• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    BERUSKA_CA: Jestli jde o Martinu, tak urcite. Ekg, holtera a sledovat tlak. Jestli jde o moji mati, tak ta to ma podchycene. Hrozila ji operace, ale zatim to pry neni tak spatne, aby na to musela. Uz jednou ji vypalovali neco na srdci kvuli arytmii a jeste ji redi krev, takze u ni je to slozitejsi.

ACKO: Ja tohle mela z nedostatku horciku. Jak jezdim na kole (treba 200 km), tak mineraly proste vypotim. Slysela jsem buseni srdce a obcas jsem mela pocit, ze umiram. Do toho arytmie, ta byla hodne otravna. Ale ekg, holter i tlak v poradku. Akorat mam bradykardii diky sportovani.
    No a zacla jsem brat pravidelne horcik a vsechno tohle zmizlo.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    WEWERKA: Pokud to trva v radu tydnu, taky bych se klonila k vysetreni srdce. Matka najednou funela pri sebensim pohybu. Jako nikdy nesportovala, kondice nula ale kdyz ji vyridil i pohyb po nakupnim centru (dusnost, slabost, byla objektivne zelena a musela neustale odpocivat), tak jsem ji nahnala k doktorovi a vysledek byl fibrilace sini.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: já jsem na endokrinolii hlídaná už pár let. Opakovaně mám stavy příznaků, ale hodnoty ok, maximálně hraniční. V březnu to bylo ok. Tak si dáme další kolo, no... Možná by mi víc vyhovovalo, kdyby to propuklo a dostala sem léky a nazdar.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KURE: S ochlazením se hýbu víc, Garminy hlásí VO²max 38 - skvělé, ale minulý týden měření holterem, bohužel, ukázalo, že se mi vrátila hypertenze. Taky nevím proč, životospráva nezměněna, jen mi tuk, kvůli přechodu, leze z prdelních křivek na trup. Hormony jsou ZLO.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: sleduju taky "něco". Od začátku září jsem furt unavenej, garmin mi hlásí že mi spadlo HRV, spánek na prd. (a to jsem měl dovolenou)
    Trochu doufam že to je příchodem "zimy" a že se to srovná. Tep & dech teda v normě.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: A ano - měla jsem to podobné - od cca ledna pokles schopnosti aktivity na cca 50-60 % oproti původnímu stavu. A to jsem cvičila doma, chodila na jógu a reformery. Na jaře jsem musela na několik měsíců přestat. Až do srpna to byl extrém, denně jsem se dusila.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Já od jisté doby silovými sporty přibírám. A protože už sama o sobě nejsem drobek, zvýšení váhy mi pak (společně se stresem) zhoršuje zadýchávání - v mém případě astma - astma diagnostikovali lékaři, paní na celostní medicínu = ledviny a játra to prostě neutáhnou = byla jsem teď dlouhou dobu zalitá vodou.) Takže jak popisuješ - výživné návaly, tělo potřebuje tu vlhkost redukovat. A ano, podle testů od obvoďačky, mám u ledvin i jater testy hraniční, ale zatím to nebylo na medikaci.)

Každopádně držím pěsti, ať jsou ty obtíže jen projevem současné životní fáze a vyšetření neprokáže nic zásadního. Zvaž i podrobnější vyšetření na endokrinologii, muž měl podobné projevy a byl to zánět štítné žlázy. Běžné testy to neodhalily.

P.S.
    Až se odhodlám, vložím do čtyřkového klubu fotky, jaký to je rozdíl v řádu týdnů.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: jde o ten pokles. V srpnu už byly kopce v pohodě a najednou jsem tak na začátku května. Fakt divný
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Taky jsem měla, zničeho najednou, šílenou tepovku. Pak jsem vyčistila senzor na hodinkách. :-)
    Tvoje tělo není naučené na boj s gravitací, žiješ v rovině, nemáš jak trénovat a nárazová cyklistika do kopce nepomůže. Nemáte někde ve fitku trenažér "pohyblivé schody?"
    Ale na krev si zajdi a zeptej se na holter.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A ještě jsem měla pocit, že by bylo super zhubnout pár kilo tuku, jak to půjde tak to půjde.
    Snížila jsem z běžných 2000 - 2200 kCal den a 1800 kCal. Pohyb zachován, hodinky tvrdí půrměrná denní spotřeba sportem 575 kCal. Ani jsem neměla hlad a od 5 dne příšerná únava. A přibrala sem kilo. uuuáíááá
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MAR_TINA: Jeste ohledne toho poceni. Moje telo nemuze laktozu. Kdyz si dam neco bezlaktozoveho, tak to telu stejne vadi (on tam stejne kousicek laktozy je). Necitim se nijak spatne co se tyce traveni, ale pri pohybu se potim. Obycejna chuze neva, ale kdyz treba zacnu uklizet, tak to uz vadi. Vykon na kole taky nic moc. Mozna teda jeste nejaka alergie?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WEWERKA: tepovku mám strašnou na kole i po rovině snad, ale klidovou prý 57, píše aplikace.
    Tlak aktuální netuším.
    Ale asi to může být cokoli a je to divný.
    A takový marný, člvoěk od jara průběžně sportuje, aby v září nevyšel dvě patra.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MAR_TINA:Tohle mi pripomina mati, ktera ma problem s chlopni. Tep a tlak jsou ok? Mozna je to spis dotaz na lekarske auditko.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: Nemám teplotu, nekašlu, nesmrkám. A na rovině funguju, třeba plavání, to je rovně. Nebo chůze po rovině.
    Ale tak otestovat mě může.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: Nemas covida? Teraz ho ma celkom dost ludi.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já jdu zítra k obvoďačce, dobrovolně a v prvním možný termín ode dne, kdy mě to napadlo.
    A to jsem chorobný odkladač.

V půlce srpna jsem jezdila v Jizerkách na kole, podprůměrně, ale v nějakém tempu.
    A poslední asi tři týdny se strašně zadýchávám. Jakože 2 patra schodů je problém vyjít naráz. Sobotní cyklovýlet mě málem porazil, délka byla jako na jaře. A tak. Není kopeček, kde bych nefuněla.

Nejdřív jsem to přičítala horku, pak na Krétě strmým kopcům, ale doma ve 20. st. to není normální. Za měsíc mírného tréninku a životosprávy jsem kondicí klesla o 3 měsíce :( Nevím, co se děje. A strašně se potím, na zádech, když třeba stojím v kuchyni.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ARGANNAH: Viz Martina. Držím palce.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Dík :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: Dáš. Na prvním místě je normální život, pak až váha nebo dieta. Takže prostě krůčky zase k normálu. To dáš.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Já to sem právě musím napsat popravdě jak to je. Nejhorší jsou takový ty tajnosti a předstírání, že je všechno super, za kterýma jedou v pozadí orgie deprese a hanby. Tajnosti jsou živná půda PPP. Psala jsem to sem už někdy ve čtvrtek, že jsem asi v hajzlu, a ten samotnej fakt, že se to řeklo nahlas, hodně pomohl. Zreflektovala jsem si to, už je to snad o něco lepší. Rodina je senzační, extrémně podporující, to dám. To kurva dám.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: všimla sis toho už po týdnu a nenechala si to rozjet na měsíce, to se počítá.
    Takže teď nějakou tu záchrannou taktiku, snad máš. (Samotnou mě nic nenapadá, nějak mě sejmul minulý týden, ten přechod z léta do podzimu.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam