• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    ARGANNAH: dik :-D
    No ted se postim (co chapu ze neni uplne optimalni pro obezniho cloveka, ale dela mi to dobre.. navic jsem byla ve stavu, ze jsem se vubec nedokazala ovladat tak, jak bych chtela - a uprimne, ono je mnohem snazsi neco jist nezacit, nez prestat, s pitnym rezimem to taky hodne pomohlo (protoze predstava, ze mi selzou ledviny, je docela slusny motivator)... na navratovku se sice drsne netesim, ta je vzdycky strasna, ale zas to beru jako kvalitni reset.

MART1NKA: partak nehrozi, nikoho takoveho tu neznam.
    DRAGON: praveze jsem zase zklouzla do modu, ze je mi doma lip nez v praci (kde casto zadna prace neni, tak mi vyhovuje, ze doma muzu diablit, zatimco v praci bych browsovala na fb) - takze bych potrebovala i vykopat ven. Zrovna v tomto pocasicku je to fakt bida :-/

KOCHANSKA_CH: co delaji garmin hodinky? Mne iwatch pogratuluji ze jsem ty kroky udelala, pokud je nahodou udelam.. ale ja bych potrebovala neco co se na me bude mracit, pokud ne :-D
    (iwatche za garmin hodinky urcite menit nebudu)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FRAKIRA: Garmin hodinky jsou, pro mě, dokonale motivační.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FRAKIRA: na tohle nejlíp funguje, že pokud například jezdíš do práce mhd, tak zkrátka jed po práci domů a vystup o tři zastávky dřív (atd atd), na to appku nepotřebuješ:)

jinak najít appku, co mě namotivuje jít spát, to je sen každýho insomnika:)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    FRAKIRA: Strava :) a partaka ktory bude chodit tiez a budete si to zdielat
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    FRAKIRA: Tak vítej mezi námi! (Appku nevím, jsem jen uvítací výbor)
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    Hmm, dalsi klub o kterem jsem nemela poneti a urcite by mi slusel.

Kazdopadne, nevim jestli se tu ptam spravne, ale zkusim to - neni nejaka appka zdarma, ktera by cloveka fakt namotivovala spat a ujit tech 10k kroku denne? Vetsi cile zatim nemam, jsem trosku pochroumana, cviceni mi moc nejde - ale tohle bych fakt rada zmenit a neumim se dokopat. (zdarma, protoze jsem minule vyhodila pres litr za cvicici apku, podle ktere jsem sice nakonec nemohla cvicit, ale nevsimla jsem si, ze ma samoobnovujici subscription.. nejsem v tomto dost dobra, tak bych se takovym vecem rada vyhnula).
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    ELIZHANNAH: 2 kila po pěti týdnech jsou super, zvlášť když hubneš centimetry! A je super, že jíš víc, pořád ubírat není udržitelná cesta.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ELIZHANNAH: Super výsledek. Máš to očividně dobře nastavené, abys hubla tuk a ne svaly, takže i když je ten úbytek pocitově malý, je to dost.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ELIZHANNAH: perfektni. Ja si ty kila vzdy ppredstavim jako jedno kilo jedna krabice s mlekem a 2 krabice z tela dolu je celkem hodne :) A kdyz tak pises o tech bilkovinach, to mozna bude problem i u mne, nejim moc, ale jak nemam energii varit, tak jim jen chleba.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Dnes jsme v hubnoucím programu dostaly oficiální povolení se po pěti týdnech i zvážit, tak jen koukám na ty výsledky: váhový úbytek -1,9 kg, centimetrové úbytky: pas -4 cm, břicho -9 cm, boky -4 cm, přes prsa -1 cm, pod prsy -3 cm, stehna -1 cm. Prostě jo, nejširší místo břicha je fakt o těch devět centimetrů užší, hmotnost menší jen o necelá dvě kila, což mě tak trochu prudí, ale na druhé straně jsou to skoro dvě kila, takže jo, něco se děje, jdu na to asi dobře :) Jím teda pětkrát denně, daleko víc, než jsem kdy jedla, s důrazem na to, abych měla dost bílkovin (měla jsem málo) a jedla složité sacharidy a potraviny/jídla s nízkým GI a dost vody. Když přidám víc pohybu (moc jsem tomu nedala... jen chůze, cvičení zatím ne) a spánku, tak věřím, že se to bude hýbat dál dolů.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PISTA1: zajímavý, jak je ten graf podobný tomu mému (začínal jsem teda výš, spadl níž a teď to zase leze pomaličku nahoru), čekám, že to zase začne, tentokrát pomaleji padat někdy koncem roku pokud udržím 2x týdně plavat + denních 10k + nějaké to cvičení mimo to (když jsem nabral víc zátěže, začala váha pomalu lézt nahoru, ale cítím se líp)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ELIZHANNAH: Kamarádka si nechala nakreslit čárky na tělo, pak si je nechala manželem překreslit na dveře (má fotku, hak to sedí) a podle toho se vždy postaví a nechá se změřit druhou osobou.
    Prý sami na sobě to měříme různě, a takhle je to přesnější.
    Nevím, nezkoušela jsem to takhle vědecky. Mně přijde, že je na těle občas patrný rozdíl i v denní době, fázi cyklu a mentálním rozpoložení.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ELIZHANNAH: Viscerální tuk reaguje jinak než podkožní tuk. Což je třeba důvod, proč se chlapům (respektive lidem s androidním typem obezity) hubne snadněji než ženám (respektive lidem s gynoidním typem obezity). Tobě zjevně klesl viscerál, což je skvělá zpráva, to je ten nebezpečný typ. Pryč s ním. Ruce a nohy jsou vedlejší, břicho je ten indikátor, že to děláš skvěle. Gratujulu a držím palce, ať to jde dál. :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ELIZHANNAH: super vysledek! a super ze jen meris, je to lepsi:)

ps: jinak znama zhubla 15kg a zase skoro vse v nohach, bricho, prsa a ruce ani tuk... takze jsou csti, ktere jdou snaz a driv a rychleji i treba diky vode, nafouknuti atd a to mame kazdy clovek jinde.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    LA_PIOVRA: no právě, já mám nejširší místo pod ním... ale tam v nejširším místě břicha mi do toho výsledného čísla obvodu zasahují i boky, které jako typ hruška mám taky výrazné (mám ale pocit, že ty boky jsou taky ovlivnitelné jen částečně, jako jo, je tam tuk, ale už asi na úrovni kostry jsou široké, myslím, doufám, že nekecám)... no a co měřím jako boky, do toho zase zasahuje můj docela velký zadek, který je ale hubnoucím snahám dost odolný, protože je prostě svalnatej a měla jsem ho velkej i v době, kdy mi v dobách největší štíhlostí byly velmi dobře vidět žebra
    VESTIGIA: díky, já jsem to pro jistotu znovu přeměřila, ale jo, je to tak. Ostatní obvody se asi přidají později, doufám :)) Mám ještě dost co hubnout.

Jo a nevážím se, protože to mám zakázáno výživovou poradkyní, prý lepší měřit obvody a že člověk hubnutí pozná na volnějším a volnějším oblečení a že většině lidí při stoupnutí na váhu stoupne hlavně kortizol, což na hubnutí není právě ideální :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ELIZHANNAH: resenim je merit se vzdy pres pupik, sice to neni nejsirsi misto, ale zas meris vzdy na stejnem
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    ELIZHANNAH: je to hodně, ale není to vyloučené. Je možné, že ti úpravou životosprávy ubyla voda v těle, nemáš plný žaludek a střeva a nejsi nafouklá. Velmi laicky řečeno. Každopádně, skvělá práce.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Čtyři týdny dodržuji kalorickou restrikci, přidala jsem i trochu na pohybu. Dnes jsem se po čtyřech týdnech měřila, obvody v centimetrech jsou všude prakticky stejné, ovšem přes nejširší místo břicha mám úbytek 9 cm (a je pravda, že to cítím i na oblečení). Jak je to možné? Jak je možné, že ostatní obvody jsou plus mínus stejné (nevím, jestli jsou stoprocentně stejné, protože si nejsem úplně jistá, že je měřím vždy na stoprocentně stejném místě)?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ARGANNAH: Kazdy vetsi problem je komplexni a tak je ho treba resit. Na to obvykle byvaji metody, jen u hubnuti se stale hleda vhodny klic. Ten Ozempic vypada nadejne, rozhodne se (z chemickeho hlediska) netvari jako dalsi Adipex a jine sajrajty, ale jako leky na tlak, cukrovku a podobne. Nedela hrube zasahy do rizeni systemu, ale pracuje s nim. Zatim se mi docela pozdava. A holt je treba prijmout fakt, ze jsou rizikovejsi jedinci, jako u jinych nemoci, a pokud to propukne, lek zamezi aby problem narustal a o to podle me jde predevsim. Neni to samospasne a pacient bude muset trochu padlovat - jist dobre a primerene se hybat, z toho se nejde vyzout.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BERUSKA_CA: Jestli to překombinovávám, nevím, možná; skutečně si ale myslím, že obezita je extrémně složitý problém, který má svou složku fyzickou, psychickou i celospolečenskou. Viz ostatně text v záhlaví (kde je i pasáž o tom vnímání vlastního těla). Ale to, co říkám v příspěvku, na který odkazuješ, tvrdím v tomhle klubu konzistentně už měsíce, ne-li roky. Tady je to jinými slovy ARGANNAH. Pro jistotu připomenu i tuhle repliku z dnešního rána: ARGANNAH
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ARGANNAH: Tvoje postrehy jsou casto vecne, ale ted mam kapku pocit, ze to prekombinovavas. Ozempic tu neni dlouho, je potreba pozorovat, co to dela s realnymi tvory.

Nevim, jak to resit v pripade obezity, ale kdyz mi student zacal moc premejslet nad detailama, tak jsem mu zalepila budiky. Proste videl kulovy. Rikam: no tak let. On se vzpouzel, ze se zabijeme, ale ten bozi strach ho donutil pouzivat zdravej rozum, coz byl presne muj cil. Vrci to ve spravne tonine? Vrci. Mas to nastavene na stoupani/rovny let/klesani? Mas. Zaletis rovnou zatacku jen pohledem ven? Ano. Piska varovani padu? Nepiska. Tak asi nepadame a vsechno ok! Na palube zavladnul klid, teda po pul hodine paniky, ale pak se to vsechno pekne srovnalo.
    Tohle je nejak potreba zaridit u tech, co jedou v cyklu hladoveni a prezirani. Nepocitat, poslouchat, kdy mam hlad a jist zive jidlo. Uklidni se celej clovek. Kdyby tohle umeli ti poradci, vyvest klienta ze zmatkovani, hned by se to posunulo kam ma.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam