• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    BERUSKA_CA: To koupíš ve spoustě zemí a vadí mi to taky, protože se tak daj koupit i celkem záložní antibiotika, díky kterým už tam ty lidi nemáš jak léčit (zkušenosti z humanitárních akcí v tehle lokalitách)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CORNELA: Me vadi, ze v Recku, Spanelsku a jinde uplne v klidu koupis ATB. Tam jedou prirozeny vyber v ciste forme :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CORNELA: Proto honej ten Ozempic, kdyz jine varianty stoji nohu. A pokud v rodine hubou oba, to aby se sly deti past, pri prumernem platu (nedelam si iluze, pravda bude nizsi nez strycek Google vypravi).
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    BERUSKA_CA: Ehm, ozempic je cenově v cajku, v porovnáním s Mounjaro :D ten stojí na první dávkování 6k a na druhý už 18k na měsíc, takže jsem vklidu že by to v ČR někdo vykoupil :D
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    BERUSKA_CA: Všechny léky se daj koupit na internetu a ozempic je asi čtvrtka varianta léků na cukrovku když to předtím selže, takže z toho bych špatný svědomí neměla, taky se nedá sehnat dalacin na podebranej zub a půlka analgetik, to mi vadí víc... A že je někdo debil a bere si léky jak chce, to není chyba ozempicu
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Sla jsem se ze zvedavosti podivat a cena se mi nezdala zrovna pratelska. Coz chapu, hubnuti je vydelecne podnikani.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: pokud se v zahraničí prodává Ozempic přes internet bez receptu, je to rozhodnutí autorit té země a oni mají vliv na to, jak tedy bude dostupný pro diabetiky a jiné skutečně potřebné. Není to zodpovědnost kupujícího, že na jiného nezbyde.
    A ženská, co si šlehne tři dávky a zatlouká, je zase zodpovědná za sebe, že třeba exne. Z části. Tohle by bez receptu a dozoru (mimo černý trh) být nemělo.

Ale on to trh srovná. Ten kšeft je tak velký, že výroba bude stoupat a stoupat a přestanou si diabetici, obézní a herečky vzájemně závidět dostupnost, budou si závidět, že někdo na to má a jiný ne.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Poznamka: kdyz se predavkujou necim jinym, tak se priznaj. Tady se kdo vi proc pestuje vina, ze si clovek pomohl Ozempicem. Duvod netusim.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CORNELA: No ja jsem v zahranici :)
    Casto ctu v novinach, ze leku neni nekonecne mnoho a jaksi diabetik si “nemuze porucit”. Ostatni leky vyzaduji jit k Dr, projit vysetrenim a nafasovat predpis. O. si koupi pres internet kazdej (jako ze i ja, kdybych chtela) a nikdo nezkouma, jestli jsem obezni nebo ne.
    Vis jak nekdy blbe dolujes z pacienta informaci. Minulej tejden poskytuju prvni pomoc zenske, za boha nechce rict, z ceho to ma a kdyz prijel lekar a tri jsme nad ni stali tak kapla bozskou - koupila pres internet a zdalo se ji, ze zacatku jsou ty davky male a ona nechce plejtvat penezma, ale zhubnout rychle, tak si toho slehla notne vic. Pochopitelne ji zaskocilo, jak organizmus zareagoval.
    U vsech ostatnich problemu pacient obvykle prizna, ze bere leky, pri nejhorsim aspon ramcove vypoti na co. Ale u O zatloukaj.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    BERUSKA_CA: Jak ujidaji? Je mounjaro - indikovany jen na obezitu a navíc s lepším účinkem než ozempic... Je saxenda... Ozempic všude v zahraničí... Úplně bych v tom neviděla problém, kor s indikacnim omezením u diabetiků, když to stejně skoro nikomu nemůžeš dát, to fakt není lék n kterým frčí všichni diabetici, neobejdou se bez něj a tlustý jim ho berou
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    CORNELA:
    ARGANNAH: to je jak s kourenim. Kolik lidi je nestastnejch, ze kouri, snazi se prestat, trva to dlouho, pak zase do toho padnou atd. S jidlem je to jeste horsi tim, ze jist musime. Ale i ty cigara jsou prilis dostupne.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    LUSINDA: Ozempic face je normální strhanej xicht po zhubnutí, prost když je clvoek tlustej, má kůži vypnutou a vypadá mladší no
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    SPIKE411: Tady lide uzivani leku casto taji, protoze kvuli tomu, ze “se neumi kontrolovat” ujidaji leky tem, kteri svou nemoc nemuzou vuli ovladnout a jsou na nem zavisli. Krom toho to neni levna legrace a neresi systemovy problem.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Mě osobně trochu děsí termín """Ozempic face""" naštěstí to osobně nemusím řešit, nemám zas tak moc kil navíc.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ARGANNAH: Ozempic a mounjaro ti kromě hubnutí a odvyknuti z alkoholu neudělá nic ani s psychitrikcou medikaci,nemá jak
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ARGANNAH: spánek je téma taky, 5-6 hodin a nedaří se mi jít spát dřív a když jdu, tak neusnu. Pak zase mám problémy vstávat o víkendu. Stres bude vždycky, ale mám své rituály, jak se zklidnit + autogenní trénink apod.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARKYSHA: Super :) A jestli můžu posdílet, co pomohlo mně v téhle fázi (nevyžádané rady coming up!), tak hlavně uvědomit si, jak strašně moc zásadní je spánek, odpočinek a management stresu. Pokud není vyřešené tohle, bude každý zásah do jídla a pohybu nutně jen dočasný, protože přetížené tělo zaplavené stresovými hormony si tě natluče, kam chce ono samo, a ty s tím moc neuděláš.

Držím palce. :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ARGANNAH: já si myslím, že bych to mohla zvládnout. Vůle je. Dostala jsem se ze dna zpátky. Dokud jsem jinak zdravá. Třeba ta krabička dost zlepšila situaci. V jednačce se nesmí otevírat okna kvůli tramvají, aby nerušily nahrávací zařízení. Tak jsou 5-10 minutové pauzy na vyvětrání. Tak rychle něco požádám, při učení jsem si dávala. I tento týden jsem stihla oběd. O víkendu máme naplánované kešky po Hradci. Je zajímavé, že při hledání najednou zrychlím🤣 Když člověk chce. Depresi už nezažírám, doma stejně nic hrozného není. Taky jsem na tom o hodně lépe.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ...což ale neznamená, že to není možný. Ať se do toho syrovýho realismu tady vnese taky trocha naděje. :) Jsou lidi, kteří to dokázali. A ok, je jich málo, ale tajně si myslím, že to hrozivý procento selhání je fakt částečně vlastností použitý metody.

No a navíc nám tu přímo před očima vznikaj antiobezitika nový generace. Samozřejmě je otázka, co takovej prášek udělá v situaci, kdy člověk bere koktejl léků na psychický onemocnění. Ale třeba bude stačit sundat tu váhu zatím jen třeba o 15-20 kg, pomalu, rozumně, a za 5-10 let už ti bude moct doktor na tu obezitu něco fakt účinnýho předepsat. :)
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MARKYSHA: Jako vědomě a cíleně - ne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam