• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CROSS: za mě se tomu říkal prasečí den🤣 Taky si spíš dovolím zakomponovat něco do jídelníčku než si jednou týdně něco dát pravidelně. I když není to to samé ve finále?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MART1NKA: To by mě zajímalo, kolik bys měla ne na be fit ale na hubnutí :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A ještě jsem si objednala kávový proteiňák. :)
    Dodržení té maxi dávky bílkovin podle tabulek mě lehounce hublo. Jen to ujíst.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: červenám se.

Po tom kolečku po všech doktorech (uf, bráním se tomu cítit se jako pacient) jsem tak nějak došla k tomu, že bych se měla dostat pod BMI 30, třeba na 28. Klidně tomu dám rok, ale nějak bych to rozhýbat chtěla.

Základ vidím zatím v tom nechytit 6 nemocí do roka jako letos! Tak jsem si zatím objednala týden v lázních program na imunitu 😁
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    RSZ: To mě mrzí, ale nikdy jsem to tak nemyslela. Pokud to tak čteš, je to nedorozumění.
    RSZ
    RSZ --- ---
    ARGANNAH: tak není to první post, který tak zní
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BRUNA: jo, já jsem navíc docela venku. Jenže objektivně jsem dnes dopoledne lehce chodila venku na malé ploše asi 2 hodiny a dělá to... 3000 kroků. Takže oči říkaly dej si kachnu a pak creme brule, ale volila jsem pražmu (se špagetama) a vývar. Musel by se člověk v té zimě opravdu hýbat, ne na ni koukat z okna.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    RSZ: Jaký zlehčování! To jsme se nepochopili, myslela jsem to tak, že to děláte mnohem častěji správně, nebo aspoň lépe. A že si častěji umíte ten prostor pro sebe prostě urvat, což je zase správně a je to potřeba
    RSZ
    RSZ --- ---
    ARGANNAH: Tohle opakovaný zlehčování mužskýho hubnutí mi trochu leze krkem. Tak třeba já jsem začal přibírat až s dětmi, když jsem to nějak nezvládl a přišel o jedinej pohyb, který jsem dělal pořádně (kolo) - prostě jsme měli děti krátce po sobě a neměl jsem každý den a o víkendu čas. Hubnout jsem teď začal až poté, co rok chodím denně před spaním běhat, jindy nemám čas. V létě tedy 2x denně, s budíkem na 5:10 jsem si stihnul zaběhat i před prací. Nějak strašně snadné mi to tedy nepřišlo. Chlap, mimochodem, může být servanej a utahanej úplně stejně jako žena.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: jo, to je takový základ že žena od středního věku bez pohybu dobře nezhubne.
    Špatně nízkopříjmovou dietou ano. Ale za jakou cenu?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Sorry, že to takhle řeknu veřejně, ale zrovna tebe já považuju dlouhodobě za skvělej příklad, že to opravdu jde zdravě a dlouhodobě. A za následovánihodnou variantu, jak to dělat.
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    MAR_TINA: jestli to neni podzimem. Ja mam ted furt hlad a chut na sladky/mastny, jak je zima.
    KURE
    KURE --- ---
    LUCIASHECK: no jo, pravdu máš.
    ovšem je teda otázka, co by to mělo ukázat za hodnotu.
    možná něco ve smyslu že neni dobrý nápad hubnut pod bazál a bez pohybu...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já musím být team JOPS. Já jím, zdravě, ale dost. Teď mám nějak problém udržet těch 2000 kCal, jím spíš 2200 kCal, odpoledne mám gakt pocit, že se nesoustředím a nezačnu, dokud si něco nedám.
    Sportem to utáhne na nepřibírání. Jíst na 1700, tak omdlívám hlady. Zahnat hlad kuřecím nebo tuňákem se zeleninou umím, takový ten hlad v břiše, ale tu nesoustředěnost a pocit, že omdlín ne.
    Když nesportuju, jedla bych stejně. Tak je pro mě dobrá cesta to vydat.
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    KURE: treba pro moje miry mi to prijde rozbity....mnou spocitanej bazal se vsemi korekcemi mi vychazi na 1 314 kcal

a tady to mi tvrdi ta stranka, ze pri 1 500 kcal budu pri zadny aktivite zaroven drzet vahu i hubnout...

bazal:
    Váš bazální metabolismus je 1 500 kcal / 6 276 kJ

pro hubnuti:

zadna aktivita:
    Denní příjem pro udržení stávající váhy 1 500 kcal / 6 276 kJ
    Denní příjem pro hubnutí 1 500 kcal / 6 276 kJ

lehka aktivita:
    Denní příjem pro udržení stávající váhy 1 679 kcal / 7 023 kJ
    Denní příjem pro hubnutí 1 500 kcal / 6 276 kJ

stredni aktivita:
    kardio:
    Denní příjem pro udržení stávající váhy 1 899 kcal / 7 946 kJ
    Denní příjem pro hubnutí 1 519 kcal / 6 357 kJ
    silove:
    Denní příjem pro udržení stávající váhy 1 899 kcal / 7 946 kJ
    Denní příjem pro hubnutí 1 519 kcal / 6 357 kJ
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KURE: Spíš jestli tam ty rovnou do výpočtu necpeš aktivity a bez aktivit by ti to taky nevyšlo pod bazálem.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    LUCIASHECK: Ja mam 1200 :)) fakt neviem kto z toho neumrie od hladu

LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ARGANNAH: z mych anedkotickych evidenci to vychazi tak, ze existujou primarne dva druhy rizikovyho chovani, pri kterym se pribira:
    - prakticky kazdodenni vytrvaly prijem kousek nad spotrebu tela
    - kolotoc hladoveni, "NEmaMPReSdenvuBecCasnajidLO", drasticke az absudni diety, stridano normalnim jedenim nebo jeste lepe preziranim se

Ten prvni rozetnout je vyrazne snazsi.
    Ten prvni je castejsi u muzu, druhy u zen (duvody velmi komplexni, casto spolecensky podminene, nasledky traumat, sirsich problemu etc).
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: spíš esli Luci někde něco nepřeklila..
    když dam svoje miry jako žena:

ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    To působí skoro dojmem, že ten kalkulátor je nastavený tak, že ženě sundavá příjem bez ohledu na bazál, zatímco muži ne
    Tyve před pár měsíci jsem tu řešila "mužské" a "ženské" hubnutí, tohle je fakt symptomatické. a) Žena je defaultně vystavena brutálně restriktivním režimům, protože prostě proto, b) do čehož se jí montuje to, že doma vaří a buď se rezignovaně přizpůsobuje rodinné stravě, nebo šílí s vyvařováním dvou a více variant jídel. Do toho je servaná, unavená, nemá pořádně čas sportovat a trpí výčitkami svědomí za každé sousto navíc. Zatímco chlap, jak tu pěkně psal Jops, preferuje přístup "sportuju, abych se mohl pořádně najíst." Když k tomu přičteme průměrně vyšší procento podkožního oproti viscerálnímu tuku, není divu, že hubnoucí success stories jsou jeden chlap vedle druhého.

Navrhla bych radikální řešení a) vařit jednu variantu jídla, jestli to rodina chce sofistikovanější, ať si na to nakydá máslo/dresing/salsu navíc, b) čas na sport brát jako čas pro sebe, dělat, co mě baví, ne někde trpět v tělocvičně u věci, která mi slouží jen k hubnutí a k ničemu jinému, c) nejít pod bazál za žádnou cenu, všichni víme, co to dělá, a rozstřílet bazukou ten obraz křehké víly živící se pránou, co nám věčně našeptává "nejez, hladovění je sexy a ušlechtilé". Ale mám obavu, že bude trvat generace, než tohle překonáme, ten tlak na jedince je strašně velký a když ženskou celá popkultura hecuje do těchhle šíleností, většina ženských prostě podlehne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam