• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    LUCKYMARY: Ono by možná pomohlo přečíst si něco o dlouhodobým stresu, nedostatku spánku a věcech, co to dělá s s hormony (klíčové slovo je kortizol). Možná jsi opravdu v situaci, kdy s tím nejde nic dělat (matka malého dítěte, noční služby atd.), ale vždycky pomáhá věcem líp rozumět :)
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    To je velká škoda, protože potřebuji zhubnout, ale svůj život bohužel nemůžu změnit. Bojím se že proces hubnutí mě pošle ještě do větších srac... Takže by bylo lepší zanechat jídelníček jež mi vyhovuje (samozřejmě v rozumné míře) a zařadit více pohybu
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    LUCKYMARY: No právě, imho nedá (ne dlouhodobě), dokonce si myslím, že snažit se o to věci jen zhoršuje.
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    ARGANNAH: spíš je otázka zda se dá zhubnout když prostě ten spánek není a nebude a ten stres je a bude pořád...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ALEXIS: Dík, snad to vydrží :) Bojuju
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ARGANNAH: Hurá! Gratuluji! :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Vážení, nechci to zakřiknout, ale zdá se, že se to konečně trochu začalo hejbat směrem dolů, maximální i minimální hodnoty sinusovky svorně klesly by oko o dvě a půl kila, já vím, není to moc, ale konečně zas jedem, vypadá to, že jsem tím tříměsíčním navýšením tu adaptaci fakt roztřískala. Yesssss
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Však právě o tom resetu - a nikoli celoživotním stravování - je celé Whole30 :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Osobně jsem strávila doslova roky snahou si ten zdravej biofeedback obnovit a velice těžce snáším to, jak snadno se to rozjíždí a vrací zpátky. V tuhle chvíli mám vypozorovaný jen to, že hodně pomáhá zakázat si u jídla číst, čumět na filmy, hrát, telefonovat nebo zevlit na mobilu, že v pracovní den hodně pomáhá chodit na obědy sama a dát si na ně dost času (aby se člověk soustředil na jídlo a ne na rozhovory nebo mnohdy složitý vztahy s kolegama), a že to stejně nestačí a furt se to rozesírá. Jsem ve fázi, že střídám "mindful eating" se zápisem, kterej zvyšuje celkovou kontrolu nad příjmem, ale jako že bych měla pocit nějakýho závratnýho průlomu v návratu k přirozenosti, to teda nemám.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Cajthamlová říkala, že jídlo je intuitivní věc. A že podvědomě vybíráme potravu podle toho, jak žijem, co nám je atd. Jedna věc tím pádem je, že ten návrat k přirozenosti může být složitej (zvlášť pro obézní a pro lidi s PPP), ale druhá věc je, že člověk musí dodržovat zdravej životní styl (dost spánku, dost pohybu, dost odpočinku, málo stresu), jinak se to celý snadno resetne zpátky k emočnímu a stresovýmu jezení a k výběru hodně tučnýho nebo hodně sladkýho jídla v absurdním množství (moc nebo málo podle osobního nastavení). Podle mě přesně je to vidět na tom, jak snadný nakonec je srovnat si režim o dovolený a jak těžký je to udržet pp návratu do práce. Žijeme příšerně nepřirozeně a naše vnitřní regulace si s tím nezvládá poradit, no
    KURE
    KURE --- ---
    CMLKA: a nemáte někdo nějaký zdroj na tohle téma
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KURE: Urcite jo, ja treba celkem prirozene zacnu jist mnohem min na dovoleny, kdyz tam nemam to jidlo ala, sedim v praci a nechce se mi do neceho, tak jdu neco jist...pripadne únava a tak...podle me se tomu rika intuitivní stravování, ale musis umět fakt odlišovat ty ruzny motivace
    KURE
    KURE --- ---
    ANNIKA: mě by zajímalo, jestli to jde resetovat
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    KRISKA: Já bych to nechala, jak ti vyhovuje. Na tohle mě třeba fascinuji děti, jak to maji ještě nezkazene. A syn se rád dobře nají a nemusí často, dcera byla dlouho uzobavac, v podstatě neměla hlavní jídla, ale jedla často po troskach. Plus jeden je nastavením skoro vegetarián a jede na sacharidy, druhý maso s masem a trochu masa jako dezert. Tak to nelameme, ať jedi, jak jim vyhovuje.

My už dojidanim a cepovanim, případně dietama často vůbec netušíme, která bije.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    KRISKA: keď mám kalorický deficit 2-3 po sebe, potom vždy príde hlad a to pri kancelárskej práci. Takže asi sa treba najesť.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: akorat ze lidi na pct udavaji hikers hunger po X dnech na treku a desitkah az stovkach km, ja ho mam na jednodennim vyletu:D

to me taky prislo zajimavy ve vsech tech knizkach a blozich, ze ten hlad nemaji druhej den...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KRISKA: "Hiker's hunger" je celej fenomén, normálka. Akorát když se člověk napere, tak toho pak moc neujde tzn. klidně bych v takové situaci jedla i šestkrát denně. Může to podle mě mít i dobrý efekt na metabolismus
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KRISKA: jsi na výletě, máš hlad, jíš, váhu si držíš. Neboj, všechno je v pořádku.

Ty 2000 kCal byly počítány pro sedavou práci. Lesní dělníci si taky nosí velké svačiny na pracoviště.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MAR_TINA: ja treba jim 3 jidla denne a obcas k tomu 1 malou svacinu, ale... to predpoklada prijem kolem 2000kcal. kdyz jim 3000kcal, tak to 3ma jidlama nedam...

bylo by teda efektivnejsi se na vandry naucit snist na porci treba 800-1000kcal a snizit tim pocet jidel ? protoze na vylete proste "jim celej den" protoze mam furt hlad.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KURE: Já se asi úplně neužírám. Ale radost z toho teda nemám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam