• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    KURE
    KURE --- ---
    LUSINDA: vyšší postavu? :D to už asi radši ani ne. ale to mládí a mohutný svaly beru :D

MAR_TINA: a chodíš do kroužku, nebo to můžu zkusit doma?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Ještě mě napadlo železo, ale to zatím nedopadlo nejlépe [MAR_TINA @ Mozkové errory renewed] . Tak si ho radši nechám nejdřív vyšetřit.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KURE: https://knihobot.cz/g/283519 jj takový cvičení existuje 😁 mám doma hodně starou knížku a dost z těch cviků se tomu podobá
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACKO: cvičím pilates, v říjnu jedu na pilates víkend. Kolo si s sebou asi vezmu :).

Jógu má hodně lidí rádo, pro mě je nepřijatelná - ezo náboj, často přehnané protahování na hranici rozvolňování kloubů a při cvičení se cítím "nervově špatně", někam se otočím a propnu a na druhém konci těla mě něco mravenční a probíjí. Ale pilates je fajn. Jenže zůstat jen u cvičení v leže, je ze mě za rok bačkora, co si pro radost nedojde na Supí horu a zpátky. Já musím ten krevní oběh zatěžovat pořád.

KURE: pilates
    ACKO
    ACKO --- ---
    KURE: určitě, ale já chodím u nás ve škole, ten předcvičující je vlastně vyučující tělocviku pro studenty, jinak joze bez vopiček se říká powerjoga, ale tam je to zase o tom, na koho narazíš, ta poslední mi nesedla
    KURE
    KURE --- ---
    ACKO: a existuje nějaká joga bez těch ezo vopiček?
    ACKO
    ACKO --- ---
    MAR_TINA: joga je hodně o tom, kdo jí vede, já jsem teď začala chodit a po několika předchozích pokusech a omylech je to ono
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACKO: NIKDY!
    To radši na tom kopci pojdu!
    ACKO
    ACKO --- ---
    MAR_TINA: dej místo kola jogu, stejně bude už zase lejt :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACKO: může být. I jsem přemýšlela o skryté depresivní epizodce.
    Ale já stres zabíjím pohybem, ááá..

ILLUZE: přestat nemohu, mám nový super kolo v ceně ojetýho golfa a před náma max měsíc ježdění jinam než kolem vesnice. :)
    ACKO
    ACKO --- ---
    MAR_TINA: Zvaž jestli to nemáš z nějakýho dlouhodobýho stresu, o kterým si rozumově myslíš, že už máš vyřešenej. Já jsem jednou takhle umírala, zadýchávala jsem se bušilo mi srdce, myslela jsem, že mě čeká brzký infarkt. A moje rozvážná doktorka mi otevřela oči, že to mám od stresu.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: nutno dodat, ze s masnou kravou. ty mlecny maj peknou sichtu.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    WEWERKA: Pokud to trva v radu tydnu, taky bych se klonila k vysetreni srdce. Matka najednou funela pri sebensim pohybu. Jako nikdy nesportovala, kondice nula ale kdyz ji vyridil i pohyb po nakupnim centru (dusnost, slabost, byla objektivne zelena a musela neustale odpocivat), tak jsem ji nahnala k doktorovi a vysledek byl fibrilace sini.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: já jsem na endokrinolii hlídaná už pár let. Opakovaně mám stavy příznaků, ale hodnoty ok, maximálně hraniční. V březnu to bylo ok. Tak si dáme další kolo, no... Možná by mi víc vyhovovalo, kdyby to propuklo a dostala sem léky a nazdar.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KURE: S ochlazením se hýbu víc, Garminy hlásí VO²max 38 - skvělé, ale minulý týden měření holterem, bohužel, ukázalo, že se mi vrátila hypertenze. Taky nevím proč, životospráva nezměněna, jen mi tuk, kvůli přechodu, leze z prdelních křivek na trup. Hormony jsou ZLO.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: sleduju taky "něco". Od začátku září jsem furt unavenej, garmin mi hlásí že mi spadlo HRV, spánek na prd. (a to jsem měl dovolenou)
    Trochu doufam že to je příchodem "zimy" a že se to srovná. Tep & dech teda v normě.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: A ano - měla jsem to podobné - od cca ledna pokles schopnosti aktivity na cca 50-60 % oproti původnímu stavu. A to jsem cvičila doma, chodila na jógu a reformery. Na jaře jsem musela na několik měsíců přestat. Až do srpna to byl extrém, denně jsem se dusila.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Já od jisté doby silovými sporty přibírám. A protože už sama o sobě nejsem drobek, zvýšení váhy mi pak (společně se stresem) zhoršuje zadýchávání - v mém případě astma - astma diagnostikovali lékaři, paní na celostní medicínu = ledviny a játra to prostě neutáhnou = byla jsem teď dlouhou dobu zalitá vodou.) Takže jak popisuješ - výživné návaly, tělo potřebuje tu vlhkost redukovat. A ano, podle testů od obvoďačky, mám u ledvin i jater testy hraniční, ale zatím to nebylo na medikaci.)

Každopádně držím pěsti, ať jsou ty obtíže jen projevem současné životní fáze a vyšetření neprokáže nic zásadního. Zvaž i podrobnější vyšetření na endokrinologii, muž měl podobné projevy a byl to zánět štítné žlázy. Běžné testy to neodhalily.

P.S.
    Až se odhodlám, vložím do čtyřkového klubu fotky, jaký to je rozdíl v řádu týdnů.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: jde o ten pokles. V srpnu už byly kopce v pohodě a najednou jsem tak na začátku května. Fakt divný
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Taky jsem měla, zničeho najednou, šílenou tepovku. Pak jsem vyčistila senzor na hodinkách. :-)
    Tvoje tělo není naučené na boj s gravitací, žiješ v rovině, nemáš jak trénovat a nárazová cyklistika do kopce nepomůže. Nemáte někde ve fitku trenažér "pohyblivé schody?"
    Ale na krev si zajdi a zeptej se na holter.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam