• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ELIZHANNAH: super vysledek! a super ze jen meris, je to lepsi:)

ps: jinak znama zhubla 15kg a zase skoro vse v nohach, bricho, prsa a ruce ani tuk... takze jsou csti, ktere jdou snaz a driv a rychleji i treba diky vode, nafouknuti atd a to mame kazdy clovek jinde.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    LA_PIOVRA: no právě, já mám nejširší místo pod ním... ale tam v nejširším místě břicha mi do toho výsledného čísla obvodu zasahují i boky, které jako typ hruška mám taky výrazné (mám ale pocit, že ty boky jsou taky ovlivnitelné jen částečně, jako jo, je tam tuk, ale už asi na úrovni kostry jsou široké, myslím, doufám, že nekecám)... no a co měřím jako boky, do toho zase zasahuje můj docela velký zadek, který je ale hubnoucím snahám dost odolný, protože je prostě svalnatej a měla jsem ho velkej i v době, kdy mi v dobách největší štíhlostí byly velmi dobře vidět žebra
    VESTIGIA: díky, já jsem to pro jistotu znovu přeměřila, ale jo, je to tak. Ostatní obvody se asi přidají později, doufám :)) Mám ještě dost co hubnout.

Jo a nevážím se, protože to mám zakázáno výživovou poradkyní, prý lepší měřit obvody a že člověk hubnutí pozná na volnějším a volnějším oblečení a že většině lidí při stoupnutí na váhu stoupne hlavně kortizol, což na hubnutí není právě ideální :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ELIZHANNAH: resenim je merit se vzdy pres pupik, sice to neni nejsirsi misto, ale zas meris vzdy na stejnem
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    ELIZHANNAH: je to hodně, ale není to vyloučené. Je možné, že ti úpravou životosprávy ubyla voda v těle, nemáš plný žaludek a střeva a nejsi nafouklá. Velmi laicky řečeno. Každopádně, skvělá práce.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Čtyři týdny dodržuji kalorickou restrikci, přidala jsem i trochu na pohybu. Dnes jsem se po čtyřech týdnech měřila, obvody v centimetrech jsou všude prakticky stejné, ovšem přes nejširší místo břicha mám úbytek 9 cm (a je pravda, že to cítím i na oblečení). Jak je to možné? Jak je možné, že ostatní obvody jsou plus mínus stejné (nevím, jestli jsou stoprocentně stejné, protože si nejsem úplně jistá, že je měřím vždy na stoprocentně stejném místě)?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ARGANNAH: Kazdy vetsi problem je komplexni a tak je ho treba resit. Na to obvykle byvaji metody, jen u hubnuti se stale hleda vhodny klic. Ten Ozempic vypada nadejne, rozhodne se (z chemickeho hlediska) netvari jako dalsi Adipex a jine sajrajty, ale jako leky na tlak, cukrovku a podobne. Nedela hrube zasahy do rizeni systemu, ale pracuje s nim. Zatim se mi docela pozdava. A holt je treba prijmout fakt, ze jsou rizikovejsi jedinci, jako u jinych nemoci, a pokud to propukne, lek zamezi aby problem narustal a o to podle me jde predevsim. Neni to samospasne a pacient bude muset trochu padlovat - jist dobre a primerene se hybat, z toho se nejde vyzout.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BERUSKA_CA: Jestli to překombinovávám, nevím, možná; skutečně si ale myslím, že obezita je extrémně složitý problém, který má svou složku fyzickou, psychickou i celospolečenskou. Viz ostatně text v záhlaví (kde je i pasáž o tom vnímání vlastního těla). Ale to, co říkám v příspěvku, na který odkazuješ, tvrdím v tomhle klubu konzistentně už měsíce, ne-li roky. Tady je to jinými slovy ARGANNAH. Pro jistotu připomenu i tuhle repliku z dnešního rána: ARGANNAH
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ARGANNAH: Tvoje postrehy jsou casto vecne, ale ted mam kapku pocit, ze to prekombinovavas. Ozempic tu neni dlouho, je potreba pozorovat, co to dela s realnymi tvory.

Nevim, jak to resit v pripade obezity, ale kdyz mi student zacal moc premejslet nad detailama, tak jsem mu zalepila budiky. Proste videl kulovy. Rikam: no tak let. On se vzpouzel, ze se zabijeme, ale ten bozi strach ho donutil pouzivat zdravej rozum, coz byl presne muj cil. Vrci to ve spravne tonine? Vrci. Mas to nastavene na stoupani/rovny let/klesani? Mas. Zaletis rovnou zatacku jen pohledem ven? Ano. Piska varovani padu? Nepiska. Tak asi nepadame a vsechno ok! Na palube zavladnul klid, teda po pul hodine paniky, ale pak se to vsechno pekne srovnalo.
    Tohle je nejak potreba zaridit u tech, co jedou v cyklu hladoveni a prezirani. Nepocitat, poslouchat, kdy mam hlad a jist zive jidlo. Uklidni se celej clovek. Kdyby tohle umeli ti poradci, vyvest klienta ze zmatkovani, hned by se to posunulo kam ma.
    GALE
    GALE --- ---
    BERUSKA_CA: Že mi jídlo přestává dávat radost se mi na Saxendě stalo taky. A popravdě jsem to uvítala, protože odměňování jídlem (ne nutně nezdravým) mě přivedlo tam, kde jsem byla. Najednou jsem si neměla čím dělat radost a tak jsem si našla něco jiného. Tohle uvědomění mi hodně pomohlo. Víc jsem se ponořila do knih. No, trochu náročné na místo a existence Knihobota to taky neusnadňuje.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ARGANNAH: Pripominas mi, jak kdysi letel Adipex (“zlaty vejce”, bylo to na recept) a nase chronicky obezni kamaradka k tomu prisla. Fakt prestala mit chut k jidlu, hubnuti se dostavilo, ale ona pokus stornovala s tim, ze si uvedomila, jak moc ji bavi jist. Prinasi ji to radost a najednou tu radost diky leku prestala vyhledavat. No jo, ale zij kdyz te nic nebavi. Tak vyhodila vejce a to prazdno zase naplnila jidlem.
    Tady byl lek na vuli uplne nahovno.
    Ozempic posouva metabolismus. Cesky: s nim pravdepodobne zhubnes na stejnem rezimu (rozumnem, zdravem) kde to predtim neslo. Jen to bude jako s lekem na tlak - budes ho jist uz porad, jen obcas nekdo upravi davkovani. Pokud se osvedci.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: no tak to jsem zas mimo
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MARKYSHA: Saxendu a mounjaro může psát kdokoliv, ozempic aktuálně jen diabetolog na diabetickou diagnózou. A jo, platí se plná cena
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Co mě strašně vysírá, tak to jsou obézní děti. Jako může se stát, že je dítě tlusté přes snahu rodičů. To byl můj případ. Máma vařila na vodě, hodně zeleniny, sladkosti minimálně. A já si pamatuji, že jsem třeba snědla bochník chleba a sklenici sádla, co dostala od někoho, když nebyla doma. Nebo žloutky s cukrem. Nebo jsem šla po obědě nakoupit a mohla si nechat peníze a já si šla koupit hamburgera. V šestý třídě jsem naopak přestala jíst úplně, rodiče mě chválili, jak hubnu a zastavila to až doktorka na třináctiletce. To už mi padaly vlasy a byla jsem psychicky na dně.

Ale u nás s rodičema chodí holčička, tak pět let, nedá už nožičky k sobě a ta vždycky má v ruce chipsy, bonbony a spol. Fakt mě to hrozně sere to vidět. Vůbec u nás Romové, co na mě furt pokřikujou, mají děti za hranou obezity. Je to úplná epidemie. A to i bílí. Já jsem tak šťastná, že moje dětí tlustý nejsou. Dcerka je spíš hubená, ta od malička málo jí.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    A to ty léky někdo předepíše a pak se ještě musí zaplatit? To předepisujou na obezitologii? Jestli by mi to nepomohlo. Pokud to funguje jenom na přejídání, tak nevím. Můj problém je spíš, že přes týden nestíhám jíst a spát a o víkendu to zas doháním. Odbourala jsem dojídání po dětech,kdy já je do jídla nenutí, ale jak nemám peníze, tak mě strašně sere vyhazovat jídlo. Pokud to mění metabolismus, bylo by to skvělé. Jinak včera mi počítadlo kroků hlásilo 20 000 kroků, ale ochladilo se dost. Dneska se pojedeme projít do Ratibořického údolí.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    CORNELA: 🫡
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    IOM_NUKSO: Nic takovýho jsem nepsala, nauč se číst
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    CORNELA: tak pak nechapu, ze nechapes, co Argannah mysli tim, kdyz povida o ppp a idealni postave a reknes ji, ze to neni ppp.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    IOM_NUKSO: Tobě asi uniklo, že o mě nic nevíš, tak se laskavě zdrž svyho hodnocení, který je btw úplně mimo
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Ja jak tady nedavno psala, ze jsem snizila prisun sladkyho a jak mi to hned zafungovalo, tak jsem samozrejme zpatky, protoze ta kontrola se neda udrzet a s vekem to jeste klesa. Zatim jojo nenastalo, ale uz se fakt bojim az desim delat tyhlety kontrolovaci snahy, protoze se stejne do toho vratim a misto abych nabrala jen puvodni vahu, tak pri stejnem mnozstvi jidla to vyleze zas výš. Nevim, co budu delat, az priberu jeste dalsich 6-8kg, ja bych do tech leku nejspis sla, protoze jinak vim, ze bych to stejnak nezvladla, takze jo cokoli, z ceho by mi bylo zle od zaludku v klidu radsi vemu. Protoze pokud to jidlo kontroluje hlava/rozum, tak je z toho jen anxiozni pruser.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    CORNELA: tobe ale asi uniklo, ze ARGANNAH poruchu prijmu ppotravy ma a ty ji nejspis nemas a nerozumis jak ppp meni vnimani jidla a i nejmensi zasah do stabilniho jidelniho rezimu to posere. (Ale proc nechce ozempic nebo co to je, tak to nevim, ktomu ted nekomentuji).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam