• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    KRISKA: to je hrozny, co popisujes :(
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    IOM_NUKSO: me pichal spoluzak kruzitkem do paze a lokte celej rok co sem vedle nej sedela... a bylo mi receno ze to je normalni ze kluci neumi dat najevo naklonnost jinak a nemam to resit... bylo mi asi 14... takze ono kdyz je "nornalni" ze te urazi, nadavaji, pichaji kruzitkem, trhaj sesity, poskozujou ukoly, kdyz ses na zachode a kradou veci ze satny (treba zimni boty a bunda se v -20 ztrati jen tobe) ...

me asi to pichani kruzitkem prislo jeste nejvic v pohode, protoze to nemelo nasledky jako poznamka od ucitele, chozeni v pantoflich domu promrzla (cca 3km pesky, na salinkartu sem nemela penize), nebolelo to tolik psychicky jako urazky, kecy...

a doma sem musela 3x denne se psama coz se bez zimni bundy dela blbe, kdyz sem mela horecku tak do skoly sem musela, protoze kdyz sem.mohla litat po venku (=vencit psy) tak sem mohla i do skoly, takze clovek se tomu prostredi proste nevyhl ani jako nemocnej:(
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    IOM_NUKSO: Hlavne to, ze clovek neni mezi tema sikanovanejma ve skole, neznamena, ze neni mezi sikanovanejma v jinem kolektivu treba v ramci nejaky volnocasovy aktivity, …
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    KRISKA: kdyz vzpomenu na moji zakladku a stredni, tak jsem nejspis nebyla jedina, myslim, ze jsme byly dve (ale zas ta druha se umela branit, byla fyzicky zdatna) a myslim, ze pak kluci taky meli nekoho z kluku, koho sikanovali (ale do toho jsem tolik nevidela), takze urcite ne zdaleka kazdej, ALE vim, co myslis... mam dojem, ze dneska je slyset vic lidi, kteri byli sikanovani a fakt mam taky casto dojem, ze kazdej byl sikanovanej a ze je to jakoby normalni (i kdyz to kruzitko do tela je uz dost silny kafe). Je to vlastne k zamysleni, jak tu realitu mame ohnutou.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KRISKA: z logiky věci nemohl být šikanovanej každej, protože někdo musel být ten, kdo šikanuje, žejo. Takže maximálně každej druhej. :P
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    KRISKA: me nikdo nesikanoval, a prislo by mi smutne, kdybych mela byt nejaka vyjimka, reknete mi, ze nas je takovych vic prosim
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ten dokument me privadi na jinou otazku... a on existuje nekdo, koho nesikanovali? jako... asi kdybych se vylozene ptala lidi, tak bych nekoho nasla, ale me prijde "nornalni" ze nas sikanovali spoluzaci, ucitele, nahodni lidi a v nejake mire i rodic... kdyz je to teda od rodicu uz za carou tak dost blby, ale clovek ze sikany ve skolskym prostredi vetsinou jen prejde plynule do sikany v zamestnani...

tezky se proti tomu nejak zocelit tak, ze clovek jen nevypada v pohode, ale vnitrne uz je s tim OK...

a tak nejak mam dojem, ze vetsina lidi s tim proste porad nijak OK neni, a na verejnosti sikana neexistuje uplne stejne, jako neexistuje obezita podvyzivenych lidi

a s tim spojene reseni vahy ci posedlost cvicenim/jidlem/vecma pak je jedina aspon trochu kontrolovatelna vec v zivote... zdanlive...

a on se tezko clovek sam nauci po 20, 30, 40 nebo 60 letech urazeni, ze chyba vazne neni v nem...
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Já loni chodila na pilates/fyzio, lektorka bezva, pečlivá, měla to zmáknutý, ezo v podstatě ne... A málem jsem si u toho uhryzala nudou nohu. Různě jsem u toho vypínala a vždycky někam oddriftovala, pak zase zapla příjem, nějak se přeštelovala, chvíli čuměla do zdi a zase vypnula...
    Během semestru jsem se propracovala k intenzivní nenávisti, byť to bylo určitě prospěšný a snažila jsem se přesvědčit, že budu ještě chodit... Ne. Fakt ne.

Tak jsem zatím zůstala u koloběžky a trsání různých srandovních tanečků podle Youtube. Plus se pořád vracím k cvičením od SugarFitness, ti mají taky hrozně pozitivní vrkající lektorku, ale kupodivu to umí podat tak, že ji člověk nemá chuť nakopnout :D
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: asi ne každý rodič to řeší, já jsem byla přesně taková, jak popisuješ, a myslím, že mým rodičům to maximálně vyhovovalo.
    BIRMA
    BIRMA --- ---
    KEMENTARI: Jsem to zkoukla včera, po pravdě jsem si to dala po 2 kouskách, nějak to bylo těžký vydejchat najednou.
    Úplně strašný mi přišlo to nadávání někomu za to, že je zrzavej? Ta paní ze severní Moravy, jak tam byla i s manželem, kterej říkal, že jeho rodiče se s nima vůbec nebaví 🤯
    A teda ten cvičící pán - mě přišlo, že i v té primární rodině byla takovà hustá atmosféra, jako pravda je, že před kamerou se lidi často chovají nepřirozeně - ale přišlo mi, že ta matka tam seděla tak zakřiklá a ten jeho otec moc empatie nepobral, jak tam říkal: Řekl jsem něco jednou, podruhý, pak už přiletěla facka… když mluvil o svym synovi, tak vlastně mluvil skoro jenom o tom, jak cvičil a jezdil na kole.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KEMENTARI: Jako rodič introvertního dítěte, zároveň pečlivýho a zodpovědnýho, jen smutně soucítím. To jsou oni. Dobrý známky, uklizeno v pokoji, celej den o nich nevíš. Když za nima zajdeš, vymáčkneš z nich pár minut rozhovoru, než se zas zavíčkujou a utečou před tebou. Co se jim děje v hlavě ví Bůh a svatej Václav: když máš zatraceně velký štěstí, občas zahlídneš pár záblesků, dál tě pustěj jen úplně výjimečně.

Můžeš opakovat, jak jsi tu pro ně, můžeš nabízet pomoc, kdyby kdykoli potřebovali, oni ti na to pokaždý řeknou "všechno v pohodě". Pak s tím nějak pracuj, tvl.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    MAR_TINA: moc se těším. Přijde mi, že ta parta, co se mi tam teď schází, je moc fajn.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    dík za podporu. Mělo by to být postupně rozpuštěno a vše ok.

VESTIGIA: počkej, každý týden budu aktivnější a aktivnější :)
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    MAR_TINA: to je drsný, vůbec na tobě nebylo nic poznat. Tak hlavně, ať jsi brzy v pořádku ❤️
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: tybláho! Držím palce, ať je brzo dobře.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: uf. No jeste že se na to prislo. přeju brzke uzdravení.
    FIFI
    FIFI --- ---
    MAR_TINA: prubezne napis, jak Ti je! 🌺
    FIFI
    FIFI --- ---
    MAR_TINA: no tohle🙈. Preji, at jsi co mozna nejdrive v poradku!
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MAR_TINA: přeju co nejrychlejší zotavení!
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: No tyvoe. Tak ať se co nejdřív uzdravíš!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: rozpouštěj rychle :)
    něčím se to ucpalo. Možná následky nějakého mírného covidu, antikoncepce, operace, letadlo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam