• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    DRAGON: neboj, zvládám i prasit. Idea je taková, aby se člověk čas od času neodměnil něčím, čím si vynuluje většinu snažení.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ELIZHANNAH: btw jet neustale pouze zdravy zivotni styl, to take neni uplne optimalni. Vhodne je udelat si treba z jednoho dne cheat day a tesit se na nej, ten cheat day nic hroznyho neprovede a tobe se po tech zbylych sest dni muze mysl tesit na neco, co mas rada.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    CMLKA: nebo si můžeš založit motivační sklenici a do ní za každé cvičení o délce min. 20 minut hodíš třeba padesátikorunu a za určitý počet nachozených kroků taky. Předem si určíš, na co to bude, a jakmile tam takhle za každé cvičení nebo nachozené kroky postupně nastřádáš, tak si bez výčitek koupíš odměnu (jenom to nesmí být nic sladkého třeba, prostě pořád odměna v souladu se zdravým životním stylem).
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    FRAKIRA: Ta základní verze je zdarma.
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    PROSTE_LO: opravdu hledam neco zdarma (nebo neco, co me po vyzkouseni vyzve k platbe, nic, co me automaticky zkasne) ;-(

CMLKA: to jsem si kdysi taky myslela.. je to stejny jako kdyz si myslis, ze te koupe permanentky prinuti chodit do poislovny ;-)
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    FRAKIRA: Zkusila bych tu stravu. Já ji používám na běh, na chůzi mi stačí počítání kroků v telefonu. A pokud to zvládneš zařadit do harmonogramu, tak za mne je super cvičit ráno (jógu, běhat). Nakopne to na celý den. A asi bych se snažila dát tomu nějaký kratší čas (pro začátek) co nejčastěji. A zároveň se teda nehroutit, když to nějaký den nevyjde. Důležitá je za mne myšlenka, že lepší je dělat něco málo než nic a nejhorší je říct si, ze už jsem to dva dny podělala, tak na to kašlu úplně (platí jak se sportem, tak se jídlem ;)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    FRAKIRA: jee kdysi psala Luciashek mysli o necem, kde ses jakoby vsazela za prachy, to by mohlo fungovat
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    FRAKIRA: Ja jsem si rekla, ze budu jezdit 200 km tydne na kole. Uklada se mi to samo na Stravu, takze mam prehled. Zadnou motivacni appku k tomu netreba. Proste to chci delat a tak to delam. Treba i v ty dnesni mlze.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KOCHANSKA_CH: jo, to rozhodně. Ale to prostě u většiny lidí nezabere. Jak sem psal, musíš se kousnout a začít tvořit pomalu každý den rutinu. Prší venku, ale bydlíš v době s šesti patry? Vyslapni to každý den třikrát. Makáš ve vyšším domě? nejezdí výtahama. Ja dělal v jednom korporátu, kancl v sedmičce, ani jednou sem za ten rok a půl nejel výtahem nahoru :)
    Ono to jinak prostě nejde :)
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    KOCHANSKA_CH: vidis, mohla bych zacit tim, ze si zapnu tu notifikaci, ze mam aspon jednou za hodinu zvednout zadek!
    Jinak tohle vsechno vidim i na svojich hodinkach :-/

SITH: challenge zneji dobre, zkusim mrknout, jestli nema apple neco podobneho, dik
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DRAGON: Hodinky ti zadrnčí, že hniješ. Třeba, když dvě hodiny makáš v kuchyní a lidé z tebe pot. :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Ale hodnotu glykémie si furt, po staru, měřím z bodnutí do prstu, pokud si na triceps nenaprdu senzor za peníze a jednou za půl roku fasuju holter.
    SITH
    SITH --- ---
    FRAKIRA: přes garmin app si můžeš s přáteli dávat krokové výzvy, případně se tam automaticky řadíš do týdenních výzev s lidma se stejným týdenním "nájezdem". Plus další výzvy a soutěže, které mohou někoho motivovat :-) mě tohle poměřování a plnění týdenních questů baví
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FRAKIRA: Vidím, jak blbě spím, jak se mi zlepší či zhorší VO2max hodnota, zda plním 150 minut intenzivní aktivity týdně, kroky, vystoupaná patra, jak mi alkohol zvedá stres. Pravda, jsou to jen hodnoty generované nějakými algoritmy, ale v horizontu nějakých tří let pozorování musím konstatovat, že to není až tak mimo.
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    (Neni tu nahodou nekdo z Proseka, kdo by se mnou rano nebo po vecerech chodil?)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SITH: kvůli tomu nepotřebuje hodinky, každý smartphone má v sobě krokoměr. Jako Garminy jsou supr, ale asi ti nenastartují tu rutinu, to chce prostě začít chodit :)
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    ARGANNAH: dik :-D
    No ted se postim (co chapu ze neni uplne optimalni pro obezniho cloveka, ale dela mi to dobre.. navic jsem byla ve stavu, ze jsem se vubec nedokazala ovladat tak, jak bych chtela - a uprimne, ono je mnohem snazsi neco jist nezacit, nez prestat, s pitnym rezimem to taky hodne pomohlo (protoze predstava, ze mi selzou ledviny, je docela slusny motivator)... na navratovku se sice drsne netesim, ta je vzdycky strasna, ale zas to beru jako kvalitni reset.

MART1NKA: partak nehrozi, nikoho takoveho tu neznam.
    DRAGON: praveze jsem zase zklouzla do modu, ze je mi doma lip nez v praci (kde casto zadna prace neni, tak mi vyhovuje, ze doma muzu diablit, zatimco v praci bych browsovala na fb) - takze bych potrebovala i vykopat ven. Zrovna v tomto pocasicku je to fakt bida :-/

KOCHANSKA_CH: co delaji garmin hodinky? Mne iwatch pogratuluji ze jsem ty kroky udelala, pokud je nahodou udelam.. ale ja bych potrebovala neco co se na me bude mracit, pokud ne :-D
    (iwatche za garmin hodinky urcite menit nebudu)
    SITH
    SITH --- ---
    FRAKIRA: kup si garmin hodinky a je k tomu app zdarma
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DRAGON: Telefon mi přejde do černobílého režimu, tak jdu ležet. :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FRAKIRA: Garmin hodinky jsou, pro mě, dokonale motivační.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FRAKIRA: na tohle nejlíp funguje, že pokud například jezdíš do práce mhd, tak zkrátka jed po práci domů a vystup o tři zastávky dřív (atd atd), na to appku nepotřebuješ:)

jinak najít appku, co mě namotivuje jít spát, to je sen každýho insomnika:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam