• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    ARGANNAH: spíš je otázka zda se dá zhubnout když prostě ten spánek není a nebude a ten stres je a bude pořád...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ALEXIS: Dík, snad to vydrží :) Bojuju
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ARGANNAH: Hurá! Gratuluji! :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Vážení, nechci to zakřiknout, ale zdá se, že se to konečně trochu začalo hejbat směrem dolů, maximální i minimální hodnoty sinusovky svorně klesly by oko o dvě a půl kila, já vím, není to moc, ale konečně zas jedem, vypadá to, že jsem tím tříměsíčním navýšením tu adaptaci fakt roztřískala. Yesssss
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Však právě o tom resetu - a nikoli celoživotním stravování - je celé Whole30 :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Osobně jsem strávila doslova roky snahou si ten zdravej biofeedback obnovit a velice těžce snáším to, jak snadno se to rozjíždí a vrací zpátky. V tuhle chvíli mám vypozorovaný jen to, že hodně pomáhá zakázat si u jídla číst, čumět na filmy, hrát, telefonovat nebo zevlit na mobilu, že v pracovní den hodně pomáhá chodit na obědy sama a dát si na ně dost času (aby se člověk soustředil na jídlo a ne na rozhovory nebo mnohdy složitý vztahy s kolegama), a že to stejně nestačí a furt se to rozesírá. Jsem ve fázi, že střídám "mindful eating" se zápisem, kterej zvyšuje celkovou kontrolu nad příjmem, ale jako že bych měla pocit nějakýho závratnýho průlomu v návratu k přirozenosti, to teda nemám.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Cajthamlová říkala, že jídlo je intuitivní věc. A že podvědomě vybíráme potravu podle toho, jak žijem, co nám je atd. Jedna věc tím pádem je, že ten návrat k přirozenosti může být složitej (zvlášť pro obézní a pro lidi s PPP), ale druhá věc je, že člověk musí dodržovat zdravej životní styl (dost spánku, dost pohybu, dost odpočinku, málo stresu), jinak se to celý snadno resetne zpátky k emočnímu a stresovýmu jezení a k výběru hodně tučnýho nebo hodně sladkýho jídla v absurdním množství (moc nebo málo podle osobního nastavení). Podle mě přesně je to vidět na tom, jak snadný nakonec je srovnat si režim o dovolený a jak těžký je to udržet pp návratu do práce. Žijeme příšerně nepřirozeně a naše vnitřní regulace si s tím nezvládá poradit, no
    KURE
    KURE --- ---
    CMLKA: a nemáte někdo nějaký zdroj na tohle téma
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KURE: Urcite jo, ja treba celkem prirozene zacnu jist mnohem min na dovoleny, kdyz tam nemam to jidlo ala, sedim v praci a nechce se mi do neceho, tak jdu neco jist...pripadne únava a tak...podle me se tomu rika intuitivní stravování, ale musis umět fakt odlišovat ty ruzny motivace
    KURE
    KURE --- ---
    ANNIKA: mě by zajímalo, jestli to jde resetovat
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    KRISKA: Já bych to nechala, jak ti vyhovuje. Na tohle mě třeba fascinuji děti, jak to maji ještě nezkazene. A syn se rád dobře nají a nemusí často, dcera byla dlouho uzobavac, v podstatě neměla hlavní jídla, ale jedla často po troskach. Plus jeden je nastavením skoro vegetarián a jede na sacharidy, druhý maso s masem a trochu masa jako dezert. Tak to nelameme, ať jedi, jak jim vyhovuje.

My už dojidanim a cepovanim, případně dietama často vůbec netušíme, která bije.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    KRISKA: keď mám kalorický deficit 2-3 po sebe, potom vždy príde hlad a to pri kancelárskej práci. Takže asi sa treba najesť.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: akorat ze lidi na pct udavaji hikers hunger po X dnech na treku a desitkah az stovkach km, ja ho mam na jednodennim vyletu:D

to me taky prislo zajimavy ve vsech tech knizkach a blozich, ze ten hlad nemaji druhej den...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KRISKA: "Hiker's hunger" je celej fenomén, normálka. Akorát když se člověk napere, tak toho pak moc neujde tzn. klidně bych v takové situaci jedla i šestkrát denně. Může to podle mě mít i dobrý efekt na metabolismus
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KRISKA: jsi na výletě, máš hlad, jíš, váhu si držíš. Neboj, všechno je v pořádku.

Ty 2000 kCal byly počítány pro sedavou práci. Lesní dělníci si taky nosí velké svačiny na pracoviště.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MAR_TINA: ja treba jim 3 jidla denne a obcas k tomu 1 malou svacinu, ale... to predpoklada prijem kolem 2000kcal. kdyz jim 3000kcal, tak to 3ma jidlama nedam...

bylo by teda efektivnejsi se na vandry naucit snist na porci treba 800-1000kcal a snizit tim pocet jidel ? protoze na vylete proste "jim celej den" protoze mam furt hlad.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KURE: Já se asi úplně neužírám. Ale radost z toho teda nemám.
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: hele to je jak s genetikou. Ty karty už jsou rozdany, nemá cenu se užírat tím, že mohly být lepší.
    Teď už prostě hraj co nejlíp s tím co máš.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: tak žijeme v době, kdy se dá lecos monitorovat a řešit.
    Ale jo, ta histori v nácti anorexie, ve středním a dalším věku obezita, to bude problém. A myslím, že ho má hodně moc lidí.

A ty celoživotní anorektičky málokdo uznává, že existují, natož aby se na nich dělaly výzkumy.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: No tak to jsem jednoznačně v prdeli jak stará sláva Indiánů
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam