Něco podobného jsem řešila teď poslední rok, když jsem začala mít problémy se šlachama na nohou. Srovnalo se to, já začala zase sportovat a buch, po čtyřech měsících jsem si ty nohy zrasovala znova. Ještě to doléčuju, už je to mnohem lepší, ale stejně. Ugh.
Co mi pomohlo: ujasnit si jednu zásadní věc - já jsem víc než sport. Jsem víc než ježdění na kole, běhání, whatever. Jsem lidská bytost. Moje tělo teď potřebuje odpočívat, MUSÍ odpočívat. Když se to budu snažit uspěchat, jenom to zhorším. Musím mu dát čas se vzpamatovat a pokud mě to bude stát pár kilo navíc (mně to stálo cca 3), nedá se nic dělat.
Ta nejhorší výzva je v tom ta panika, ta depka, strach z přibírání, ze ztráty formy, to, že se najednou vynoří všichni démoni (u různých lidí různí, přejídání nebo hladovění, alkohol nebo jiné závislosti, sebepoškozování, deprese...) a teď si s nimi poraď, žejo, bez té pravidelné dávky endorfinů. Pomohlo mi sériově koukat na YouTubu na videa pro zraněné sportovce, nějaká motivace to dát, atd. atd.
Ale hlavně, opravdu ZÁSADNĚ mi pomohlo investovat svůj čas do něčeho nového, zakousnout se do nové věci, nedepkařit na gauči, kde se člověk akorát přejídá, ale pustit se do nových věcí nebo se víc věnovat milovaným koníčkům jiným než sportu. V zimě mě z těch depek vytáhlo hlavně to, že jsem začala intenzivně pracovat na svojí primitivní němčině a zaplatila jsem si online lekce. Depky po pár týdnech zmizely, tendence k přežírání jsem ukočírovala a jako bonus jsem se rozmluvila německy. Teď v létě, poté, co se to vrátilo, jsem zase začala hrozně moc plést a učit se nové pletací techniky. Třeba taky najdeš něco, do čeho se budeš moct zakousnout místo sportu, co tě zaměstná a zabrání ti panikařit a myslet na jídlo a nutit se do hubnutí.