• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TAPINA: "Naše" farma je ve vedlejší vesnici, vídám ty zcela konkrétní krávy (a slepice, husy a kachny), když jedu kolem. Jsem samozřejmě laik, co já na tý krávě poznám, jestli se má fajn, ale už to, že je venku, mi vlastně stačí. Hned vedle "naší" farmářky je kravín, klasický bejvalý JZD, bordel, smrad a dobytčata věčně narvaný jedno vedle druhýho v úzkejch hnusnejch prostorách. To srovnání mi úplně stačí.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    IOM_NUKSO: Přesně! A vůbec nejhorší je ten dobrej, hrdej pocit z hladu (i proto, že o tři hodiny později kvůli němu následuje ztráta kontroly nad jídlem a hodinová žrací seance).

Ale na svou obhajobu: dlouhodobě jsem schopná držet předsevzetí, že v noci se nejí. Jakmile jdu jednou spát, tak i když se v noci vzbudím hladová, nikdy bílej sex neprovozuju (pokud teda plánuju ještě spát: když ve tři ráno už vím, že neusnu, např. protože manžel šíleně chrápe, tak si jdu sednout k práci a dám si v podstatě brzkou snídani). A naprosto bez problémů to dávám, tělo i duše jsou na to adaptovaný. Ráno pak stejně než kolem sedmý jíst nezvládám, takže by mělo stačit zvyknout si, že běžný poslední jídlo bude mezi pátou a sedmou, časem spíš k tý pátý.

A zase, samo o sobě to fakt zas není takovej problém. Daleko větší problém je návrat takovýho toho našeptávání přes den. "Potřebuješ opravdu tu svačinu? Ne, nepotřebuješ, ignoruj ten hlad! A ten oběd si dej menší, ještě menší a ještě menší, polovina tvojí běžný obědový dávky ti přece stačí, hlad je tak úžasná věc". Prostě to automatický najíždění na sebetýrání, hladovění a podvýživu. :(
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ARGANNAH: mne zacla ta charakteristicka ppp uzkost (jakoby kolem hltanu) jen kdyz jsem cetla "pust", takze s ppp tohle chapu, rovnou se mi u te uzkosti spusti pocit, ze pribiram. Ale nastesti to ted umim drzet a nemusim proti tomu delat zadne protiopatreni a prirozene jim v 7:30 a naposled kolem 18-19. Ale jo jakakoli dieta, kontrolovani, omezovani proti me vuli mi to rozjede skoro hned. A taky naopak - kdybych se dostala do situace, treba navsteva, oslava, kde bych musela snist vic nez bezne jim, tak me to dostane do priserne uzkosti. Musim byt ve svym rezimu a nic jinyho. Dnes jsem zrovna na konferenci a uz od vcera se hrozim toho skupinoveho povinneho obeda, jak me to vykopne z me rutiny a budu mit pocit, ze z toho priberu 2kg.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VALENTINA: Mně by asi snídaně v 8 dobře dělala, jenže musím vstávat v 6:30, do cca 7:30 zařídit snídaně, svačiny a expedici potomstva do vzdělávacích ústavů, a v 8 jsem na cestě do práce. Ne vždycky si holt člověk může jídlo rozvrhnout jak by potřeboval. A nejíst po páté odpoledne, to bych zas nedala.
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: progress, not perfection ;)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MADIETTA: Ale to je blbost.
    Chapu, ze kdyz te nebavi varit, tak prekonavas daleko vetsi problem nez ja. Me je jedno jestli varim v kuchyni nebo v laborce, proste mi ten proces dela radost.

(Farmy neobjizdim, mam to kousek, vsechno pohromade.)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KURE: Děkuju moc :) Tak abych si to teď zas neposrala, sakra
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TAPINA, ACKO: 12/12 se někdy bere jako varianta přerušovanýho půstu, někdy ne. Ale zapomínáte, dámy, že jsem po PPP. Moje dosavadní praxe byla "máš hlad, najez se." Tzn. i třeba v půl jedenáctý večer (což se pravda většinou nestává, ale když jo, kus ovoce nebo třeba půlku rohlíku jsem si dala, prostě anti-PPP prevence). Ono to tak na těch 12/12 stejně plus mínus vycházelo, když chodím spát kolem desátý a vstávám v šest. Nicméně načítala jsem poslední dobou nějaký věci o prevenci diabetu 2. typu a inzulinový rezistence, o autofagii, která začíná tak po těch asi 12 hodinách o hladu a která má pozitivní účinky (aspoň v první fázi), a rozhodla jsem, že to zkusím. Cíl je etablovat těch 14/10, nic přísnějšího si myslím že po PPP absolutně nepřipadá v úvahu, a ráda bych na to najela víceméně permanentně, primárně kvůli tý cukrovce (když u toho něco zhubnu, zlobit se nebudu, nějaká vedlejší motivace to taky je). Ale nečekala jsem, jak moc mě to rozhodí, tak uvidím, jestli to ještě nepřehodnotím. Trochu doufám, že se to po tom počátečním chaosu srovná a půjde to, ale chce to pomalu, 12/12 by nemělo mít žádnej negativní psychologickej efekt.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Mně třeba dělá vyloženě dobře 14/10, kdy poslední jídlo v 18 a snídaně v 8 a to se dá krásně dodržet, pokud jste teda skřivan a jdete spát do půlnoci
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    MADIETTA: Ja jsem velmi linej clovek a pro farmarsky maso osobne nejezdim, i kdyz bydlim na vsi.
    Bydlet v Praze tak to resim asi bud rohlikem, nakupem pres scuk, nebo farma nemcova. Dovezou to az domu. A pred deseti lety byvaly i farmarsky kamenny prodejny, chodivala jsem do pasaze do Vodickovy, ale to asi uz neexistuje
    KURE
    KURE --- ---
    ACKO: tak víte jak to je s těma nálepkama :) přerušovanej půst = časově omezený okno na jídlo.
    A pochopitelně můžeme se tu bavit kde je ta vhodná hranice. A pokud někdo přirozeně tíhne k tomu zobat furt a ještě ze spaní chodit okusovat salám do lednice o půlnoci, tak je pro něj omezení i to 12/12. Což je pro někoho přirozený.
    ACKO
    ACKO --- ---
    KURE: hele já jsem třeba jedla včera naposled v 9 a dneska budu jíst nejdřív v 11, tomuhle přerušovanej půst neříkám, to je můj normální denní režim
    KURE
    KURE --- ---
    TAPINA: no jenže spousta lidí normálně ještě futruje nějaký zobání v 10večer.
    ACKO
    ACKO --- ---
    TAPINA: jsem to chtěla napsat, ale nechtěla jsem rejt ;-)
    KURE
    KURE --- ---
    KURE: pointa je v tom odbobí "půstu" kdy tělo nezpracovává nový jídlo a spouští se procesy který se nespouští když furt něco přikusuješ.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    12/12 se taky bere jako přerušovaný půst? To mi přijde jako normální denně-noční režim, v 7 ráno snídám, nejpozději v 7 večer večeřím a pak přes noc nejím.
    KURE
    KURE --- ---
    JOPS: 14hodin nejíš a 10 hodin ano. Takže třeba snídaně v 8:00 a večeře v 18:00.
    JOPS
    JOPS --- ---
    IOM_NUKSO: ocividne to bude souviset s 24 hodinovym cyklem, ale jak to uchopit nevim :D
    JOPS
    JOPS --- ---
    ARGANNAH: zeptam se jako debil, kterej jeste stravu zatim moc resit nemusi, ale co znamena prerusovany pust 14/10? nebo 12/12?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ARGANNAH: S mlíkem z farmy bych třeba já osobně měla problém, že není homogenizované. Fakt nejsem příznivce nostalgických vzpomínek na škraloup na kakau z dětství a homogenizaci mléka považuju za jeden z předních vynálezů lidstva po automatické pračce :D

No a nakonec ohledně té kvality života zvířectva, taky jsem už viděla "farmy", ze kterých by ty kravky těm z velkochovu záviděly.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam