání, když je zrovna horko a jdeš kolem místa, kde se prodává, ne?

Ale já jsem teda taky člověk, který zmrzlinu nemiluje, na mě je odjakživa moc studená.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LA_PIOVRA: mě to docela zajímalo dost lidí tu píše, že prostě už dál nehubne...děje se to i mé. Jsme tu cca stejně staří a co se týče fyzické náročnosti povolání tak cca taky. Sonduju poslední dobou kdo co jí a dost mě zaujali, že nejštíhlejší kamarádky/příbuzné si třeba nikdy nedají zmrzlinu......fakt jako nikdy 😬 prostě nemají potřebu.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LUSINDA: co potrebujes neni nici jidelnicek, ale svuj vlastni, kdy pro tebe deficit bude co nejmin pusobici utrpeni , co se tyce slozeni, casovani, servirovani, formy...

MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    WEWERKA: ano, jídlo i pití je ok.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MAR_TINA: Po jizde do 15 minut recovery drink. Telo je jeste otevrene tomu, ze sportuje a tak to lip prijme. Doplnis si chybejici (vypocene) mineraly, vitaminy a i nejaky cukr tam bude. Kdyz to stihnes do 15 minut, tak vubec nemusis mit vycitky.
    JOPS: Osobne v Cole uz nic necitim, cukry tam skoro nejsou. Doporucila bych ti Rc Colu nebo Pepsi.
    MADIETTA: Pitny rezim je v poradku? Bez spravneho piti nezhubnu vubec nic.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KURE: Taky se tim prokopavam, vyborny cteni. A podprahove funguje bajecne.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Havlíčkovo video o reverzní dietě je někde linkované dole, až budu doma, linknu Hobza prohlížeče
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Tohle je podle mě alfa a omega celého procesu. Ono se to prostě zastaví, protože prostě tělo se adaptuje na nižší příjem. Dokonce to, že se to zastavilo, je v nějakým smyslu dobrá zpráva - stávající jídelníček odvedl výbornou práci a víc z něj nevyrazíš.

Taky to znamená, že tělo si říká o pauzu. Mám nejhorší možnou zkušenost s tím, snažit se v tuhle chvíli ještě zvýšit deficit. Co se mi zatím pokaždé stalo: organismu začal vřískat red alert hladomoru, za řvoucich sirén poplachu se vzbudila obří příšera sebezáchovy za každou cenu a následoval průser - týden dva tři pěkného úbytku a pak zhroucení, záchvaty přejídání a jojo efekt intergalaktických rozměrů, který nešel vůbec zastavit.

Naposled jsem to zkusila jinak, ostatně psala jsem to sem v posledních měsících dost dopodrobna. Zachovat pohyb, ideálně dokonce ještě přidat nebo aspoň změnit a pomalu zvedat příjem na úroveň stabilizace hmotnosti, co nejvýš to jde. Efekt by měl vypadat ideálně tak, že na váze se to projeví minimálně (nějaké dvě tři kila nahoru že začátku, pak už ale stabilní sinusovka), ale tuk půjde dolů dál a začnou naskakovat svaly. Tohle držet několik měsíců a vydržet, ideálně si teď dojít na nějaký měření kompozice a pak chodit co měsíc dva, aby člověk viděl, co se děje. A fakt nedrat se za tím nižším číslem na váze, teď je čas na rekompozici. Tělo si užije vyšší příjem, nabere svaly, popožene trochu metabolismus a třeba za půl roku nebo za rok to zas půjde dolů.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KURE: používán Noom. Na spánku jsem velmi zapracovala, se stresem je to horší, tenhle rok byl hodně náročný
    KURE
    KURE --- ---
    KOCHANSKA_CH: trochu strašidelný. A asi už se nikdy nepodívam na zmrzlinu stejně.
    KURE
    KURE --- ---
    LUSINDA: nope. Přijde mi že to prostě nejde, pokud to není jídelníček pro všechny v domácnosti. A i potom to je oser. Mě hrozně baví vařit "náhodný" saláty a polívky. stylem copa se to válí v lednici nejdýl...
    Jsem schopen se držet nějakýho formátu ve stylu 200g protein, 100g přílohy za syrova, zelenina/ovoce.
    Nějaký pečlivý plánování konkretniho jidla mě hrozně vyčerpává a šetřim si to na zvláštní příležitostě, víkendy a věci kterých se udělá 10porcí a pak rozmrazuje dle potřeby.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KURE: Zajímavý čtení, že jo? :-)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Máte tu někdo napsaný jídelníček který opravdu dodržujte? A i přes to to nejde dolů? Mě by to hrozně zajímalo. Sama teď budu dávat nějaká ta kila dolů ( nebo se zas opět marně snažit) a se zkušenostmi z rodiny kde každý tvrdí jak hrozně moc jí (hahaha ty hubení v tomhle opravdu nemluví pravdu, především ženy)

Naposledy kdy jsem byla opravdu štíhlá mi pomohl jen jídelníček že zeleniny vajec masa tvarohu a ovoce...... žádný pečivo, přílohy nic, cvičit a nejíst po 16:00 což mě osobně přijde prostě docela řehole.
    KURE
    KURE --- ---
    JOPS: ted opravdu nevim, jestli si utahuješ ze mě nebo z kalorickejch tabulek :)
    mě tam třeba chybí nákupní seznam a plánování jídla dopředu.
    JOPS
    JOPS --- ---
    KURE: Všichni používají aplikaci Kalorické tabulky, myslím, že se jen tak něco lepšího vymyslet nedá 🤣
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam